Бродирана красота - Гоблени 79

• 98 570
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
  • Атлантис, Галактика Пегас
Един квадрат от товята панама съотвества на четири от схемата.  Wink
Когата е четири към едно ще бъде така
//
// така е един знак
Когато 1:1
/
това е един знак.

# 346
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не се притеснявай от квадратите на схемата, те са си 10 на 10 за да ти е по-лесно да ги броиш.

Един бод на схемата е един бод на панамата  Peace в квадратчето на панамата имаш 20 на 20 бода  Hug или 4 квадратчета от схемата  Hug

# 347
  • София
Деси, чисто информативно - каква е тази молитва? И аз съм подготвила една икона, която ще бъде за точно определен човек и повод и ми стана интересно.

Момичета, много ви благодаря за отговорите!!!  Hug

Тази молитва я изрових от руските сайтове, затова е на руски, ето я за всеки случай, има и още една за край на гоблена, ще я прочета, няма да навреди  Simple Smile

Господи Иисусе Христе,Сыне Боже , Сый не описан по естеству Божества,и ради спасения человека в последние дни от Девы Богородицы Марии неизреченно воплотивыйся, и благоволивый тако во плоти описуем быти, иже святый образ пречистого лика Твоего на святом убрусе напечатлен еси, и оным недуг князя Авгаря уврачевал еси, душу же его просветил еси во еже познати истиннаго Бога нашего, Иже Святым Духом вразумил еси божественнаго апостола Твоего и евангелиста Луку написати образ Пречистыя Матере Твоея, держащей Тебя, яко младенца, на объятиях Своих, и рекшей:"Благодать от Мене Родшагося, Мене ради, да будет с сим образом": сам, Владыко, Боже всяческих, просвети и вразуми душу, сердце и ум рабы твоей (името на бродиращия), и руки ее направи, во еже безгрешно и изрядно изображати жительство Твое, Пречистыя Матере Твоея, и всех Святых, во славу Твою, ради украшения и благолепия святые церкве Твоея, и во отпущение грехов всем, духовно покланяющимся святым  иконам , и благоговейно лобызающим оныя, и почитание относящим к Первообразу. Избави же ее от всякого диавольского наваждения, егда преуспевает заповедях Твоих,  молитвами  Пречистыя Матере Твоея, Святаго славного апостола и евангелиста Луки и всех Святых. Аминь.

# 348
  • София
Здравейте, първо за Много години на всички с пожелание за много здраве, любов и повече ушити гоблени. По повод разграфяването на панамата аз лично от години разграфявам с фулмастерите на Кариока, защото са на водна основа и се изпират много лесно, нужно е за около две-три минути да накиснеш гоблена когато го переш, и не си личи. А когато шия на черна панама си очертавам гоблена с бял конец през нишка за ориентир и после само го издърпвам. Лека вечер

# 349
  • UK/София

Уф, не става и така.До сега с мъжа ми мерихме с рулетка и смятахме. LaughingВече започвам да мисля, че гоблена е 1:4. Ето го.Няма как един квадрат от панамата да отговаря на 4 от схемата.Ще стане миниатюрен гоблен.Имам два листа с детайл и там са си дадени по 20 бода хоризонтално и вертикално.Но пък никъде не виждам по листовете да пише 1:4.Помагайте, че съвсем се оплетох. Laughing

# 350
Момичета някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя комплектовка на този гоблен!Може и от българска фирма,даже е за предпочитане !Благодаря ви предварително !  bouquet

Схеми имам не ми предлагайте! Grinning

Аз го срещнах тук, докато се ровех.

Забравих да честитя новата година, пожелавам много здраве на всички и повече приятни мигове с любимото хоби!

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 21:08 от ИнаТ

# 351
  • в една мансарда точно под звездите ..........

Уф, не става и така.До сега с мъжа ми мерихме с рулетка и смятахме. LaughingВече започвам да мисля, че гоблена е 1:4. Ето го.Няма как един квадрат от панамата да отговаря на 4 от схемата.Ще стане миниатюрен гоблен.Имам два листа с детайл и там са си дадени по 20 бода хоризонтално и вертикално.Но пък никъде не виждам по листовете да пише 1:4.Помагайте, че съвсем се оплетох. Laughing

Ами този гоблен е 1:4 щом има детайл! Значи един знак от схемата правиш 4 бода гобленов бод. А детайла си го шиеш 1:1
Успех  Hug

Но пък размера му е малък като за гоблен 1:4  newsm78

# 352
  • Атлантис, Галактика Пегас
След като е с детайл значи 1:4

# 353
За много години на всички. Страхотни неща правите и показвате.

Сега започнах това
Антония може ли да ми изпратиш схема и ключ на този гоблен.Много е хубав.www.niance11@abv.bg
предварително благодаря

# 354
Здравейте, творите безумно красиви неща! Извинявам се че нахлувам така в темата ви, но ми е трудно да намеря това, която търся в огромния обем от информация. Шила съм преди доста време няколко гоблени, но днес реших да се завърна към това хоби. Търся схеми на гоблени за коне. В една от по-старите теми видях посочена тема за коне, но повече схеми и снимки там не са активни вече и не се отварят Sad. Бихте ли ми помогнали къде мога да открия такива схеми. Предварително благодаря! 

# 355
аз ще дойда на срещата, даже и по-рано ще съм там. а Иваничка, да ми донесе подарък престилка, като така се фука  Mr. Green
иначе носете ми вилерови модели, може и да стане нещо

# 356
  • София

На кутията отвън не пише ли? Другият вариант е да пишеш директно на Стоянка Иванова, тя е много мила и ще ти отговори бързо  Hug

# 357
Деси, чисто информативно - каква е тази молитва? И аз съм подготвила една икона, която ще бъде за точно определен човек и повод и ми стана интересно.

Момичета, много ви благодаря за отговорите!!!  Hug

Тази молитва я изрових от руските сайтове, затова е на руски, ето я за всеки случай, има и още една за край на гоблена, ще я прочета, няма да навреди  Simple Smile

Господи Иисусе Христе,Сыне Боже , Сый не описан по естеству Божества,и ради спасения человека в последние дни от Девы Богородицы Марии неизреченно воплотивыйся, и благоволивый тако во плоти описуем быти, иже святый образ пречистого лика Твоего на святом убрусе напечатлен еси, и оным недуг князя Авгаря уврачевал еси, душу же его просветил еси во еже познати истиннаго Бога нашего, Иже Святым Духом вразумил еси божественнаго апостола Твоего и евангелиста Луку написати образ Пречистыя Матере Твоея, держащей Тебя, яко младенца, на объятиях Своих, и рекшей:"Благодать от Мене Родшагося, Мене ради, да будет с сим образом": сам, Владыко, Боже всяческих, просвети и вразуми душу, сердце и ум рабы твоей (името на бродиращия), и руки ее направи, во еже безгрешно и изрядно изображати жительство Твое, Пречистыя Матере Твоея, и всех Святых, во славу Твою, ради украшения и благолепия святые церкве Твоея, и во отпущение грехов всем, духовно покланяющимся святым  иконам , и благоговейно лобызающим оныя, и почитание относящим к Первообразу. Избави же ее от всякого диавольского наваждения, егда преуспевает заповедях Твоих,  молитвами  Пречистыя Матере Твоея, Святаго славного апостола и евангелиста Луки и всех Святых. Аминь.
А вече заговорях за руски сайтове...))))  А аз шия своите икони по комплекти и имам молитва от комплект, пред да започна шия. Звучи така: " Перед началом всякого дела Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, приити и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша. Благослови, Господи, и помози мне, грешному, совершити начинаемое, во славу Твою. Господи, Иисусе Христе, Сыне Эдинородный Безначальнаго Твоего Отца, Ты бо река еси пречистыми усты Твоими: яко без Мене не можете творити ничесоже. Господи мой, Господи, верою объем в души моей и сердце Тобою реченная, припадаю Твоей благости:помози ми, грешному, сие дело, мною начинаемое, о Тебе Самом совершити,во имя Отца и Сына и Святаго Духа, молитвами Богородици и всех Твоих святых. Аминь"

# 358

По-скоро на 1 знак от схемата отговарят 4 бода - два отгоре и два отдолу, както ти го беше нарисувал някой по-горе. Затова и на схемата има 10 знака на ред и 10 в колона, а на панамата са по 20.
Детайлите се шият 1 към 1, там на един знак от схемата се шие един бод.

# 359
  • София

Би трябвало да ти е 1:4,а лицата да са ти 1:1-така нареченото с детайл.А ако го шиеш 1:1 си е просто така.Погледни на кутията или потърси описание,упътване нещо.Ето икона и при мен беше 1:1 изцяло

Общи условия

Активация на акаунт