Панадол или нурофен ?

• 73 742
  • 179
  •   1
Отговори
# 30
До 2-3 годишни им давах Панадол, а после минах на Нурофен. Струва ми се, че Нурофенът е по-ефективен както при температура, така и при болки /гърло, глава, уши/, а също и при възпалителни процеси.

# 31
  • София
От двете, в момента давам Нурофен.Като беше по-малка- Панадол.И аз само след 38гр. давам температуропонижаващо.Никога не бих давала за болкоуспокояване или при никнене на зъби.Слагам и мокри чорапи  и кърпи с оцет на челото и ръцете.2 пъти съм давала и Хексалгин над 39 и нещо.

чак пък никога при болки... и не вярвам, че никоя майка не пие болкоуспокояващи за себе си, когато положението е много зле...чак такъв тормоз над децата, няма защо.

# 32
  • София
Не съм писала да не се успокоява болката,а да не се дават точно тези лекарства.За зъбите има делеч по-безвредни медикаменти и хомеопатия,които помогнаха и на такава ревла като дъщеря ми.

# 33
  • София
а при уши? главоболие?
просто никога е много крайно Wink

# 34
  • София
Ex,ама и ти.... котка по гръб не пада. Mr. GreenДъщеря ми изкара 5 отита за 2 месеца-не съм си и помислила за тези лекарства.Има си капки и защо да натварвам с химия целия и организъм и най-вече черния и дроб?Даже на листовката на Панадола пишеше,че вреди на ч.дроб.аз не си падам по крайностите,но в случая съм с такава позиция.

# 35
  • София
ми не знам, поне при моят минава време докато се задействат капките, а не ми е понятно да го държа с болки, само защото сакън да не дам Wink
то и капките са химия...то и хомеопатията не е напълно безвредна...и т.н...хексалгина пък е още по-гаден от парацетамола и ибупрофена, пък си давала от него и то при Т под 40 и то при дете на подобна възръст ......та чудно ми е...
просто никога ми звучи наистина крайно...
както и да е Peace

# 36
Определено Нурофен. Панадола сякаш не действа въобще, или Т се вдига след има няма час-два пак.

# 37
. Нурофенът следва да се приема след ядене - това важи и за деца, и за големи.
. едва ли има едно-единствено правило кое е по-доброто. по-доброто е това, което действа по-добре на детето. проверих, че Панадолът действа добре на моето дете - сваля Т (досега за друго не съм го давала), но при болка в ушите - докторката предписа и давах Нурофен.

# 38
До втората година ползвах само панадол. Сега редувам нурофен и ефералган.

# 39
  • Mediterraneo
От първия път, когато ми е вдигнала Т, редувам Нурофен и Парацетамол свещички, понеже на сироп изобщо не действа. Значи от петия месец. И тя е като кака си- вдига високи Т.

# 40
ефералган свещички - ной-щадящо е. А иначе предпочитам панадол пред нурофен

# 41
  • в огледалото на живота
До 2-3 годишни им давах Панадол, а после минах на Нурофен. Струва ми се, че Нурофенът е по-ефективен както при температура, така и при болки /гърло, глава, уши/, а също и при възпалителни процеси.
Абсолютно си права!  Peace
Панадол и нурофен са широкоспектърни температуропонижаващи и болкоуспокояващи сиропи,с тая разлика че вторият се препоръчва ,когато температурата е от възпалителен процес:грип,настинка.За него обаче чувам отрицателни отзиви от мн.майки:обриви,повръщане и др.
Аз лично давам Панадол,в редки случаи.

# 42
Парацетамола обаче е по-вреден за черния дроб, от колкото ибупрофена. Wink Никога от Нурофен не сме повръщали,обриви или тем подобни. Това е като алергията към белтъка на кравето мляко-което дете си е предразположено ще го направи. И ако Нурофен е за възпалителен процес, Панадола за какво е тогава? Нали уж се дава и той за такова? Друг въпрос,че повечето майки го предпочитат основно за зъбки, болки и т.н.

# 43
когато беше по-малка/до 1,5г-2г./ ми изписваха само Панадол след това вече Нурофен,Ефералган и т.н.

# 44
  • София
парацетамола е опасен за черният дроб, не стероидните противовъзпалителни като ибупрофена и аспирина могат да доведат до увреждане на стомаха и чревният тракт, аналгетиците там вече да не говорим, че могат да застрешат и живота дори....всяко лекарство може да доведе до негативни последици...

Общи условия

Активация на акаунт