Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 939
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. Шумен
НЕ, никой лекар не би се подписал под нещо толкова ужасяващо, защото знае, че утре той може да се пече на същия огън.
Аз като несведущ да попитам - аутопсиите и причините за дадена смърт не са ли работа на патолози, сиреч лекари, които не участват пряко в лечебна дейност.

# 106
Ако говорите за този лекар...http://dnes.dir.bg/news.php?id=6507758  то
 "Кескинов е постъпвал 5 пъти за лечение в психиатричната болница в Раднево, още докато практикува. Имал поставена преди две години диагноза циклофрения.

През 1995 г. също по непредпазливост и заради сгрешена упойка причинил смъртта на полицай в Крумовград. Непредпазливостта най-вероятно е заради влечението на лекаря към алкохола, споделят запознати. Съмненията са, че Кескинов е пил и във фаталната за Илия нощ. " и "Болницата в Пирдоп е назначила Кескинов, без да знае за предишния смъртен случай, защото по закон няма изискване лекарите да представят свидетелство за съдимост. "
Е извинете, той си е бил съвсем невинен,нали  Tired с циклофрения, предполагаем алкохолизъм и един доказан смъртен случай зад гърба...и тъй като няма закон да си показват свидетелството за съдимост пред болницата и пациентите, то утре някой толкова невинен и компетентен може да оперира моето дете...ама защитавайте ги де...защитавайте ги...по презумпция са невинни, защото са лекари...

# 107
Лост, имай предвид, че законът защитава хората с психични заболявания от уволнение...работата е там, че лекарите в случая са нямали психични отклонения...

# 108
О, аз го написах за Жозефина, която отвори дума за самоубили се невинни лекари...ами въпросът е там, че не мисля че човек с психични отклонения има място в операционна...и изобщо не говоря за правата им по КТ

# 109
Че дори за чистачка се иска свидетелство за съдимост...

# 110
Ако говорите за този лекар...http://dnes.dir.bg/news.php?id=6507758  то
 "Кескинов е постъпвал 5 пъти за лечение в психиатричната болница в Раднево, още докато практикува. Имал поставена преди две години диагноза циклофрения.

като няма закон да си показват свидетелството за съдимост пред болницата и пациентите, то утре някой толкова невинен и компетентен може да оперира моето дете...ама защитавайте ги де...защитавайте ги...по презумпция са невинни, защото са лекари...
Да, този имам предвид като една истинска Марийка.  Мога да режа зелки сал. Разсъдливостта са я окупирали други или поне така афишират.

# 111
Ми, да, свидетелството за съдимост трябва да е чисто, за да станеш шеф на Търновската болница...

# 112
  • София
LOST, никой не защитава конкретно лекарите, особено пък специално защото са лекари. Защитавам истината и защитавам системата, която се грижи за истината. Защото тази система може да не е перфектна, но е най-добрата възможна - горчиивият опит на хилядолетия цивилизация го доказва. Ако за теб справедливост означава затвор и присъда на всеки, нарочен от медиите и политиците за престъпник, то за мен не е така. И ако за теб вестникарска статия, която изоблиства от "вероятно", "има съмнения, че" и "споделят познати", е доказателство за нечия вина, то за мен не е.

Та, ти какво защитаваш?

# 113
Може ли да попитам все пак.
     Повдигна ли се обвинение?
     Стигна ли се до съда?

Че, тогава да казваме - Виновен, Невинен. /за случая, за който е темата питам/.

# 114
А, бе, Флип, какво значи "нарочен"? Всъщност от трибуната на Народното събрание цветанов си измисля текст ли, това ли искате да ми кажете? Не ставайте смешна.

И нашата правосъдна система работи, ли работи, а един виновен лекар не видях аз за смъртта, която е лично причинил. А случаите са И в този форум - хиляди са.

# 115
  • София
"Нарочен" е всеки, за който се твърди, че е убиец, без да има издадено и влязло в сила съдебно решение за вината му. Това е принцип във всяка правова държава. Жалко, че този принцип не е известен на нашия вътрешен министър.

# 116
Жози, случаят със самоубилия се лекар какво точно доказва?
?
Човекът просто не беше издържал психически на обвиненията и на натиска...а не беше виновен, доколкото имам спомени.

За Бога, щом ще режете глави - ми давайте наред.

Обаче утре не звънете на 150, нито ходете при джипито. Има реална опасност да ви се наложи експертиза от чужбина.

ХомеоПАТИ и знахари бол. Ще лекуват.
Никой не слага всички лекари, правосъдие, полиция и т.н. под един и същи знаменател.
Но ненаказаните виновни са също , а може би повече опастни, от наказаните невинни/може би, защото са повече или причиняват вреда на трето лице/обикновенно невинно/.
Аз искам спокойно да отида на лекар, да бъда прегледана, да ми се постави правилна диагноза, да се отнесат поне човешки с мен/дори и да не могат да ми помогнат/ и т.н. Толко ли много искам?
Искам, ако се наложи/доно не се налага/ да използвам и органите на реда и правосъдието, а не те мен да използват за цели, нямащи нищо общо с личността ми или още по-лошо в зависимост кой плаща повече.

# 117
Джуди, ССФ си ти, вместо да вървиш в съда и да вадиш невинните от там си се захванала с хората във форума и с правописа им...

Да, има осъдени мои колеги за рушветчийство.
Да, има и за некомпетентност.
Не, не зависи от професията ми човешкият живот.
Не, не смятам, че лекарят трябва да идва на работа пиян и да скубе родилките иначе ще остави да умрат...Жози, защо плати за раждането си, мила? НИма не се ослани на лекарската брежност и компетентност без допълнително финансово стимулиране. Айде моля ви се - хем плащате, хем ги защитавате. Аз поне родих в частна клиника и знам, че хората, които взеха парите са платили данъци от тях...
Правопис? Оправи си обръщението. Туй ми е последна мисъл- да следя за нечий правопис тук, в тази тема. Не помня да съм го правила. Старая се да се придържам към зададените теми, все пак.
Ти какво работиш? Имаш ли осъдени колеги? Въпросът ми бе ясен- въз основа на отговора на предходния- ако срещу теб има предявено обвинение като как отговорът на предходния въпрос следва да се отрази на твоя конкретен случай?

Ще плащаме ами, щом на държавата й е все едно кого и при наличието на какви доказателства обвинява, ще има още много да плащаме.

Ако лекар дойде на работа пиян и скубе родилка си е конкретният случай с този лекар и с тази родилка. Аз на такива не съм попадала. Не виждам защо се смесват разни случаи и от тях се прави безвкусна салата. То е нещо като да се вмъкване някакво мое следене за нечий правопис тук, след като и дума не съм отваряла. Тук има тема, доста конкретна. Ако желаете- направете си принципна такава за лошотията на скубещите пияни лекари.
Пък аз родих дважди в държавната болница и без уговорки и плащания, доволна съм. Правили сме различни манипулации по различен повод, лекували сме се по КП и не са ни скубали. И какво от това? Пак не е по темата.
Тя е за конкретната вина на едни конкретни хора за конкретно тяхно поведение.

Луна, той ми е ясен, въпросът. Ако искаш- ще отговориш, ако не искаш- няма, никого не задължавам.

Нечетенето е наследство не от старата тема, а е принципно състояние. Не прочетох тук ни ред в защита на лекарите.

# 118
"Нарочен" е всеки, за който се твърди, че е убиец, без да има издадено и влязло в сила съдебно решение за вината му. Това е принцип във всяка правова държава. Жалко, че този принцип не е известен на нашия вътрешен министър.

Аз не съм правосъдния орган, нито съм журналистка с жажда за кръв, нито съм лекарка, нито съм над закона....и смятам, че са виновни - вярвам на прочетеното в Народното събрание.

# 119
  • гр. Шумен
А, бе, Флип, какво значи "нарочен"? Всъщност от трибуната на Народното събрание цветанов си измисля текст ли, това ли искате да ми кажете? Не ставайте смешна.
От трибуната на Народното събрание Цветанов наруши закона с разгласяване на СРС-та (нека юристите се произнесат по казуса).
Обаче така е по-ефектно. СРС-тата пред НС, а не скучната и дълга работа на разследващите органи и съда. Хляб и зрелища.
И докторите - на лъвовете.
А докато се упояваме от поредния медиен цирк, стават разни работи:
http://bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/article/post65408.html

Общи условия

Активация на акаунт