Проблем с безсъвестни родители

• 4 952
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Обичайно масата налага разбиранията си и на останалите- това е обществото. И съм съгласна, нашите разбирания не се различават много от тези на останалите европейци. А и при борбата с болните деца проблемът е друг. Родителите се чувстват виновни щом детето им се разболее и започват да търсят причината за това разболяване извън тях, за да облекчат вината като я прехвърлят на друг. Реално, поне за мен, това е нещо обичайно и никой не е виновен. Не мисля, че родителите на болни деца кроят коварен план срещу останалите или при строг режим на контрол децата няма да боледуват. В нашите градини проблемът е повече във факта, че децата не излизат навън по цял ден и това е нездравословно. Останалото си е в рамките на общоприетото за норма.

# 76
Ще ви кажа сведения от първа ръка за ДГ в Щатите, където ходи племеника ми. Там разболяло се дете се държи в къщи средно 1 ден, веднага му се изписва антибиотик и 24 часа след първия прием се смята, че може вече да посещава детската градина. Той доста често се раболява, но да не мислите че отсъства от ДГ..Че кой ще го гледа там - родителите му се счупват от работа. И проблем с "възмутени" и съответно 'безсъвестни родители" не съществува. Та мисълта ми е, че така или иначе това ни чака - все повече болни деца ще са на градина.

# 77
    В градините в чужбина обаче броя на децата е по-малък, а учителите повече. Което дава възможност дете и в не идеално здрав вид да получи все пак някакво индивидуално обгрижване, съответно на състоянието му. Което не е малка разлика.
  И освен това, както у нас, така и навсякъде възможностите на родителите се отразяват на здравето на децата. Щом родителите на детето се счупват от работа, а детето е болно на градина, това се отразява на здравето му в чести боледувания. Ако имат пари майката да седи в къщи или за гледачка - детето си е здраво у дома. И тука е така.

# 78
     Щом родителите на детето се счупват от работа, а детето е болно на градина, това се отразява на здравето му в чести боледувания. Ако имат пари майката да седи в къщи или за гледачка - детето си е здраво у дома. И тука е така.
За това си права, но от тази гледна точка трябва да приемем, че има родители без възможности да си гледат децата у дома и да не ги разпъваме на кръст че си пращат децата болни на градина. Не е приятна за никой тази ситуация, но е факт.

# 79
Ами да. Аз въобще изпитвам някакви съмнения родители да бъдат класифицирани като безсъвестни... Напълно е възможно наистина да не могат да отсъстват от работа и да не им е лесно, че трябва да изпратят детето си на градина не съвсем здраво. То според мен въобще градинското дете няма съвсем здраво състояние... все нещо му има. Я нос му тече, я кашля. Моето понеже искам да ходи само здраво - то все в къщи си седи... Не всички хора имат такъв вариант.

# 80
  • София
   Щом родителите на детето се счупват от работа, а детето е болно на градина, това се отразява на здравето му в чести боледувания. Ако имат пари майката да седи в къщи или за гледачка - детето си е здраво у дома. И тука е така.
И аз мислех така, но се оказа, че е до разбирания. Виждам много родители с предостатъчно възможности, чиито деца ходят на скъпи частни градини болни, на антибиотици и тн. За класификациите като безсъвестни и на мен не ми харесват. Всеки има право на своята истина и гледна точка към отглеждането на собственото си дете. Затова има и различен тип градини, а и алтернативата детето да не ходи на градина, ако разбиранията ти са твърде извън общоприетите за норма.

Общи условия

Активация на акаунт