Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 016
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 210
От разговорите ви, има или няма осъдени лекари и пейстнатото от Хърмаяни и Рокси, едно нещо ми се набива само.: За осъдените не се говори и пише толкова, колкото за тези, на които даже обвинения не повдигат, но затова пък шумно ни заливат с мръсотия.

# 211
 Lo6a mama, "прегрешила"-та колежка я обсъдихме в миналата тема. Тя беше опровергала заключението на лекари, прегледали лично пребито момче, като е отрекла поставената му диагноза. Защото май момчето било пребито от полицаи.

luna, реално около 95% от наказателните дела, които стигат до съда, приключват с осъдителна присъда.Само 5% са оправданите. Влез в сайта на който и да е районен или окръжен съд и прочети годишните доклади. Друг въпрос е, колко дела въобще не достигат до съд.

Рокси, интервюто с Миланов аз го гледах лично. А копираните решения са от сайтовете на съдилищата, а не от публикации на новинарски сайтове.

# 212
А като чета думите за манипулация на експертизата, почвам да се чудя чак толкова големи връзкари ли са тези Горнооряховски лекари. Такива връзкари, че петима уважавани експерти да си заложат главите заради тях, с ясното съзнание, че утре може да бъдат преследвани.
За Горнооряховски лекари мислиш ли, че на някой му пука, а пък за бебето и 17 годишното момиче, още повече.
Ако обвинят лекарите общественият скандал ще е още по-голям и ударът върху гилдията.
Сега просто ше сменят още един министър, да докажат, че правителството работи.
Тежко и горко на тези които търсят лекарска помощ, а то сме всички.

# 213
Хърмаяни, аз към Лоша мама се обръщах, ама пусто много бързо пишете и се загуби поредността.
Исках да кажа, че каквото и да е казал Миланов в интервю, за мен не е толкова достоверно колкото цитирано съдебно решение с всичките му реквизити.

# 214
Миланов не е, кой да е   Wink а е председател на Централната етична комисия към Българския лекарски съюз, та той ли няма да знае ?
И все пак щом на него не вярвате, пак с гугъл могат да се намерят и много статистики и дори да има един- двама осъдени това е на фона на

"Всяка година между 500 и 1500 българи търсят правата си в съда след лекарска грешка, която в 60% от случаите е довела до смърт.

Едва 10-ина от близо 200 наказателни дела годишно обаче завършват с присъди, 2/3 от които административни. "
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2858971

# 215
Рокси, разбрах. А интервюто беше показателно. Но не е в полза на тезата на Лоша мама. Тъкмо напротив. От него може да се направи извод, че експерта е манипулиран от разследващите, за да се докаже вина на двама други лекари.

Снежа63, точно защото на никой не му пука за тези конкретни лекари, не мисля, че експертизата е манипулирана. А здравеопазването в България като цяло, няма да коментирам в тази тема. За оплакване е, за съжаление.

# 216

За съжаление и аз така мисля...
И докога ще го търпим това ?
Ужасно ме е страх, наистина. И е кофти, че масово хората гледат на чуждото нещастие, като на нещо далечно, сякаш няма на тях да се случи а то никой не е застрахован.
Трябва да сме малко по съпричастни.

# 217
...здравеопазването в България като цяло, няма да коментирам в тази тема. За оплакване е, за съжаление.

Здравеопазването е такова, каквото са го направили управляващите. Имало е и по-добри моменти.

# 218
  • Бургас
А като чета думите за манипулация на експертизата, почвам да се чудя чак толкова големи връзкари ли са тези Горнооряховски лекари. Такива връзкари, че петима уважавани експерти да си заложат главите заради тях, с ясното съзнание, че утре може да бъдат преследвани.
За Горнооряховски лекари мислиш ли, че на някой му пука, а пък за бебето и 17 годишното момиче, още повече.
Ако обвинят лекарите общественият скандал ще е още по-голям и ударът върху гилдията.
Сега просто ше сменят още един министър, да докажат, че правителството работи.

Защо са тези генерални изводи? "Гилдията" е виновна за раждането на всеки от нас, за всяка преболедувана болест. За всяка успешна операция. Как пък ги отричате тези неща с лека ръка?  ooooh! Системата ни е болна от липса на средства. Добрите бягат или работят за себе си и ги разбирам. Апаратурата е кът или е набор на баба ми. Или викате трябва да работят от сърце защото е призвание? О те могат да го правят и навън. И по - зле ще става. И не бива да изпадаме до там, че да наказваме грешки. Трябва да стимулираме добрите да остават, за да не се стига до толкова грешки. Защото грешката е живот.
Смятате ли, че лекар би си заложил всичко за бебето на един циганин?? Че цялото отделение са психопати?
Експерта каза какво смята, че е станало. Плацентата няма как да я деформират. Ясно им е, че може да се стигне до втора експертиза и то извън България. Няма да се оплескат. Или смятате, че ще сложат и техните дипломи под тази на другите? Ей така ще си рискуват професията.
Цветанов заслужава да го махнат, само защото изчете СРС без да има други доказателства. Сега го гледах по НОВА. Да са си направили изводи хората...кой си ти, че даваш на другарски съд? Ми той буквално се изплю на правосъдието. Браво на министъра.

# 219
Прочетох малко от първата страница и ми стига.
Човешката глупост не може да бъде победена.
Хората са склонни да вярват на информация , която е смляна ,обработена и поднесена по подобаващ начин , но не и да се замислят и да съпоставят фактите.
Мнението на петима специалисти е без значение , защото според общото мнение - "Доктор доктуро око не вади"
Е , не е така!
При такъв обществен интерес и пред реалната възможност да се потърси мнение "отвън" ,никой няма да си заложи името и репутацията.
Още повече, петима лекари да са безусловно единодушни  е много трудно.
И накрая- стига с тези "телефонни доказателства"- я се сетете всеки един как коментира и как говори по телефона с колеги на професионални теми.

# 220
Да ,така и предполагах ,лекарите са невинни .
Гилдията няма да се даде току-така ,политическите пристрастия са без значение.
Пътуващ няма какво да се сещам "живо и здраво е"  "Живее му се ама не му даваме шанс"  ,да ама не те просто са се шегували с едно мъртво бебе.

# 221

За съжаление и аз така мисля...
И докога ще го търпим това ?
Ужасно ме е страх, наистина. И е кофти, че масово хората гледат на чуждото нещастие, като на нещо далечно, сякаш няма на тях да се случи а то никой не е застрахован.
Трябва да сме малко по съпричастни.

Не гледам на чуждото нещастие като "нещо далечно" и никой не е застрахован.
           Най-кошмарното ми приживяване е с лекари. Тези същите лекари за едни бяха много добри, за мене - кошмар./това и в предната тема го писах/.
           Но най-кошмарно ми е, когато още никой за нищо не е обвинен, ние да се правим и на по-господ и от Господ.

ПП. Е, дано разберете какво ще ви кажа: Абе.... А?, Ма то в тенджерата ли да го сложа....Мхмм, не бе тя сега дойде и ми каза, че.... А? С Грах бе..., не бе то умряло... Вари се бе, вари се..., Ми, добре, спирам го да се вари..., Бе нали ти казах, беше живо ... ама.

Воден разговор - цитирани думи от контеска. Хайде...

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 19:32 от inna-bubulina

# 222
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Пътуващ, ама то телефонни доказателства така или иначе няма. Има едни листчета, изчетени патетично от министър на вътрешните работи пред НС. Толкова за доказателствата. Ама....

Както и да е, много се радвам, че има и мислещи хора все още.

П.С. Илияна, аз тези телефонни разговори не съм ги чувала, а следя случая. Може ли линк?

# 223
inna-bubulina, много съжалявам за кошмарът, който си изживяла.
Досега няма никой, който да е раздал присъди.
Просто част от пишещите, не вярват на експертиза от бг лекари.
Навярно част от нас сами препатили си по някакъв начин от лекари...
п.с. Вече ви чувствам, като познати от отчетна тема .
Отивам да гледам това по за което писа Мама Цоцоланка. По тв 7 от 19.45 май каза  newsm78
Една буца имам в гърлото, страх ме е, че и този случай ще се потули...

# 224
  • София
Мнението на петима специалисти е без значение , защото според общото мнение - "Доктор доктуро око не вади"
Е , не е така!
При такъв обществен интерес и пред реалната възможност да се потърси мнение "отвън" ,никой няма да си заложи името и репутацията.
Още повече, петима лекари да са безусловно единодушни  е много трудно.

ооо, я си спомни "петорната експертиза" по случая Сашко от Сандански!

Общи условия

Активация на акаунт