Бродирана красота - Гоблени 79

• 98 562
  • 769
  •   1
Отговори
# 360

Уф, не става и така.До сега с мъжа ми мерихме с рулетка и смятахме. LaughingВече започвам да мисля, че гоблена е 1:4. Ето го.Няма как един квадрат от панамата да отговаря на 4 от схемата.Ще стане миниатюрен гоблен.Имам два листа с детайл и там са си дадени по 20 бода хоризонтално и вертикално.Но пък никъде не виждам по листовете да пише 1:4.Помагайте, че съвсем се оплетох. Laughing

На кутията отвън не пише ли? Другият вариант е да пишеш директно на Стоянка Иванова, тя е много мила и ще ти отговори бързо  Hug
чак сега видях, 1 знак от схемата са 4 на панмата, а гоблена е с детайл, което значи че детайла се чие един знак от схемата е един бод на панамата

# 361
Здравейте, творите безумно красиви неща! Извинявам се че нахлувам така в темата ви, но ми е трудно да намеря това, която търся в огромния обем от информация. Шила съм преди доста време няколко гоблени, но днес реших да се завърна към това хоби. Търся схеми на гоблени за коне. В една от по-старите теми видях посочена тема за коне, но повече схеми и снимки там не са активни вече и не се отварят Sad. Бихте ли ми помогнали къде мога да открия такива схеми. Предварително благодаря! 
  Ето тук има - http://club.osinka.ru/topic-47133?highlight=

# 362
  • UK/София

Благодаря на всички ви!На кутията не пише никъде, иначе нямаше да питам.По-точно е плик, не кутия.

# 363
Биляна, ушила съм много гоблени на Солария, включително и 3-4 икони. Шие се 1:4 - един знак от схемата отговаря на четири бода от панамата, а детайла се шие 1:1 - един знак от схемата отговаря на един бод от панамата. Аз пъво си ушивам всичко, което е 1:4, а след това попълвам 1:1

# 364
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Сега започнах това Да видим дали ще успея да го завърша за повода, който съм намислила!

Моля да показвате Sunglasses Аз също съм го приготвила да го шия, но от толкова други проекти не знам кога ще му дойде времето. Едно време DOCI ни "зариби"  и дори го започна, а сега не се показва  newsm78

# 365
  • UK/София

Благодаря и на теб, nelito_6704 .Така са начинаещите. Simple Smile
 Дайте ми идея как да надпиша картоните с конците.До сега от другите гоблени преписвах буквата от схемата на картончето и беше лесно.Но тук с тези знаци както каза  tutune  голям зор ще видя да измисля начин.

# 366
Биляна, аз пък си ги слагам всеки конец в отделно пликце, найлоново, малко и прозрачно и надписвам по едно малко листче със знака. Последния който почнах съм си ги наредила в едно малко несесерче за дискове. Виждала съм и с картончета, на които се навиват конците, но на мен лично не ми е удобно така. Успех ти пожелавам с този красив гоблен!
Лек и успешен ден на всички!

# 367
Аз също си ги слагам всеки цвят в отделен найлонов плик и в/у плика залепвам символа. Всички пликчета слагам в кутия, така лесно и бързо откривам всеки знак и конец, който ми е нужен. Отначало приятелката, която ме зариби да шия, ми показа нейния начин за сортиране на конците- тя си правеше от картон като макарка и в/у него навиваше всеки конец, но след като се развие си мисля, че конеца повече се усуква и за всяко променяне на знака настава едно развиване и навиване. Мисля си, че така се губи много време. С практиката ще намериш своя начин.

# 368
  • София
Още веднъж да ви благодаря за отговорите  Hug

didolinaa, дала съм си срок да ушия "Св. Мина" до септември, все се надявам да се справя до тогава  Simple Smile

di_ni, като поръчвах преди време рисувана икона на Св. Симеон, ми казаха, че е важното да е осветена, затова няма значение дали ще остане за мен или ще я подаря на някого. Но щом трябва да е наречена - още по-добре, тя е за съпруга ми  Simple Smile

Вишенка, много е хитро да слагат молитва директно в комплекта  Peace Твоято молитва за определена икона ли беше? Тази по-общата ми харесва повече, защото там се благославят ръцете, които ще шият  Simple Smile Ти имаш разкошни неща, аз ги разгледах още преди време. Да те питам информативно за маковете - това е щампа, бродерия и бисер в едно, нали не бъркам?

Биляна, аз също си ги слагам в пликове, само че използвам хартиени за писма. Отгоре с молив си рисувам символа и си пиша номера на конеца (след това ги изтривам и ги ползвам за следващия гоблен). От вътрешната страна на плика си залепвам с тиксо парченце от конеца (ако случайно ми изпаднат няколко конеца от различни пликове да мога да ги разпозная). Освен това си нарязвам конците на по-къси - по-удобно ми е да ги разделям. Не ми харесват макаричките, защото конците остават навити и ми се оплитат повече.

Момиченцето ми е готово, остава само котето  Laughing

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:53 от -=Деси=-

# 369
  • UK/София

-=Деси=- , много хубаво става!

Да, с пликовете сигурно е удобно, но на мен ми е по-лесно с макарите.Имам голям органайзер в който ги подреждам и е много удобно.Имах предвид, че няма как да изрисувам същите символи за да знам кой конец на кой знак отговаря.Ужасни са символите.Но ще се оправя, без това имам още малко време докато завърша гобленът който шия.

# 370
  • София

-=Деси=- , много хубаво става!

Да, с пликовете сигурно е удобно, но на мен ми е по-лесно с макарите.Имам голям органайзер в който ги подреждам и е много удобно.Имах предвид, че няма как да изрисувам същите символи за да знам кой конец на кой знак отговаря.Ужасни са символите.Но ще се оправя, без това имам още малко време докато завърша гобленът който шия.

Благодаря!  Hug

Освен да си ксерокопираш (сканираш/снимаш) листчето със символите, да ги нарежеш с ножицата и да ги залепиш върху макаричките  newsm78 Или ако символите са върху всеки лист от схемата (така са на моята - 4 листа и върху всеки са повторени символите) - директно нарязваш едните и си ги залепваш

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:30 от -=Деси=-

# 371
Първо - тази молитва за всяка икона (поне аз имах във всеки комплект една и същата) там казват да благословя за започване шието и шието на икона, нещо като в твоята чест нея шия. Така че мисля специална для шиено на икона Wink
Макове - безумно влюбена в те, това Холст (не знам точно ли така на български звучи) и бисер, фон като рисуван, а цветя шиени, аз специално направях отделно снимки на цветя и с блескавица и без.
При нас (това Украинска фирма, дори от  моят роден град Харков - вау как гордо звучи)))) Продават такива гоблени на различна тематика, аз в предната тема предлагах да донеся такива от Украйна.

# 372
ЧНГ,много здраве и късмет през новата година!Момичета,дайте ми идея какъв гоблен да си ущия,който да стои добре на стената до Слънчогледите на Ван ГоГ.

# 373
Деси, нещо съм пропуснала твоето гобленче Thinking, но трябва да ти кажа, че е страхотно и много ми харесва newsm10. Готова комплектовка ли е и на кого?

# 374

Общи условия

Активация на акаунт