Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 921
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 120
"Нарочен" е всеки, за който се твърди, че е убиец, без да има издадено и влязло в сила съдебно решение за вината му. Това е принцип във всяка правова държава. Жалко, че този принцип не е известен на нашия вътрешен министър.

Това е смехотворно в милата ни родина  ooooh!
При толкова оправдани убийци и престъпници, напрво не знам как още го вярваш.

# 121
Ама какво значение има нарочен, ненарочен, осъден, неосъден, след като и психично болен, с нечисто съдебно минало може да си практикува съвсем спокойно?!Не е ли показателен факта, че БЛС не желае и не отнема лекарски права по никакъв повод?!

# 122
  • София
Аз не съм правосъдния орган, нито съм журналистка с жажда за кръв, нито съм лекарка, нито съм над закона....и смятам, че са виновни - вярвам на прочетеното в Народното събрание.

Жалко за теб. И добре, че не си правосъден орган. Виж, за журналистка ставаш.

Интересно, ако ЦЦ отиде пред Народното събрание и заяви, че СРС-тата са четени между редовете и е направил малка грешка, ще му повярваш ли? Ако да, значи по някаква причина мислиш, че ЦЦ е по-достоверен източник на информация от всички останали, тоест си политически пристрастна. Ако не, значи си караш по инерция, както писах по-напред в темата. И двата случая - жалко за теб, наистина.

echolalia, не разбрах кое ти се видя смехотворно.

# 123
Цитат
  Не прочетох тук ни ред в защита на лекарите.
Няма такъв ред. Само че хората, които вече са произнесли присъдата, не си дава сметка за това.

Мишона, дали ще си съгласна ако звънна на Джуди по телефона и кажа, че смяташ да убиеш лицето Х, после да те третират виновна на база записания разговор и трупа? Не ми се вярва.

# 124
"Нарочен" е всеки, за който се твърди, че е убиец, без да има издадено и влязло в сила съдебно решение за вината му. Това е принцип във всяка правова държава. Жалко, че този принцип не е известен на нашия вътрешен министър.

Аз не съм правосъдния орган, нито съм журналистка с жажда за кръв, нито съм лекарка, нито съм над закона....и смятам, че са виновни - вярвам на прочетеното в Народното събрание.

Мишона, ти това прочете ли го, или го чу с ушите си?
         Друго-повтарям въпроса си - Повдигна ли се обвинение?  Стигна ли се до Съда.

И Закона си е закон, и трябва да се спазва от всички - Разследва се, повдига се обвинение, отива в съда, и там се произнася присъдата.
         Не обратно.
         Като се прави обратно, вече не е законно, а е противозаконно. И този, който върви по обратният път, за него всеки може да разсъждава според разума си.

# 125
Ама какво значение има нарочен, ненарочен, осъден, неосъден, след като и психично болен, с нечисто съдебно минало може да си практикува съвсем спокойно?!Не е ли показателен факта, че БЛС не желае и не отнема лекарски права по никакъв повод?!
В онзи случай ( следих го навремето) проблемът беше, че няма регламент при назначаване на лекаря на ТД към съответната болница да се изисква свидетелство за съдимост. Което си е чисто и просто проблем на системата, а не на индивида. Хора, които искат да пробият ограниченията винаги ще има и те си носят отговорност. Когато обаче липсват ограничения, проблемът е другаде. Утре може да се окаже, че някой без диплома работи, щото никой не се е сетил да му я поиска.
Отнемането на лекарски права също би трябвало да има конкрететно описани правила, а не да ги мерим на кило според уклона на пресата.

пп. направих си експеримент, написах  в Гугъл 'осъден за лекарска грешка' . Воала, първият резултат:
http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=7483 , Болницата и лекарят трябва да заплатят на пациент сумата от 33 502 лева като обезщетение за имуществени и неимуществени вреди от допусната лекарска грешка.

# 126
То не е смешно, ами е тъжно. Няма да стигне форумското пространство да се изпишат всички случаи на корумпираност и потулване на убийства, грабежи, престъпления с/у народа и отделната личност... И тия ли откровени престъпници са 'нарочени' ?
Аз искам справедливост за всички. А ЦЦ е редно и наложително най-накрая да си понесе последствията.

# 127

Луна, той ми е ясен, въпросът. Ако искаш- ще отговориш, ако не искаш- няма, никого не задължавам.

Аз така и не разбрах, защо ми го зададе тоя въпрос, Джуди. Или всеки писал в темата, ще трябва да обясни, къде работи, какво работи и има ли осъдени негови колеги!? Това е в пряка взаимовръзка с темата, нали...

# 128
Във форума всеки може да твърди каквото си иска:))) И аз може да съм блондинка с крака1.20 и сутиен 75 Д.
Тука се пльоскат лични драми, но при първия въпрос се подвида опашка. Съдете се, жалвайте се, давайте гласност. Бъдете част от общество. Но внимавайте, да не хвърляте бумеранг.

# 129
Ами да, ама аз не искам да ми плаща, а да му отнемат правата- не е ли редно да е така?!и определено смятам че проблемите се коренят както в закона, така и в БЛС и сродните организации, които би трябвало да гарантират за съсловието и да го регулират
Иначе в моята работа се изисква свидетелство за съдимост и медицинско, и не е проблем да те осъдят.

# 130
Лост, мен ли питаш какво е редно? Аз не съм нито юрист, нито медик, нито съм запозната със случая. Откъде да знам какво е редно? Имало е жалба, имало е дело, съдът се е произнесъл. Има наказана лекарска грешка.
Странно нещо е форумът. 200 страници пишем, че в Бг нямало наказана лекарска грешка. Дава ви човек линк с инфо и вие реввате ' Да, наказан е, ама не както трябва'  Confused

# 131
  • Майничка
..Не е ли показателен факта, че БЛС не желае и не отнема лекарски права по никакъв повод?!

Това не е така, има лекари с отнети права, обикновено е за някакъв срок - 6м., година, 2 години, не е доживот. Но такъв регистър, ако изобщо се води, не е достъпен за широката общественост. От друга страна, обикновено такива лекари в един град се знаят и лечебните заведения правят всичко възможно да не ги назначават на работа, освен ако са много на зор за специалисти.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 14:52 от gargamela

# 132

Странно нещо е форумът. 200 страници пишем, че в Бг нямало наказана лекарска грешка. Дава ви човек линк с инфо и вие реввате ' Да, наказан е, ама не както трябва'  Confused
Един като каже нещо и веднага се намира някой да твърди, че целият форум ревял в един глас... ами не  е баш тъй.

# 133
  • София
То не е смешно, ами е тъжно. Няма да стигне форумското пространство да се изпишат всички случаи на корумпираност и потулване на убийства, грабежи, престъпления с/у народа и отделната личност... И тия ли откровени престъпници са 'нарочени' ?
Аз искам справедливост за всички. А ЦЦ е редно и наложително най-накрая да си понесе последствията.

Противоречат си двата ти абзаца. Ако искаш справедливост за всички, значи ще трябва да приемеш, че презумпцията за невинност важи и за онези "прикрити случаи" - да, сигурно ги има и сигурно не са малко, но правилата са едни и те са за всички. С други думи, ако искаш ти да си защитена, че няма утре да идеш в затвора или да ти се срине репутацията заради полицейщина, значи ще трябва да преглътнеш и обстоятелството, че според правото всички ония потулени престъпници са "нарочени". В противен случай явно искаш справедливост, ама само за себе си.

Звучи абсурдно, ама не е. Системата дава дефекти. Всяка система дава дефекти. Но стигне ли се дотам един основен принцип (презумпцията за невинност е фундаментът на наказателното право) да не се прилага заради изолирани дефекти при изпълнението... Значи на зле отиват работите.

# 134
"Аз така и не разбрах, защо ми го зададе тоя въпрос, Джуди. Или всеки писал в темата, ще трябва да обясни, къде работи, какво работи и има ли осъдени негови колеги!? Това е в пряка взаимовръзка с темата, нали..."

Луна, щом не ти е удобно- не отговаряй, казах- не  насилвам никого. Въпросът е ясен- мотивите- също, вече са посочени. Айде, пак да го сторя- твърдението, че нямало/имало осъден лекар няма нищо общо с вината на тези, за които тук си обсъждаме и вопиющата необходимост точно сега това да се направи, само на едните голи извадки от частен телефонен разговор, прочетени от някого.
Той, въпросът де, бе и конкретно насочен, с адресат, не е към "всички". Какво работиш не е еквивалент на къде, но- все едно. Нали тук повечето неща са така. То и с въпросните лекари така- понеже имало такива, то и те- по презумпция- в кюпа.

Общи условия

Активация на акаунт