На море в Гърция - 3

• 230 943
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Забравих за лагуната Балос на Крит - страхотна е!

# 76
Забравих за лагуната Балос на Крит - страхотна е!
Точно нейни снимки ме накараха да се спра на Крит  Wink Нищо още не е решено, ще го мислим.  Thinking

# 77
  • София
Леле , как ме запалихте с този Закинтос  Sunglasses досега разглеждах снимки на сините пещери - невероятни са  Crazy
Кажете нещо повече за там - как се стига дотам от БГ , цените на студията какви са ?
Сега ще решавам между Скиатос и Закинтос  Rolling Eyes

Единият вариант до Закинтос е: Кулата - Солун - Лариса - Ламия - Делфи /покрай/ - моста Рио-Антирио - Патра - Килини и от там ферибот до Закинтос таун.
Ние бяхме в хотел Best Western Zante Park Hotel в Лагана, за настаняване виж в www.greeka.com
За колко време се стига горе долу и колко км е пътя? Колко време е на ферибота? Гледала съм снимки оттам и много ми хареса спокойствието и девствената красота на острова. Някой има ли конкретно предложение за настаняване там на изгодни цени? Това лято бяхме на Гърция отново и отсега си мечтая за следващата дестинация. Била съм на Тасос за един ден само и ужасно ми хареса... обещахме си да се върнем за по-дълго... някой да ми предложи евтина квартира там?

# 78
  • Пловдив
Моля да ме ориентирате, искам ол инклузив, може би ултра ол инклузив (незнам разликата в Гърция каква е) и хотел на плажа, всъщност не ме интересуват басейни, а плаж да има. Трябва ми фамилна стая - две двойни съединени, или пък по-скъпия вариант - апартамент.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Мамчета, никоя ли няма да ми помогне Cry Поне кажете нещо за тоя хотел Сани Бийч или пък Океания, кой да избера, в кой стаите са по-удобни за големи семейства и къде плажът е по-добър? И през коя агенция да резервирам?

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 23:15 от Катерина78

# 79
ЗА САНИ И ОКЕАНИЯ-РЕЙМА ТРАВЕЛ Peace

# 80
Била съм на Тасос за един ден само и ужасно ми хареса... обещахме си да се върнем за по-дълго... някой да ми предложи евтина квартира там?

Имаше цяла тема за Тасос, с много инфо и полезни съвети от момичетата (благодаря на всички и особено на Параход), но сега не мога да я намеря. Миналата година бяхме на Тасос през септември - от 3 до 10 септември в този хотел в Скала Калирахи:

http://www.erodios-studios.gr/

За евтиното, беше евтин - 30 евро за стаята на вечер, но не знам дали би ти харесало. Самото хотелче е хубаво и поддържано, има детска площадка и барбекю, НО Скала Калирахи е май най-нетуристическото село, в което съм била. Няма хубав плаж и имаше 2 работещи кръчми, една сладкарница и 2 магазина за хранителни стоки по това време на годината. Аз бях наясно, че не е хубав плажа, но го избрах, защото имаше здравна служба и аптека и защото ние по принцип не обичаме да стоим на едно място, а обикаляме, предпочитаме да ходим през деня по различни плажове, места и кръчми. Обиколихме целия остров, както по крайбрежието, така и по-интересните високопланински селца, а вечер приспивахме бебето (дъщеря ми нямаше 9 месеца тогава) и пиехме вино и релаксирахме на терасата. Преди 2-3 години не бих го избрала, защото тогава гледах да сме близо до кръчми и bar streets.  Иначе бях прегледала повечето от хотелите и имаше и по-евтини даже - за по 25 евро на вечер (стаята) през септември, но зависи какво търсиш и какво си готова да пожертваш за сметка на цената  Simple Smile

# 81
  • Плевен
Аз съм в голям размисъл, предполагам ще можете да помогнете Simple Smile. Чудя се между Лефкада, Кефалония, Закинтос(малко далече ми идва с кола). А може и друго предложение да ми дадете. Четох за Скиатос ,но отпада. Най-важното ми условие е морето да е спокойно, да няма вълни, да е плитко и да е пясък. Миналата година ходихме във Вурвуру, хареса ни, но ми се иска да сменим тази година.

# 82
  • Пловдив
ЗА САНИ И ОКЕАНИЯ-РЕЙМА ТРАВЕЛ Peace
добре, а на другите въпроси? Кой хотел да избера?

# 83
Аз съм в голям размисъл, предполагам ще можете да помогнете Simple Smile. Чудя се между Лефкада, Кефалония, Закинтос(малко далече ми идва с кола). Най-важното ми условие е морето да е спокойно, да няма вълни, да е плитко и да е пясък.

Нади Миши
, май нито един от тези трите не отговаря съвсем на условието ти Simple Smile Има доста вълни... и вятър... общо взето зависи на какво ще случиш, де Simple Smile но като цяло по тези острови (пък и по Южноегейските)си духа повече... и плитко като на Кариди бийч - не е. Иначе красиво - да, но е съвсем различно от Ситония.

В духа на темата с прискърбие да съобщя, че любимата ми компания за Гърция Aegean, отвела ме до не един и два острова, вече не лети София-Атина  Cry

# 84
Да, това е отдавна за съжаление, май вече година . Сал едни България еар и олимпик са останали. Но, няма проблем и с кола. Пътищата са хубави, аз софия-атина го вземам за 9 часа сама шофьор. Така че не ми се струва да е проблем докадето и да е.
И наистина, по островите духа. Ние нито на Кефалония, нито на Лефкада можахме да се къпем, въпреки че сме добри плувци, казват, че след юни винаги духа.

# 85
  • Плевен
Благодаря ви Hug . Според това, което ми казвате трябва да се пренасоча. Обаче на къде newsm78 ? Дайте някакви идеи. Сякаш не искам голям хотел с ОИ. Закуска и вечеря ще е добре, може и само закуска.

# 86
Здравейте,

До няколко дни трябва да реша дали в началото на май да почиваме в Санторини, исках да знам, дали някой е ходил и дали става за плаж тогава? Също така се чудя има ли смисъл да се ходи с кола на острова, т.е. има ли как да я прокарвам по уличките? Изобщо, заслужава ли си човек да прекара една седмица там?

Малко ме притесняват и гърците с техните вечни стачки, тъй като ако не ходя с кола, мисля да е със самолет до Атина и ще ми пропаднат билетите  Crossing Arms

П.С. Много ли е стръмен за катерене острова, аз сигурно ще припадна някъде по чукарите Simple Smile))))?

# 87
За Великден има чартър до Санторини, може да разгледаш офертите на различните агенции.

# 88
видях, благодаря
само дето е за 4 дни, но май бива...то няма какво да му се гледа толоква на селцето-остров

# 89
Марчето, не става за плаж. Времето може да е всякакво - и топло, и гаден дъжд (мръзнала съм там в края на май), но за къпане в морето, не. Но то по принцип идеята на Санторини не е плаж, по-скоро фотопауза и романтично забягване Simple Smile
За кола не бих казала, че е добра идея. Чукарите не са чак такъв проблем, то всичко е горе на калдерата, но все пак избягвай високите токчета Simple Smile

Маргерита09, все едно описваш моите виждания за Тасос и прекарването на същите дати 2009 (тогава дъщеря ми беше на 11 м.  Simple Smile) Ние бяхме в едно също така приятно студио на подобна цена, в едно също толкова затънтено село на западния бряг - Скала Сотирас. То има поне хубав плаж де Simple Smile

И понеже почнах, да довърша.
Крит е ужасно огромен остров и е невъзможно да го обиколите за една почивка, плюс това е по-трудно достъпен с кола (10 ч път до Атина плюс 6-8 ч ферибот, забравете за малки деца просто). Трябва да се имат предвид двете му страни - туристическата и историческата. Второто означава да се гледат Кносос, старите градове и т.н., което може да се прави успешно и извън летния сезон. Туризъм се развива най-успешно в североизточната част, въпреки че изобщо цялата северна е поръбена с "хотелски предградия".
Красоти има много, но островът просто е... голям, и някои от нещата в югозападната част са труднодостъпни, а с автобус е почти невъзможно. Мислете го така, когато правите планирането - може да отидете и пак да не успеете да добите добра представа що за място всъщност е това и как тече животът там.

Иначе предполагам, че за пакетна почивка тип английски туристи има супер оферти в източната част през лятото, защото наистина се предлагат всякакъв тип хотели и услуги. Но за мен Крит е много застроен в това отношение (не е често явление за островна Гърция) и, както казах, ми харесват предимно Ханя и планините.
Тъй като е бил независим доста дълго и хората са бая чепати (а по селата си имат и пищови  Mr. Green), всъщност Крит не прилича особено на кътче от Гърция. Но храната е прекрасна.

Общи условия

Активация на акаунт