Питане за шевовете при раждане

• 5 730
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
На мен ми биха местна упойка - не болеше изобщо докато ме шиха.После 1 седмица сядах малко на една страна ама на 7-мия ден бях чисто нова.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 21:56 от Jojolinka

# 46
  • София
Сложиха ми местна упойка докато ме шият, имах доста шевове и външни и вътрешни, но не ме болеше изобщо.  Честно казано след раждането ми беше все едно какво ще ми правят Simple Smile

# 47
Аз имах повече вътрешни шевове след раждането и един външен, но да ти кажа, че почти не усетих болка, когато ме шиеха. То от самото раждане си толкова "изцеден", че момента на шиенето не е нещо кой знае какво  Wink

# 48
самото раждане наистина много си боли,но според мен е добре да има местна упойка. аз имах такава (имам 4 външни) и усещах,но не ме болеше.обаче когато ми слагаха въпросната упойка...  Sick

# 49
  • София
Имам 4  шева след първото раждане, не ми сложиха упойка, всичко си усещах, по-гадно изживяване не съм имала, контракциите и самото раждане ми се сториха песен в сравнение с това. Не искам да плаша никого, но при мен си беше точно така.

# 50
Преди шевовете има доста по.-болезнени моменти. Simple Smile

# 51
  • София
А мен пак ме кръцнаха...
След раждането ми биха Лидокаин, изчакаха и ме зашиха с 3 шева.
Почти нищо не усетих.
Докато не ме пусна упойката.

# 52
  • в Надежда-та
Мен лично ме болеше ( 3 външни имах първия път) даже повече от контракциите и самото раждане, даже бях казала че не искам да ме шият hahaha Joy ..... ама не е болка за умиране, щом съм готова пак да родя нормално Wink

# 53
  • в здрача
Първия път имах 4 вътрешни шева, доктора преди да почне да шие ме попита яла ли съм, еми преди 4 часа хубаво си бях хапнала, защото не очаквах раждане и упойка не ми сложиха, тъй или иначе нямаше да хване. Не боля изобщо, леко подръпване. За цялото раждане и преди това гък не чуха, ама след шиенето ме поляха с дезинфектант и за своя изненда викнах, а доктора ми вика :"а, така де, пусни си гласа, то не се разбра, че си родила". Каза ми, че ми слага от специалните конци, които се разграждат и няма нужда после да се махат. Да, 2-3 седмици бе леко некомфортно, ама нищо работа.
Втория път преди да ме шие доктора ми сложи упойка и пак нищо не усетих и доста по-леко бе пощипването от дизефектанта, но този път шевовете бяха и външни. И пак с такива конци. Сядането известно време си бе особен проблем и придъпваше известно време след това, и миенето бе неприятно и болезнено първите дни, но се преживява.
Клизма първия път не ми правиха, докато успят да дойдат за нея, аз родих, направиха ми втория, но не се оказа нещо особено, нито неприятно. Мен много повече ме тормозеше пустия му пясък, че цели 2 часа се стои с него. Имах чувството, че ми премазва гръбнака. Това е нещото, от което най-много ме болеше, нито раждането, нито шиенето, нито предродилните болки, контракции и прочие, нито самите прегледи, а гадния пясък, но всичко това се забравя бързо като гледаш резултата.  Grinning

# 54
Първия път имах 4 вътрешни шева, доктора преди да почне да шие ме попита яла ли съм, еми преди 4 часа хубаво си бях хапнала, защото не очаквах раждане и упойка не ми сложиха, тъй или иначе нямаше да хване.

Много странен аргумент, чудя се как ги измислят такива, ако беше операция по-спешност пак ли нямаше  да сложат упойка! Tired

# 55
  • в здрача
Ако беше операция по спешност щяха да сложат упойка задължително, но хич не е гаранция че ще те хване. Така преди години дядо ми твърде бързо го пуснала упойката и както казва той го клали като прасе. Но вече е бил отворен, нямало е какво да направят,освен да свършат по-бързо. Нищо сигурно няма. Не напразно се казва преди операция да си гладен и жаден. За да те хване упойката.   

# 56
Аз бях с епидурална упойка и нищо не усетих.Но след това... ooooh!-две седмици ме болеше много,не можех нито да се движа нормално,нито да седна,нито да легна.

# 57
Tsv, те все пак са могли да пробват, все пак е имало шанс да те хване! Simple Smile
Иначе изискването да не се храниш преди операция доколкото ми е известно е свързано с опасността от повръщане и да не се аспирира нещо след това, но доколкото знам и този аргумент е спорен.

# 58
Шиха ме с местна упойка, непосредствено след като ми я поставиха и имах чувството, че не ме е хванала, защото доста ме боля. Аз имах вътрешни разкъсвания и епизиотомия и бая шевове отнесох.

Общи условия

Активация на акаунт