Проблем с безсъвестни родители

• 4 965
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
само дето социалните няма какво да направят, но това е друга тема ...  Crazy Даже и страх не могат да всеят у безсъвестните родители ...
Брей и как да нямат!?!?!? Могат да изведат детето от семейството му, ако това е нищо...

За едни сополи? Не ставай смешна.
За явно насилие над дете, докладвано от учители и директор вече трети месец се бездейства, а детето всеки ден посещава ДГ с нови и нови синки, рани....

# 46
  • Пловдив
Не за сополи, обаче се отваря досие за съответното дете и там се натрупват данни за полаганите за него грижи. За едни сополи няма да го вземат, но то се натрупва.

За синини - не знам, моите синковци са все посинени от всякъде, сами си го причиняват. Преди месец пък си прибрах големия от детска градина с едната буза цялата ожулена - тичал на двора, спънал се и готово - без кожа. Изглаждаше като дран и мъчен, учителката се скъса да се извинява, обаче аз какво да и кажа - моя син да не тича, всички да не тичат, тя някак да се раздвайсе и пети за да е до всеки един?!

# 47
  • София
Социалните нищо няма да направят, а дори и да направят - дали е по-добре да пратят детето в дом, където така или иначе болно ще бъде с още 20-тина деца, или да го оставят при родителите му, които го пращат болно пак при още 20 деца? Темата за извеждането на детето от семейството не е еднопластова и не ми се подхваща  Peace

# 48
Социалните няма да изведат детето от семейството, защото по принцип политиката им е детето да остава в семейството си. Те само търсят начини да подпомогнат родителите.

# 49
Аз дадох съвет за сестрата и РИОКОЗ- пробвано и работи...с РИОКОЗ става и по мейла, със сестрата и директора вероятно и по телефона, за който не му се ходи на място...за социалните нямам мнение, но ако се сезират, може би все пак е редно да се пробва първо със сестрата и РИОКОЗ...не внушавайте на хората че няма какво да се направи само защото съвета за социалните не е най- доброто

# 50
  • София
Никой не внушава на хората нищо - всеки има глава на раменете си да мисли, просто викането на социалните не е най-добрия вариант. Вариант за сплашване на родителите е, може и да се стреснат, но да се приложи - не мисля  Peace

# 51
В момента малкото човече ми е болно, много е зле, повръщане, разстройство, коремни болки, лекарствата, които предписа лекарят ни не помогнаха, може би днес ще се наложи пак да го посетим..
Може би щяхме да избегнем тази мъка и то точно на Коледа, ако имаше съвестни родители, които не изпращат децата си болни в градината.
Хайде сополите откакто тръгна няма да ги споменавам, но това вече не мога да приема, лично чух предишния ден как госпожата обясняваше на една майка колко пъти е повърнало детето и, колко е акало...На другия ден това същото дете беше заведено в градината, от облечената в домашни дрехи майка..Е, това вече ако не е наглост! И ето сега страдаме ние и може би и други дечица..
Знам, че нищо не може да се направи, нито социални, нито РИОКОЗ, никой..
Много лесно може да се вземе бележка от ЛЛ, че детето е здраво, знаем го, да не говорим, че и някои имат и фалшиви документи за направени ваксини, а детето е неваксинирано..

# 52
за РИОКОЗ - незнам дали работи  Rolling Eyes пробвайте веднъж, дваж, триж - там по-скоро като глобят градината, самото ръководство ще вземе мерки, но за социалните ... тв не гледате ли? с последния репортаж за ромчето, дето си пийвало ракийка и вече го няма  Rolling Eyes еми то много малко си е пийвало, както рече майката ...  Rolling Eyes и куп такива примери и примери, а в този случай да не говорим, че никой няма да вземе дете  Peace все пак е добре да вярваме в институциите /макар и понякога/ ...

# 53
Мол Фландърс, наистина ли мислиш, че другите са виновни, че детото ти се разболяло на Коледа? Аз когато държа детето ми да е здраво в определен момент, просто не го водя на градина. Ако ходи, знам, че винаги има риск да се разболее точно когато не трябва.

# 54
roverandom, в случая наистина твърдя, че са виновни други, че детето ми е болно, а че се е случило точно на Коледа е неприятно наистина..Държа детето ми е да е здраво, не само в определен момент, а по принцип, и когато се разболее си го обгрижвам и си го гледам в къщи, за това държа това да се случва и с другите деца...Разбирам, че не всички имат възможност да взимат болнични, аз също нямам, нямаме и родители с мъжът ми, но намирам начин да си лекувам детето! Но както споменах въпросното болно дете беше доведено в градината от безработната си майка-това ме ядоса най-много!Аз на момента не успях да реагирам, за което много съжалявам, но при следващ такъв случай ще го направя, но ефект дали ще има не знам..

# 55
  • София
Не се самонавивай, децата боледуват. Вярно - когато ходят на детска боледуват повече, но ходенето или неходенето не е гаранция за здраво дене. Миналата година на връх Коледа дъщеря ми изкара гаден гастроентеро вирус, синът ми го изкара на връх Нова година - ако помните беше страшно хубаво време, направо пролет и ние правихме барбекю на балкона, а той стоеше в къщи с 40 градуса темпетарура и с една купа в ръцете - да повръща в нея, беше много тъжно и за него и за цялото семейство, но такива работи се случват...
А дали ако безработната майка не беше довела детето твоето нямаше да се разболее е Божа работа, също така не знаеш, дали тя, безработната, точно този ден не е била на интервю за работа, не знаеш, дали не е била на лекар, дали тя самата не е болна и т.н. и т.н. Коледа е, предполага се, че трябва да бъдем добри.

Честита Коледа   bouquet

# 56
По повод, това че майката е била с домашни дрехи - и оттам извода, че е безработна. Сега се замислих, че и аз почти винаги водя дъщеря ми с "домашни дрехи", после се прибирам и излизам за работа. Работата ми е такава, че понякога пътувам и ме няма по 10 дни. Колко ли родители от детската градинина си мислят, че не работя... newsm78 . Така, че такива генерални изводи само по външни наблюдения  Stop

# 57
По повод, това че майката е била с домашни дрехи - и оттам извода, че е безработна. Сега се замислих, че и аз почти винаги водя дъщеря ми с "домашни дрехи", после се прибирам и излизам за работа. Работата ми е такава, че понякога пътувам и ме няма по 10 дни. Колко ли родители от детската градинина си мислят, че не работя... newsm78 . Така, че такива генерални изводи само по външни наблюдения  Stop

Да, права си, не трябва да се правят генерални изводи, но понеже ние сме малко населено място, та се познаваме повечето и за това знам..
Вече съм малко по-спокойна, детето се пооправя, беше наистина много зле, бяхме за болница, та емоцията ми дойде в повечко и реакциите ми бяха  Twisted Evil
Но позицията ми е като е болно детето-да се лекува в къщи, и за него самото е по-добре така..
Хайде весели празници и щастлива Нова Година желая на всички!  bouquet

# 58
  • София
Радвам се, че си се успокоила. Под секрет - аз харесвам гастроентеро вирусите - минават за 2-3 дена, докато вирусите с кашлица се точат... със седмици  Wink

# 59
Пожелавам на всички да посрещнат Новата година здрави и щастливи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт