Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 939
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 135
Луна, щом не ти е удобно- не отговаряй, казах- не  насилвам никого. Въпросът е ясен- мотивите- също, вече са посочени. Той бе и конкретно насочен, с адресат, не е към "всички". Какво работиш не е еквивалент на къде, но- все едно. Нали тук повечето неща са така. То и с въпросните лекари така- понеже имало такива, то и те- по презумпция- в кюпа.
... което аз никога не съм твърдяла, Джуди. Нямам навик да тропосвам всекиго с етикети.

# 136
А докато се упояваме от поредния медиен цирк, стават разни работи:
http://bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/article/post65408.html
Да, точно така ще стават.
Тези които имат пари си плащат в частни клиники, а другите кърпят дупки в бюджета със здравните си осигуровки.
Рокси, аз също съм виждала наказана лекарска грешка. Дали е както трябва, но не е прикрита. Последното е много по-лошо.

# 137
Наистина има твърде много разминавания между данните.
Твърдеше се от лекарите, че плода бил под 500 г. и 20-21 гс, сега излиза, че е 25 гс и трупчето тежало над 700 гр. Това е достатъчно, за да предизвика съмнения. Колкото до експертизата, резултатите често не дават еднозначен отговор, а % вероятност, и могат да се тълкуват във връзка с други данни.

“Първите часове се говори за живо дете, което мърда, говори се, че след 17 часа, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Седмицата, в която казаха, че е бременна майката, когато го ражда, казаха че е 21 седмици, а експертизата доказа 24 - 25 седмици. Така че в тази посока има много въпросителни, защо и по този начин са говорили тези доктори. Кажете ми какво е подтикнало да се вземе това решение от този доктор, на 17-ия-20-ия  час да сложи едно трупче в ковьоз, за да търси да го стопли и да му дава някакъв признак на живот. Разберете, ние сме действали при подадената информация, при контрола, който имаше като Специални разузнавателни средства, които бяха прилагани и нали не си представяте, че при подобни разговори, които бяха прочетени от парламента и от прокурора във Велико Търново, ние имахме друг полезен ход!Единственото, което можеше да направи правоохранителната система, заедно с прокуратурата, е да бъдат разпитани всички доктори, които имат отношение към този случай, към този момент, когато беше извършено това деяние", каза Цветан Цветанов.

http://bg.time.mk/read/fd575beea6/c30cc08ba8/index.html

Интересно е все пак дали поне за немърливост ще повдигнат обвинения, след като трупа е ваден и слаган в кувьоз, в хладилник, седял е при подлогите, а документацията за бебето не отговарят на истината..

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 15:06 от multimodal

# 138
Тези които имат пари си плащат в частни клиники, а другите кърпят дупки в бюджета със здравните си осигуровки.

Това няма как да се случи у нас, както не се и случва никъде по света. Частните клиники могат да ти изследват стандартно кръвта, да ти гипсират крака, да ти извадят апендицит или да ти сложат нови цици. Но високоспециализирани и скъпоструващи методи и техники се прилагат в големи обществени болници.
Финансирането на здравната помощ е съвсем друга тема, дълга и общирна. Едва ли някой тук се интересува обаче, защото не влиза в графата 'хляб и зрелища', нито 'сълзи и сополи преди турския сериал в 8'.

# 139
То не е смешно, ами е тъжно. Няма да стигне форумското пространство да се изпишат всички случаи на корумпираност и потулване на убийства, грабежи, престъпления с/у народа и отделната личност... И тия ли откровени престъпници са 'нарочени' ?
Аз искам справедливост за всички. А ЦЦ е редно и наложително най-накрая да си понесе последствията.

Противоречат си двата ти абзаца. Ако искаш справедливост за всички, значи ще трябва да приемеш, че презумпцията за невинност важи и за онези "прикрити случаи" - да, сигурно ги има и сигурно не са малко, но правилата са едни и те са за всички. С други думи, ако искаш ти да си защитена, че няма утре да идеш в затвора или да ти се срине репутацията заради полицейщина, значи ще трябва да преглътнеш и обстоятелството, че според правото всички ония потулени престъпници са "нарочени". В противен случай явно искаш справедливост, ама само за себе си.

Звучи абсурдно, ама не е. Системата дава дефекти. Всяка система дава дефекти. Но стигне ли се дотам един основен принцип (презумпцията за невинност е фундаментът на наказателното право) да не се прилага заради изолирани дефекти при изпълнението... Значи на зле отиват работите.

За да бъда по-ясна ще кажа - не вярвам, че в България законът е еднакъв за всички. Вярвам, че тук човек с пари и/или вързки може да се спаси при всякакви обстоятелства. Иначе и аз знам максимата "невинен до доказване на противното", но в българската действителност губи смисъл.
Да, аз искам справедливост за всички и според мен тя би била много различна от тази, която ни пробутват, защото така им е удобно.
Сега ще станем свидетели как лекарите са невинни и ЦЦ всъщност не ги е обвинил неправомерно. По Коледа стават чудеса  Mr. Green

# 140
Луна, не се обиждай, не съм имала нищо лошо предвид. Просто ти пита какво общо имал самоубилият се лекар, а аз сравних неговият случай с обсъждането на тезата, че то до сега, без друго, нямало осъдени лекари. Т.е. и двете нямат нищо общо с конкретния случай и не доказват, сами по себе си, нищо.
Ако си, да речем, директор на банков клон, можеш да изпаднеш /ти, всички ние/ в същата ситуация- идеята е човек да се замисли и да се постави на такова място. Без значение кой е той. Може да се случи с почти всеки на практика.

# 141
Твърдеше се от лекарите, че плода бил под 500 г. и 20 гс, сега излиза, че е 25 гс и трупчето тежало 700 гр. Това е достатъчно, за да предизвика съмнения.Колкото до експертизата, резултатите често не дават еднозначен отговор, а % вероятност, и могат да се тълкуват във връзка с други данни.

Интересно е все пак дали поне за немърливост ще повдигнат обвинения, след като трупа е ваден и слаган в къвьоз, в хладилник, седял е при подлогите, а документацията за бебето не отговарят на истината..

Според мен за това ще им бъде повдигнато обвинение, но не забравяй, че експертизата твърди, че е мъртво родено.
При мъртво родено...

# 142
Обвинение в извършване на какво деяние?
Ако е за неверно съставени документи, то това също следва да се установи и да се види до какви последици е довело.

# 143
Твърдеше се от лекарите, че плода бил под 500 г. и 20 гс, сега излиза, че е 25 гс и трупчето тежало 700 гр. Това е достатъчно, за да предизвика съмнения.Колкото до експертизата, резултатите често не дават еднозначен отговор, а % вероятност, и могат да се тълкуват във връзка с други данни.

Интересно е все пак дали поне за немърливост ще повдигнат обвинения, след като трупа е ваден и слаган в къвьоз, в хладилник, седял е при подлогите, а документацията за бебето не отговарят на истината..

Според мен за това ще им бъде повдигнато обвинение, но не забравяй, че експертизата твърди, че е мъртво родено.
При мъртво родено...

Ами, да го повдига Обвинението /след като това е достатъчно за повдигане на обвинение/, не да бърбори пред микрофоните.

# 144

При мъртво родено...

Това се твърди в експертизата, да.  Но пак казвам, данните не могат да бъдат еднозначни и се тълкуват в съответствие с други данни. Защо бебето е слагано в кувиоза, ако е било мъртво? Твърде много противоречия има и наистина следва на тези експерти да се поставят задачи, свързани с противоречията между СРС-тата, показанията на лекарите и експертизата.

# 145
  • Майничка
...Според мен за това ще им бъде повдигнато обвинение, но не забравяй, че експертизата твърди, че е мъртво родено...

Това го твърдят медиите, не експертизата.
Нея все още никой (дори Ц.Ц., според неговите изказвания) не я е видял черно на бяло.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 15:30 от gargamela

# 146
  • София
Твърде много противоречия има и наистина следва на тези експерти да се поставят задачи, свързани с противоречията между СРС-тата, показанията на лекарите и експертизата.

Няма как толкова задачи да се поставят на експерти, те не са специалисти по всичко. Лекар може да пише становище по медицински казус, но няма в какво качество да изяснява противоречия покрай някакви телефонни разговори. Работа на обвинението е да изгради ясна логическа последователност - и на самото "деяние", и на доказателствата, с които разполага.

# 147
...Според мен за това ще им бъде повдигнато обвинение, но не забравяй, че експертизата твърди, че е мъртво родено...

Това го твърдят медиите, не експертизата.
Нея все още никой (дори Ц.Ц., според неговите изказвания) не я е видял черно на бяло.
А това не е мой цитат, а на Снежа63. Да уточня, че не ми се връзва с личната ми концепция.

При мъртво родено...

# 148
  • гр. Шумен
За да бъда по-ясна ще кажа - не вярвам, че в България законът е еднакъв за всички. Вярвам, че тук човек с пари и/или вързки може да се спаси при всякакви обстоятелства.
...
Сега ще станем свидетели как лекарите са невинни и ЦЦ всъщност не ги е обвинил неправомерно. По Коледа стават чудеса  Mr. Green
Следва ли от това, че лекарите от "опакото" на географията са баш връзкарите и паралиите, които застрашават да катурнат негово величество Цецко Първи (надявам се и Последни) от трона на вътрешен министър?
По-скоро ги виждам като тоалетна хартия с многофункционално предназначение. Не че нямат определена вина за кашата, в която са се накиснали де (самата експертиза признава за немарливост и може би наистина има нещо недобре свършено в цялата тая работа. Не съм специалист, не давам оценки).

# 149
  • Майничка
Judy, извинявай, обърках цитатите и не погледнах крайния резултат при рязането. Направо на СРС го докарах... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт