Раждане вкъщи 7

• 62 906
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 825
  • след Околовръстното

Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

Ти твърдиш, че жената е посегнала към живота на детето си?!?

Отдавна преминахте културната граница на разговор...

Нищо не твърдя, цитирам конституцията както и ти го направи.
Голата истина е, че всяко дете трябва да получи своя шанс да се роди живо и здраво.
На това бебче обаче шанса му бе отнет.

# 826
Ние не искаме да раждаме неасистирано.Просто законът не ни дава друг избор.

Как да не ви дава - ако намерите лекар, на който да се доверите у дома (при асистирано раждане), защо на същия лекар не можете да се доверите в болница? Какво му е на този избор?
Ами може би и ти не би си родила вкъщи ако затворят болницата,в която искаш да родиш (или твоят лекар излезе в отпуск за раждането ти),нали?Просто е върпос на личен избор или лична нагласа.Въпросът е как да стане по-човешки и безопасен за всички нас.

# 827
На много бебета е бил отнет шанса да се родят живи и здрави и то насред родилните ни отделения. Това вярвам го знаеш. Тази жена е раждала вече и е видяла какво я чака там и е взела такова решение с цел да зашити бебето си и себе си, не с цел да навреди. Има много убити от лекари деца, че и майки-има достатъчно теми в които можеш да се запознаеш с фактите около това. Вместо да плюеш по майката, замисли се какво може да се промени в законодателството ни, че да не е принудена една жена да ражда сама у дома си от страх, какво я чака в болницата.

# 828
  • София
....На кое викаш пропаганда, на правото на всеки да избира най-доброто за себе си и за собствените си деца ли? Или и тук права няма - всички под строй да се ваксинират, да раждат, да работят, да се хранят.., да мислят.. и.. дори да дишат..  ooooh!

Погледнете се - личен избор извън закона, това ли е каузата ви?!

Все "белите държави" са ви в устата, но някак ви убягва фактът, че именно в тях вероятно нямаше да си позволите да раждате извън закона, защото след погребението на личната ви жертва щяха съвсем законно, морално и етично да ви настанят в затвор! Греша ли нещо?

# 829
  • Куциндрел
Ceca,всички жени,които раждат в болница подписват документ за информирано съгласие,както и документи за евентуално секцио.Явно е че независимо от лекарствата и напредналия родилен процес всяка жена поема правна отговорност,въпреки че психологически не може да се каже,че е адекватна.Това е нещо,което също се опитваме да променим.
Това, което твърдя го знам от юрист. Инфомираното съгласие е друго. Аз говоря ако родилката направи нещо на плода - примерно удуши детето веднага след разждането. Или реши да скача от 10 етаж докато ражда. Т.е. неща, които застрашават нея и детето.

# 830

Ами може би и ти не би си родила вкъщи ако затворят болницата,в която искаш да родиш (или твоят лекар излезе в отпуск за раждането ти),нали?

Да, не бих родила вкъщи. Но и ще гледам да избера лекар, на когото няма да му хрумне да излиза в отпуск около раждането ми. Или поне ще може да ме насочи към друг екип.

Това са сериозни неща. Ако се подготвяш за домашно раждане шест месеца, значи ти остава достатъчно време да проучваш и избираш.

# 831

Все "белите държави" са ви в устата, но някак ви убягва фактът, че именно в тях вероятно нямаше да си позволите да раждате извън закона, защото след погребението на личната ви жертва щяха съвсем законно, морално и етично да ви настанят в затвор! Греша ли нещо?

Мисля, че си с еобъркала. Не е извън закона да родиш у дома си. Нито в България, нито в която и да било друга държава по света, включително ЕС и Америка. За жалост у нас е извън закона да дойде лекар или акушерка да ти помогне, и именно това е причина за такива трагедии като тази. Европейския съюз постанови, че всяка жена има право да ражда където пожелае и че държавата трябва да и осигури родилна помощ, включително и дома и. Не знаеш фактите, не се интересуваш от тях, само се наслаждаваш на това да нападаш жената. Ако беше ти от случаите, недай Боже, които са описани в черните списъци, когато лекари уморяват деца с безхаберието си, насред родилни отделения и болници нямаше да си в тази тема да плюеш, може би.

# 832
Конституция на РБ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Добре де, nenaatoa - айде бъдете конкретни и ми кажете следното: Ако в убежденията на една майка попада и идеята да ражда деца и да ги продава за органи - никой не трябва да я преследва за това или да й пречи ли?. "Да", "не", "не знам" - лесно е да си избереш. Просто ми го кажи, моля те.

Лозунгите от по едно изречение звучат добре понякога, но животът е по-сложен от тях. И който не се събразява с тази сложност, изпада в крайности - които рядко водят до нещо добро.

Ти не правиш ли разлика между раждането, което е даденост и е съвсем естествено за всяка една жена на този свят, и продаването на деца за органи или склоняването към проституция? На коя база изобщо ги сравняваш?  Rolling Eyes

Искам да помоля останалите да престанат със злобните нападки и агресивните обвинения срещу пострадалата жена. Не ви ли стига страданието, което в момента изживява, заради личния си избор? Толкова ли сте безчовечни, няма ли у вас капка милосърдие и състрадание, ако не разбиране и уважение? Не обичам да раздавам квалификации, но наистина приличате на хиени, готови да оглозгат до кокал остатъците след нечия душевна травма.

Има в духовните разбирания едно такова послание - не съдете, ако не искате да бъдете съдени..
И пак ще ви повторя - ако нямате желание или възможност да помогнете, имайте поне малко респект и уважение към тези, които не разбирате. Те са отделни същества със собствен житейски път и разбирания.

Освен това темата е в алтернативния подфорум. Не очаквам всички да харесват или разбират идеите, които се споделят из различните теми в него. Но тези които пишат мнения извън духа на тяхната тематика, базирайки се на собствената си позиция, могат да го направят веднъж, след което стават нежелани събеседници и досаждат на редовните посетители в темите с неадекватното си поведение. Аз лично вече се отегчих да чета тесногръдите позиции на всякаква сбирщина, която на всичкото отгоре, освен уличен език и заплахи, използва обвинения, обиди и квалификации, които съответстват на един съвсем друг етап на развитие.. Както и да е, молбата ми е който няма интерес към темата за домашното раждане, нека намери друго място в този или друг форум, където да изрази позицията си.

# 833
  • София

Ами може би и ти не би си родила вкъщи ако затворят болницата,в която искаш да родиш (или твоят лекар излезе в отпуск за раждането ти),нали?

Да, не бих родила вкъщи. ...

Дори и това е без значение! Подстрекателите определят себе си като "интелектуално-духовна" група, която всъщност не желае да поема отговорност за последствията от съответните интелектуално-духовни действия! Но пък е тук за да манипулира който може и да прехвърли И ТАЗИ вина на лекарите! Те лекарите по устава на сектата са виновни на щат!

Мисля, че си с еобъркала. Не е извън закона да родиш у дома си. Нито в България, нито в която и да било друга държава по света, включително ЕС и Америка. За жалост у нас е извън закона да дойде лекар или акушерка да ти помогне, и именно това е причина за такива трагедии като тази. Европейския съюз постанови, че всяка жена има право да ражда където пожелае и че държавата трябва да и осигури родилна помощ, включително и дома и. Не знаеш фактите, не се интересуваш от тях, само се наслаждаваш на това да нападаш жената. Ако беше ти от случаите, недай Боже, които са описани в черните списъци, когато лекари уморяват деца с безхаберието си, насред родилни отделения и болници нямаше да си в тази тема да плюеш, може би.

Значи няма нищо противозаконно да си убиеш детето? О, извинете тогава! Очевидно съм объркана... Как така можеш да бездействаш, като това води до смърт и да е законно?  Rolling Eyes

# 834
  • Куциндрел
Мисля си, че когато приемат асистирано раждане у дома, Людмил и такива като него пак ще рекламират неасистираното. Тогава ще си измислят някаква друга причина за геноцит върху раждащата вкъщи. Т.е. винаги ще има активисти за неасистирано, рисковане за мен, раждане.
Е тогава вече, ще им се търси правна отговорност.

# 835
# 836
ivonska

Пресичането на улицата с детето ти може да доведе до смърт и за него и за теб. Това значи, че трябва да е незаконно ли? Разбира се, че си се объркала. Повтарям-Абсолютно законно е и по нашите закони и по тези на Европейския Съюз и по международните, да родиш у дома си. Запознай се с фактите.

# 837
Мисля си, че когато приемат асистирано раждане у дома, Людмил и такива като него пак ще рекламират неасистираното. Тогава ще си измислят някаква друга причина за геноцит върху раждащата вкъщи. Т.е. винаги ще има активисти за неасистирано, рисковане за мен, раждане.

Неасистираното раждане е напълно законно.

# 838
  • София
...
Има в духовните разбирания едно такова послание - не съдете, ако не искате да бъдете съдени..

...

Ама, точно вашата групичка ли не съди?  Shocked Вие ли не знаете що е да съдиш?!  Shocked

Това се нарича манипулация. Удобна, гъвкава манипулация след лош опит. Може да сме тесногръди и сбирщина, но се опитваме да търсим начини да реализираме себе си в рамките на позволеното и възможното в тази държава! Не правим кървави революции под анонимен флаг!

# 839
  • София

Неасистираното раждане е напълно законно.

Дали?! Ако лекарите са предупредили майката, че има риск, а тя е взела решение да роди у дома, дали е така?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт