Панадол или нурофен ?

• 73 741
  • 179
  •   1
Отговори
# 60
Ацетилсалициловата киселина не е ли Аспирин? Т.е. не се ли съдържа в Аспирина? Ако е така аз за това знам, че е недопустимо да се дава на деца. Трябвало дори винаги да четем съдържанието на лекарствата и да не давама на децата ако съдържат тази киселина ( това в случай, че не бъркам ). Приема от деца може да доведе до Синдром на Рей (което също не знам какво е, но сега ще се информирам bowuu) и дори смърт.

# 61
Ацетилсалициловата киселина не е ли Аспирин? Т.е. не се ли съдържа в Аспирина? Ако е така аз за това знам, че е недопустимо да се дава на деца. Трябвало дори винаги да четем съдържанието на лекарствата и да не давама на децата ако съдържат тази киселина ( това в случай, че не бъркам ). Приема от деца може да доведе до Синдром на Рей (което също не знам какво е, но сега ще се информирам bowuu) и дори смърт.

Абсолютно Peace- ацетилсалициловата к-на Е аспирин:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B0

който вече коментирахме, че не се дава под минимум 12г :

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=80841
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_5295.html

# 62
Ацетилсалициловата киселина не е ли Аспирин?

Да. Ама той и Д-р Михайлов е писал да не се дава. Rolling Eyes

Misty - може от парацетамола, може от ибупрофена също.
на 3 часа е прекалено на често и двете не трябва да се приемат на по-малък интервал от 4 часа.
а между другото именно смесването на парацетамол и ибупрофен ми прилича на написаното от доктора - парацетамол с други обезболяващи средства, или както някои постъпват като парацетамола не свали Т до 30 мин дават и ибупрофен или и аналгин....

Ами да, не трябва, ама както вече казах, аз доста късно се "запознах" с него, а аз тези смесвания съм ги правила по-рано, като е бил на 2-3г. и то по предписания на педиатъра. А иначе на 4 часа интервал се приема от единия вид по листовка, но като редуваш на 3 часа двете, излиза, че от Панадол до Панадол имаш 6-часов интервал, както и от Нурофен до Нурофен, което не надвишава нищо, дори общата доза за 24 часа.

# 63
Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина.

Blush Хванах се за този цитат. За това съм изпаднала в недоразумение.

# 64
  • София
Имам и двете, но досега съм давала само Панадол - добре че винаги ни действа. Миналата седмица имаше температура от 39.5 и тогава включих и охлаждащи гел-ленти. 

# 65
Supermint
,може и да се изложа,но...не съм чувала нищо за тези ленти.Разкажи повече.Как се слагат ,наистина ли са ефективни...?

# 66
И двете, но нурофена ми е по-удобен за дозиране със спринцовката и шишенцето не се чупи ако падне случайно.

# 67
  • София
И на двамата съм давала само Панадол.

# 68
Давала съм само панадол, страх ме е да и дам нурофен, защото аз съм алергична към някоя от съставките на нурофена, въпреки, че тя може и да не е, още не съм го пробвала.

# 69
След като се обрина от Панадол давам само Нурофен.

# 70
Панадола е на основата на парацетамола, а нурофена - на ибупрофен. Парацетамол се дава при по-леки настинки, а ибупрофена е по-силен от него т.е. се ползва при по-сериозно боледуване. Панадола/ парацетамола се дава на всеки 4 часа, а Нуфорена/ибупрофен на всеки 6 часа.

Аз лично парацетамол давам по принцип, а ако видя, че температурата е доста висока и той не помага, тогава давам ибупрофен. По принцип при тежко боледуване на голямата ми дъщеря тези лекарства могат да се редуват - например парацетамол в 8ч., след 2 часа даваме ибупрофен - в 10ч., след това парацетамол в 12ч, ибупрофен - в 16ч. и т.н. като се следи между даванията на парацемамола да има 4 часа разлика, а между ибупрофена - 6 часа разлика. Малко объркано го обясних, но дано да сте разбрали  Mr. Green

# 71
Ползвала съм до сега само Панадол, доволна съм, вършил ми е работа - Т и зъби, дано не ми се налага да научавам и други лекарства.......

# 72
Ползвам Нурофен и Калпол.
До 38.5 е Калпола , после Нурофена .
Рядко да ти се налага да ги ползваш.

# 73
  • Бургас
Панадол.

# 74
Панадол. Peace  Само веднъж дадох на дъщеричката ми Нурофен и се обрина цялата.

Общи условия

Активация на акаунт