Професионални серии за коса - 15

• 51 357
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
Аз затова се чудя защо не ми омекотява косата този реконструктор и не я подрежда, сега разбрах защо.
Не мога да се въздържа, съжалявам!  Embarassed

hahaha hahaha hahaha

Много е важно да се разбере най сетне, за какво са предназначени тези продукти и с каква цел се използват и още нещо, което също е много важно - как точно се използват и колко често.

# 451
Аз затова се чудя защо не ми омекотява косата този реконструктор и не я подрежда, сега разбрах защо.
Не мога да се въздържа, съжалявам!  Embarassed

hahaha hahaha hahaha

Много е важно да се разбере най сетне, за какво са предназначени тези продукти и с каква цел се използват и още нещо, което също е много важно - как точно се използват и колко често.

Не си го взех по препоръки,а по това,което пишеше на него,а именно  " Силните овлажняващи и подхранващи съставки ревитализират в дълбочина боядисаната коса и придават мекота и блясък"
И сега просто казвам,че не придава мекота,поне не и на моята коса.И понеже тук протеина се заклеймява за основен виновник на втвърдяването на косата, отбелязвам че явно при този конструктор е заради това.Макар че в скромния си опит с професионалната козметика най-много съм използвала deep care,също протеинова маска,при която няма и помен от втвърдяване, изсушаване и подобни.

# 452
  • в 1001-та нощ
mamaden, до колкото разбирам - съдържа и пшеничи протеини, както и масло  Peace

nakita  Hug тук обикновено на вълни и периоди нещо от състава на продуктите се заклеймява за "порочно"... имаше такива вълни и за силиконите и т.н. .... а после имаше "ремисия"....

просто продуктите трябва правилно да се познват и ползват, с мярка и според нуждите

мисля, че ако ползваш реконстрктора без прекаляване и с кристалите - би имало добър ефект  Peace ; де факто - аз не знам как точно го ползваш;

оплитане съм получавала и от опр. дрехи - колкото и да е странно  Peace ; често пъти един продукт се набеждава след непавилно ползване или при неподходяща комбинация с други продукти или при други обстоятелства, затова - като не получа очаквания ефект - аз отделям на страна и ползвам след време; след няколко проби при различни обстоятелства - вече си правя заключението и извода  Peace

# 453
 цък втори път Grinning

А аз да ви попитам,че нещо не ми стана ясно.Значи като си вземеш deep fuel , си слагаш първо саmо от дозичките там през поне 4, 5 измивания или както всеки индивидyaлнo си прецени на косата и после ,чак когато изразходиш 3 ,4 или всички доички от deep fuel които има в пакетчето от (feelunigue), или които са ти нужни за косата почваш да използваш нещо с отмиване ,kaто например extreme CAT na redken, от същата серия ,а не заедно така ли?

# 454
nakita, ако знаеш аз колко продукта сам си взела така  ooooh!
и накрая се оказа, че 90% от продуктите не бих си ги взела втори път и са били доста несполучливи покупка от моя страна.
На всеки продукт пише все хубави неща, но понякога истината е съвсем друга  Crossing Arms

# 455
Аз си го ползвам, той не е лош, просто се надявах като го взема да не се налага да ползвам кристали след това. Но не мога да мина без  Hug , особено след като искам изгладен ефект и подредена коса

nakita, ако знаеш аз колко продукта сам си взела така  ooooh!
и накрая се оказа, че 90% от продуктите не бих си ги взела втори път и са били доста несполучливи покупка от моя страна.
На всеки продукт пише все хубави неща, но понякога истината е съвсем друга  Crossing Arms

Ами няма как да е друго яче..или трябва да се доверя на това което пише, или на хора изпробвали го,но то пък на всеки косата е различна, един доволен , друг не. Ще купуваме, едни продукти ще повтаряме , други не,едни директно и в кофата ще отиват...

# 456
Ето цитат от това което е написала MissNellie за протеиновите терапии:
Цитат
  Кой има нужда от протеинова терапия?

Всеки със сериозно увредена, изгорена и изтъняла  коса вследствие употреба на бои, изрусяване, трайно къдрене, или когато косъм се къса (което може да се случи дори без да е третирана косата). Не помага при косопад. Напълно здравата, нетретирана  коса ще се уплътни леко и косъма ще се удебели, но  поради това, че не е третирана и вместо да се замества слой на косъма, който преди е бил там, се изгражда напълно нов, предозирането може да настъпи много по-лесно и бързо. Като цяло терапията е създадена за изгорени коси и не се препоръчва за напълно здрави.
Забележете, протеиновите терапии не са с цел подхранване, те няма да направят косата мека или лъскава, те само ще удебелят косъма, ще го направят по-плътен и издръжлив на термо- и хически атаки, и ще спрат накъсването.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg15799744

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 11:48 от B & C

# 457
  • Пловдив
Аз пак по моя въпрос с кристалите  Embarassed. Това как ви се струва, в него май няма протеини, поне тук не пише newsm78 http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=82&products_id=1392. Не  пише, че са кристали както на други продукти newsm78? Но пък изглажда подходящо за краища... Rolling Eyes

# 458
Аз пак по моя въпрос с кристалите  Embarassed. Това как ви се струва, в него май няма протеини, поне тук не пише newsm78 http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=82&products_id=1392. Не  пише, че са кристали както на други продукти newsm78? Но пък изглажда подходящо за краища... Rolling Eyes
Не знам, не съм го ползвала този продукт, но не се притеснявай какво пише....имам предвид дали пише кристали или пише серум. Това нямам никакво значение.

# 459
Mерси за отговора ,момичета много сте мили днес.  Laughing Трябваше ми само "ДА" или "НЕ",както и да е лек ден. Simple Smile

# 460
milencencetyyy, отговорът не е нито ДА нито НЕ.
Всеки си решава индивидуално  Mr. Green

Аз лично не бих използвала  deep fuel и extreme CAT едновременно. То аз и поотделно не ги ползвам, та какво остава заедно.
Всъщност аз използвам протеиновите продукти веднъж в месеца, преди да се боядисам, а през останалото време използва единствено хидратиращи продукти.

# 461
  • Бургас
mamaden ,по твоя въпрос с кристалите, ето в това http://www.feelunique.com/p/LOreal-Professionnel-TecniArt-Hairmi … blime-Shine-125mlима масла - авокадо и ший мисля, че беше, ако искаш ще се разровя да прочета. Това ми е от супер омекотяващите и слягащите, при критичен обем работи безотказно. От тези,които показа на Лакме харесах повече от слънчевата серия,  където видя, че има протеин бягам като дявол от тамян. Не харесвам много и тези на Лакме Текния жълтите, не са ми достатъчно мазни, сякаш леко ми стягат косата.
Затова и прибегнах до експеримента да си накапя 3-4 капки олио от жожоба в изоставените серуми и течни кристали, получи ми се супер. Явно производителите влагат безопасно нощожни количества масла в продукти без изплакване като целта предполагам е да не утежнява косата, на мен пък именно това ми е нужно.Силиконите ги "носят" добре и не се получава ефекта мазна коса. Пробвах и с масло от пшеничен зародиш, но то е явно твърде плътно и мазно, не става.
Ще съм благодарна ако някой сподели аргановото масло как е на усет. Леко или плътно?
 B & C , да, точно от това http://www.feelunique.com/p/Joico-Moisture-Recovery-Treatment-Ba … ckCoarse-Dry-hair съм много доволна. Реших да пробвам след добрите отзиви някъде от една афро дама.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 12:30 от vivi.vivi

# 462
Да споделя и аз….
По принцип ползвам продукти на Вела и Лореал , от време на време експериментирам и с нещо по- различно , обикновено от по-нисък ценови клас.

По препоръка на А. л. е . н. а   bouquet преди време  взех реконструктора на Yunsey - хареса ми и реших да пробвам и други продукти на марката.
Въпреки ,че бях малко резервирана в началото , Yunsey надхвърли очакванията ми- паснаха идеално на косата ми.

За експериментаторите ,които търсят продукти да омекотят и подредят косата си , без да я утежнят и отнемат от обема й и в същото време косата да е еластична и с блясък -  бих препоръчала и тези серум - http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=38977 и маска - http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=38975 .

За подобряване еластичността на косата ползвам ампули с бамбук./също нисък ценови клас и доста ефикасни,италиански/.

# 463
И при мен без силикони или други омазняващи също не става - точно страшно заплетена, неподредена и изпръхнала става. Затова се отказах за сега да търся маски без силикони.

ACQUА, мога да ти препоръчам маска Ришес, на Лореал. Води се без силикони, за суха и увредена коса. Маската е невероятна  Heart Eyes Косата става мека, копринено гладка и почти няма нужда от продукти без измиване (не че не слагам де  Mr. Green ).
И е много икономична, недостатъка е че мирише малко неприятно. Също така някак изправя косата ми и дори само след издухване със сешоар става права (не преса-права обаче  Flutter )

Досега съм я използвала само в комбинация със шампоана за мазни корени на Лакме, а косата ми става много мека дори и само след измиването със шампоана... и не знам кое я прави така копринена  Blush Днес ще я използвам с остатъка от Форс Вектор шампоан да видя как ще е  Peace

# 464
  • Пловдив
И при мен без силикони или други омазняващи също не става - точно страшно заплетена, неподредена и изпръхнала става. Затова се отказах за сега да търся маски без силикони.

ACQUА, мога да ти препоръчам маска Ришес, на Лореал. Води се без силикони, за суха и увредена коса. Маската е невероятна  Heart Eyes Косата става мека, копринено гладка и почти няма нужда от продукти без измиване (не че не слагам де  Mr. Green ).
И е много икономична, недостатъка е че мирише малко неприятно. Също така някак изправя косата ми и дори само след издухване със сешоар става права (не преса-права обаче  Flutter )

Досега съм я използвала само в комбинация със шампоана за мазни корени на Лакме, а косата ми става много мека дори и само след измиването със шампоана... и не знам кое я прави така копринена  Blush Днес ще я използвам с остатъка от Форс Вектор шампоан да видя как ще е  Peace
Хммм... преди време ползвах за две измивания шампоана Ришес, така ми оплете косата ooooh!, а уж отговаряше на моята коса. Това потвърждава правилото, че косите ни са различни Peace, както и моментното им състояние и нужди.
Myr40ni, твоята коса каква е, с какъв косъм дебел, слаб, боядисвана или не?

Общи условия

Активация на акаунт