Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 992
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 195
  • България
Тогава защо 20ч.се чудеха какво да го правят тоя"мъртъв плод"
"Гарван,гарвано око не вади"
Тежко на жените,който ще раждат при тези доктори...
Ето това ме дразни,заклевам се!
Аз съм раждала там,искаш ли отново да повторя и потретя как тези лекари спасиха детето ми?
Спрете вече да спекулирате,особено щом нямате лични наблюдения!

А аз да ти потретя ли как един от тях щеще да ме кюртира,без да съм бременна,с плащане на ръка,в неделя,когато е дежурен....
И айде моля те не се кълни...
Всеки гледа от сбствена камбанария!
Аз ще съм им благодарна до гроб.
Кой по-тоно,ако мога да попитам?
Да го видя този некадърник,който не разпознава бременност.
Самия факт,че раждат два пъти повече жени при тях,отколкото в Търново,трябва да говори нещо на масата от хората.
ПП-Не разбрах какво съм кълнала?

# 196
То всеки вярва в каквото иска.
Но аз се питам някои неща - доколкото видях, е правена петорна експертиза, това значи петима независими един от друг хора поотделно. Всичките ли са маскари? По-интересното е, че от тях двама са от съдебна медицина, което значи на служба в МВР. Те кого пазят, ако предположим, че експертизата е фалшива - лекарите или прекия си началник?
Защо разпечатките бяха размахани веднага, и то във вид на художествено четене, в нарушение на всички възможни закони, а експертизата се крие? Наистина ли някой вярва, че подобна експертиза отнема цял месец?
Виждам, че много от вас искат нова експертиза в чужбина. Защо не? Но ако тя потвърди българската, министърът-герой трябва да се бръкне и да я плати лично. Заедно с обезщетенията, ако засегнатите осъдят България. Страната ни е достатъчно бедна, за да плаща и нечия мания за величие.

Че замесените лекари са обикновени селски простаци, няма две мнения. Че е възможно да са некадърни, също допускам. Но мен много повече ме притеснява в този случай, че стремглаво се превръщаме в някаква пародия на полицейска държава, където законите се тълкуват така, както отърва на моментните властимащи.

За раздухването на истерията - още в древния Рим са стигнали до прозрението, че за да кротува плебса, трябва да му се дадат хляб и зрелища. Е, у нас хлябът става все по-дефицитен, затова пък в организирането на зрелища сегашните ни властници нямат равни.

# 197
  • София

Ами да - по тв-то го говориха, ама не репортери, а докторите.

Да де, и аз това казвам - една експертиза, и един ЦЦ, четящ някакви листчета. Това са двете неща, които знаем. Всичко друго е хипотеза - искала ли майката бебето, или не, в коя седмица била, кой бил бащата, гонили ли са я от вкъщи, или не, коя майка "пропищяла" от същите лекари (супер долнопробен медиен жаргон), коя била доволна... 

Хърмаяни, не се хаби да постваш цитати, дамите са си навили на пръста, че лекарите са долнопробна пасмина, която на колегиална основа си прикрива мизериите... и това е. Сълзливите цитати са за предпочитане пред всякакви призиви за обективност, здрав разум и търпение.

Че замесените лекари са обикновени селски простаци, няма две мнения. Че е възможно да са некадърни, също допускам. Но мен много повече ме притеснява в този случай, че стремглаво се превръщаме в някаква пародия на полицейска държава, където законите се тълкуват така, както отърва на моментните властимащи.

verita, подписвам се с две ръце под това.

# 198
Е добре, тогава какви бяха тия разговори между лекарите? За какво си телефонират помежду си и си говорят, за едно мъртвородено бебе? Според мен полицията си е свършила работата. Това, което се вижда от разговорите им е крайно подозрително. И никак не се връзва с едно мъртвородено,  при което въпроса приключва и толкова.
  Склонна да съм да споделя подозренията на Красимира, макар че петорна експертиза все пак е трудно да се манипулира...
  И моля ви се, защо непрекъснато нещо абсолютизирате, говорите за лекарите като цяло и кой кого мрази...  Има подозрение за немарливост, и направо за престъпление. Сега остава да видим дали ще може да се разбере каква е била истината...

# 199
  • у дома
Велислава,що да не ти дръпне една кюрета и ти вземе парите...
дали е некадърник,не знам,щом ти така казваш.
Имах предвид да не се заклеваш.
Така е един доволен,друг недоволен!
Аз и затова мн.навътре приех този случай,защото знам какво преживях-нищо лошо няма в това,че чакам "видов ден",нали?

# 200
Е добре, тогава какви бяха тия разговори между лекарите? За какво си телефонират помежду си и си говорят, за едно мъртвородено бебе? Според мен полицията си е свършила работата. Това, което се вижда от разговорите им е крайно подозрително. И никак не се връзва с едно мъртвородено,  при което въпроса приключва и толкова.

Ами, може би не са си говорили само за едно мъртвородено бебе...

# 201
  • България
Велислава,що да не ти дръпне една кюрета и ти вземе парите...
дали е некадърник,не знам,щом ти така казваш.
Имах предвид да не се заклеваш.
Така е един доволен,друг недоволен!
Аз и затова мн.навътре приех този случай,защото знам какво преживях-нищо лошо няма в това,че чакам "видов ден",нали?
Знаеш ли,аз загубих баща си вследствие на лекарска грешка,по точно на низ от такива,макар да беше с диагноза Рак!
Човекът,който прави операцията сгреши фатално с татко,ама беше помогнал и продължава да помага на много хора сега!
Ама не излизам да кажа-горките хора след татко,разбираш ли?
Няма лошо,но както казах и в предната тема-колкото верни,толкова и неверни неща се изписаха.
И наистина съжалявам за случилото ти се!

# 202
Има много лекари, на които не вярвам.
Има такива, на които, и да вярвам, по-добре да не го правя, щото няма как да си свършат работата заради съзнателно организираната от управниците невъзможност.
Всеки има поне по един-двама лекари, срещу които е издавал "лична присъда" и ако мъката или добри хора не са му попречили, би я изпълнил и да е в затвора.

Но този случай няма никаква връзка с това.

Видяхме много грозна демонстрация, облечена във власт.
Даже експертизата да беше друга, злоупотребата беше ясна: манипулация на цялото общество, самоовластяване с право да се произнасят присъди без доказана вина, вероятно с политическа цел, а не от глупост.
Създаване на прецеденти - да се правят недопустими неща за първи път, щото след това изобщо няма да са недопустими.

Във форумите може и да може, но ако това е истинският ни живот, по-добре да си обуем гащите и да го променим.

# 203
Самият Миланов от етичната комисия на БЛС признава, че за последните 2 години няма и един осъден лекар, (дадох линк към самото интервю в предният си пост, интервю в което и водещият бе потресен от този факт а и за самият Миланов би било добре да можеше да му противоречи с поне един осъден), та няма смисъл да ми вадите от някакви известни само със  своята неизвестност медии, как някой си пък бил осъден, щото е несериозно...
И да има случайно един осъден това само потвърждава правилото и е някак жалко на фона на това, че сме първи по детска смъртност в Европа...
Повече изобщо няма да ви коментирам .  Stop
п.с. И да се повторя - Продължавам да очаквам официалната експертиза изготвена от бг лекари, в която като нищо ще твърдят, че бебенцето дори не се е раждало и е само плод на фантазиите на полиция, прокуратура и нас "жалостивите кърмачки".

# 204
Така като гледам Хърмаяни ги вади от Апис  съдебна практика  Grinning

# 205
Flip, ясно ми е. Но една проста проверка в Гугъл опровергава и двете толкова тиражирани твърдения: "Няма осъден лекар", Няма лишен от права лекар". Без да ровя из съдебната практика на ВКС. Сигурна съм, че и там има решения, които опровергават тези твърдения.

А като чета думите за манипулация на експертизата, почвам да се чудя чак толкова големи връзкари ли са тези Горнооряховски лекари. Такива връзкари, че петима уважавани експерти да си заложат главите заради тях, с ясното съзнание, че утре може да бъдат преследвани.

Не Рокси, от Гугъл - сърфирай с "чл. 123 НК лекар". Ако имах Апис у дома, щях да извадя решения на ВКС. Laughing

# 206
Така като гледам Хърмаяни ги вади от Апис  съдебна практика  Grinning
На Хърмаяни не са за последните 2 години...
А аз имах предвид теб в поста си, защото ти извади за 2010...

# 207

А като чета думите за манипулация на експертизата, почвам да се чудя чак толкова големи връзкари ли са тези Горнооряховски лекари. Такива връзкари, че петима уважавани експерти да си заложат главите заради тях, с ясното съзнание, че утре може да бъдат преследвани.

Тези уважавани експерти, като нищо ги е страх повече да не им се разсърдят от БЛС ( видяхме колко бе лют Миланов на интервюто в линка, който дадох, към "прегрешила" колежка, какви закани, кво нещо)отколкото от преследване от полицията...

# 208
Делата, които цитирах са от 2008-2010 г.  В съда се гледат дела и за стари престъпления.

# 209
А, ясно. Ама твоето интервю с Миланов и то не е от Апис, нали?Simple Smile Колкото едното е достоверно, толкова и другото.
Между другото покрай предната тема цъках на сайта на БТВ и попаднах на предаване за лекарските грешки, та то беше за две присъди. Пак от 2010. Така че не знам къде е истината, ще чакаме някой милостив юрист да пейстне малко съдебни решения с дати.

пп. докато си напиша трите реда и съм изпреварена:)

Общи условия

Активация на акаунт