На море в Гърция - 3

• 231 140
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Знаех си, че съм виждала някъде чартъри до Крит за 2011г.  ooooh!
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/46/country/20/reso … transport/44.html
Ако не откриете някоя баба да дойде с вас, за да ползвате намалението (или нямате желание),  мисля, че има възможност да се доплати и да се ползва от по-млади хора. Само, че е за края на септември и октомври месец.

благодаря ти, интересуват ме оферти за Крит и Родос
в офертата си пише "при настаняване на двама под 55 г.- доплащане от 100 евро на човек"
а относно датите, идеални са, то преди септември температурите там са нечовешки, както и Параход предупреди
то само като загледаш релефа и природата ти става ясно, бедна растителност, почти няма дървета и сянка, предполагам, че през октомври е супер приятно времето

# 331
  • София
Избираме си градче и докато аз плажувам с децата, мъж ми търси квартира. Идеално ни е. Ядем когато и където си пожелаем.
Това е направо идеалната по4ивка Sunglasses Само още малко да отрасне дребното и казвам "адио" на инклузивите Party Но засега просто нямам нерви да се съобразявам непрекъснато с неговото ядене, по-лесно ми е непрекъснато наоколо да има храна, да не го мисля...
Шани, сериозно ли ти хареса Олимпийската ривиера newsm78 Само аз ли се набутах на най-мръсното, егати Crossing Arms Там, където ние бяхме, е просто на светлинни години от Халкидики, а за островите мога само да предполагам колко е по-хубаво. Специално Олимпиаки Акти не си заслужава грам! Да пътуваш през граница, да плащаш в евро, да се надяваш и накрая си...в Равда Confused

# 332

Шани, сериозно ли ти хареса Олимпийската ривиера newsm78 Само аз ли се набутах на най-мръсното, егати Crossing Arms Там, където ние бяхме, е просто на светлинни години от Халкидики, а за островите мога само да предполагам колко е по-хубаво.

Явно не сте избрали добре мястото. Бяхме за дълъг уикенд (не почивка) в хотел Dion Palace
и се оказа доста приятен хотел, макар и не толкова звезден Laughing, плажа беше като този на Шани.
Друг е въпроса, че не харесвам такива плажни ивици, ние сме по по-диви и живописни. По островите също има безброй семейни хотелчета и вили, обикновено с чудна атмосфера и гледка  Peace

# 333
  • София
Пепеляши, снимковата илюстрация е идеална  Grinning Пътят си е път, вълнуваше ме на самия остров как е географията. А предположих за "без деца", като четох скокове, скали, костенурки  Laughing

Географията, Джул, е идеална - релефът е по-разнообразен от тасоския. На много места планината свършва в морето, а има и такива, където ти се струва, че целият остров е равен.
Мисля, че дори и за 2 седмици човек не може да скучае на Закинтос.
Пренаселените плажове са малко - по-големите само - и пак няма толкова навалица, колкото в Созопол, например. При добро желание можете да откриете вълшебни плажове с габаритите на Харманите, където ниските иглолистни дървета с хоризонтални корони са почти в пясъка, на 20 метра от водата, и между тях са масите на ресторанта (единствен на това място). Повече от 50-ина човека надали имаше на плажа през целия ден...

# 334
  • София

Шани, сериозно ли ти хареса Олимпийската ривиера newsm78 Само аз ли се набутах на най-мръсното, егати Crossing Arms Там, където ние бяхме, е просто на светлинни години от Халкидики, а за островите мога само да предполагам колко е по-хубаво.

Явно не сте избрали добре мястото. Бяхме за дълъг уикенд (не почивка) в хотел Dion Palace
и се оказа доста приятен хотел, макар и не толкова звезден Laughing, плажа беше като този на Шани.
Друг е въпроса, че не харесвам такива плажни ивици, ние сме по по-диви и живописни. По островите също има безброй семейни хотелчета и вили, обикновено с чудна атмосфера и гледка  Peace
Ние имаме вече резервация за края на юни месец за този хотел (Dion Palace). Ще пиша коментари като се върнем. Надявам се поне малко да наподобява хотелите в Албена  Crazy

# 335
  • София
От три дена рова в нет-а и не мога и не мога да намеря подходящ хотел  Rolling Eyes Много ми се иска да почиваме някъде между Вурвуру и Каламитци (в източната част на Ситония) т.к. останах с впечетление, че там са най-живописните плажове. Обаче хотелите, които се предлагат в тази част са много малко и поне аз не намерих такива, отговарящи на изискванията ни (НВ до 100 евро за 2 възрастни + 2 деца и по възможност градина/парк и тишина). Би било чудесно да можем и вечер да се разхождаме и из някое селце с традиционните му гръцки къщички и таверни, обаче май искам много... Много ще съм благодарна, ако някой ми препоръча такова нещо.
Краен вариант ми е хотел Philoxenia bungalows http://usitcolours.bg/philoxenia-bungalows-3/articles/130 , за който има хубави отзиви и като цена и условия идеално ме устройва, обаче да не беше точно в Псакудия. Ще съм благодарна за отзиви. Пък, ако трябва ще попатуваме - не е чак толкова голяма Ситонията  Grinning

# 336
Лекси,
еми то хотели между Вурвуру и Каламици няма... само едно селище е между тях - Сарти, и горещо НЕ ти препоръчвам да отсядаш там, особено ако си с малки деца (слави се като най-шумното и с най-активен нощен живот на Ситония, но с това общо взето се изчерпват предимствата му).

Те са 1 хотел във Вурвуру, 1 в Торони... и останалото е нагоре, в началото на ръкава (където също има много хубави плажове, но те са от западната страна, между Никити и Неос Мармарас). В южната част, която е доста планинска, са предимно семейни хотелчета.

За Сикия предполагам, че мислиш, и за нейния страхотен плаж - по-горе мисля го писах, самата Сикия е планинско градче, на 5 км във вътрешността и Паралия Сикия е нещо като вилна зона на морето... аз лично знам само един къмпинг и на две къщи координатите, със сигурност няма хотели.

# 337
  • Beyond the Frontiers
Лекси, писала съм  по-напред в темата за този хотел.

# 338
  • с/у ОколоМръсТното
Ми то Дион Палас и Олимиан бей не са в конкретно градче, а в близост до такова. И понеже са със собствен плаж, няма навалица и мърсотия.
Но все таки - районът ми допада. Най-вече, че бързо се стига до там.

Когато почивахме в Ситония, само от влизането ни в Гърция, до излизането ни навъртяхме около 800км. Та не е като да не обикаляш кой знае къде, щото е ръкав. То иначе как ще видиш тези чудни плажчета...
Лекс, Сарти хич не ми допадна. И като място и като плаж. Последния много бързо става дълобок. Метър от плажната ивица е вече повече от 1.5м дълбоко. И самото градче не ми хареса. Една Лептокария е по-очарователна. Виж пак Вурвуру. Ние така и не стигнахме до него.
Бяхме в Торони. Това е курорт, само за летни месеци. Мисля, че май няма живот по другото време от годината. Поне не видях да има поща, училища, полиция и т.н. Само хотели, частни хотели, ресторанти и капанчета.
1. http://www.chalkidiki-now.com/bg/allea/  Това е много хубавко
2. http://www.chalkidiki-now.com/bg/studiospanagiota/
3. http://www.chalkidiki-now.com/bg/villapanagiota/

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 11:41 от Шани

# 339
Време е вече явно да пусна една по-простичка карта - clickable е, и на ръкавите и на градовете после:

Халкидики карта

За Олимпийската ривиера -лично не съм почивала, но не ме грабва като пейзаж при преминаване. Самото Катерини и паралията му са много смотано място Simple Smile Иначе имам познати гърци, които ходят редовно на Лептокария и Литохоро - само за плаж или с преспиване в събота срещу неделя.

Като атракции извън морето, наблизо е Олимп и има едно много хубаво ретро село - старият Платамонас.

Но наистина дотам се стига много по-бързо, отколкото до крайните точки на Халкидики, просто пътят е абсолютно прав.

# 340
  • София
Като говорим за Халкидики, сетих се за Псакудя, където попаднахме преди години в търсене на нашето си местенце: хубав плаж със ситен пясък, малко хора, без камънак във водата, плавно влизане към дълбокото.

Намира се тук:

А снимки - колкото искаш в гугъл на "psakoudia".
Не блести с нищо на пръв поглед, но се връщахме отново и отново там, като към магнит Simple Smile

Пропуснах да отбележа, че това се случи в рамките на целева тридневка, в която обиколихме по периферията и трите ръкава (без Атон, разбира се - там минахме по терлички  Laughing)
80% от плажовете бяха или пренаселени, или с едър пясък, или с плътни пояси камъни във водата, шумни барове...

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 20:14 от Пепеляши

# 341

Преди време си бях харесала едни къщички на Псакудия,облицовани с камък,видени някъде в Интернет пространството.Разбира се, при първото ходене натам, отидохме да видим за какво става въпрос.Още повече наши познати бяха във  PHILIPPION BEACH *** и използувахме повода да се видим.
Оказа се пълен ужас-по-гаден плаж не съм виждала в живота си-говоря за плажа пред хотела и къщичките,които се оказаха в непосредствена близост-тъмен пясък,всъщност  не е точно пясък, а нещо като прах,който полепва .Не бяха хич доволни от условията в хотела  и най-вече от храната-малко,скромно ,еднообразно,евтино,долнопробно.Вечер няма никакви забавления.Бяха на почивка с организиран транспорт и лично видях как горката екскурзоводка се чудеше как да повдигне духа на почиващите, но настроението бе вяло.Просто хората бяха реалисти.
Това  видяхме ние, и разбира се, не повторихме.
Дано впечатленията ни са  само изключение

# 342
  • София
За съжаление (или за щастие  newsm78) вече няма свободни места за Рhiloxenia bungalows в Паскудия за втората половина на юни. А отзивите в Tripadvisor, както и цените бяха доста добри. Не ни остана особен избор - резервирахме в Gerakina beach, Геракини. Честох доста негативни коментари - за недотам добрата база, храна и персонал... Но пък парка и плажът били хубави, а и ще сме със собствен транспорт, така че се надявам да си изкараме добре.

# 343
# 344
  • Beyond the Frontiers
Ха това е интересно. Има програми със самолет до Санторини, но не са махнали таксите в момента.

Общи условия

Активация на акаунт