Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 001
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Много странно! Или май аз нещо не разбирам?
Нали според лекарите първо беше абортивен плод - сега е бебе! Нали беше 500 гр. - сега е 700! Седмицата беше - 23, ако не се лъжа - сега е 25.  И още имаше!
Това наистина показва колко "добри специалисти" са въпросните лекари!

Според кого  Laughing Според медиите. Има само 2 неща, на които се базират всички хипотези: някакви СРС-та и една експертиза. Всичко друго е свободни съчинения. Свекърът казал нещо, съседите друго, "запознати споделят", "има данни, че..."

Съдът не заслужавал доверие. Хубаво, не заслужава, а с какво писачите на сензации заслужават?

# 181
  • гр. Шумен
Sessilly, майката и семейството са се отървали от едно нежелано дете. И ако не беше раздухан случаят, вероятно щяха да са много щастливи.
Да, но случаят е раздухан. И какво им пречи да се възползват от него и да посмъкнат малко финикийски знаци. Дето се вика, с един куршум, два заека. Ако обаче са сигурни, че лекарите са "убийци".

# 182
Ами ако е казано днес това от д-р Чернев, значи експертизата не е приключила. Иначе как хем ще правят изследвания в момента, хем експертизата ще е готова.

Именно.
Обаче заглавието е "Категорично потвърдено: Бебето е родено мъртво".
Също така "за него този случай е категорично изяснен".
Е как така хем предполага, хем може би, хем не е съвсем ясно, хем е категоричен?
Предполагам, че заключението за мъртво раждане се базира на дишането. Както писах и в предната тема, без да съм лекар, най лесното и неоспоримо нещо е да се докаже дали е дишало или не, както и удавянето по принцип ( затова и изобщо не ми се връзва давене като начин на умъртвяване, ужасно лесно доказуемо е).
А вече всички останали неща- инфекции, какво точно е довело до преждевременното раждане, предполагам са по сложни за разкриване, респ. нуждаят се от изследвания. Между другото, сигирна съм че има и бнеща, кооито изобщо не се изследват у нас поради липса на техника/лаборатории.

# 183
Много странно! Или май аз нещо не разбирам?
Нали според лекарите първо беше абортивен плод - сега е бебе! Нали беше 500 гр. - сега е 700! Седмицата беше - 23, ако не се лъжа - сега е 25.  И още имаше!
Това наистина показва колко "добри специалисти" са въпросните лекари!
Според кого  Laughing Според медиите.

Ами да - по тв-то го говориха, ама не репортери, а докторите.

# 184
По Тв7 тази вечер ще нищят въпроса в рубриката Седем въпроса......19:45 - "7 въпроса"

# 185
  • у дома
Тогава защо 20ч.се чудеха какво да го правят тоя"мъртъв плод"
"Гарван,гарвано око не вади"
Тежко на жените,който ще раждат при тези доктори...

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 17:41 от dgidgi

# 186
  • Бургас
Тогава защо 20ч.се чудеха какво да го правят тоя"мъртав плод"
Айде стига с тия драми де. Нито една от нас няма гаранция, че ще роди по книга. Без значение дали в Занзибар или в най - хубавата болница в САЩ.
Разбрахме, че дружно мразите лекари. От къде знаете, че 20 часа са се чудили какво да правят? А да от извадките от СРС, които дори не сте чули.
Предлагам да обесим 2 лекари, да направим транс галактическа експертиза, за да ни докажат, че докторите са виновни. Да. Защото едно бебе родено с мозъчни проблеми, липсващи кори. Не работещи алвеоли е по - вероятно да е било живо 24 часа, а не да е родено с мозъчна смърт.
Реално ли смятате, че едно бебе без нормална белодробна функция и сума неразвити органи, ще оцелее 24 в хладилник? Голо, и т.н. Жаждата на хората за драма понякога ме изумява. Трябва ни приз Кралица на драмата тази година.

# 187
Не разбирам, всички вие сте убедени, че ако отидете в болница, ще получите най-добрите възможни грижи и то без да ги заплащате извън пакета здравни осигуровки, а ако се случи нещо с вас по вина на някое медицинско лице, то ще бъде наказано подобаващо? И сте убедени че факта че няма лекари с отнети лекарски права се дължи на факта, че лекарите в България, за разлика от целия свят, не допускат грешки?
Аз не мразя всички лекари, просто съм реалист и виждам, че няма регулиращ механизъм в тази професия, заради което съм принудена всеки път да се допитвам за препоръчан лекар, да доплащам за здравни осигуровки и да доплащам на ръка- кога на каса, кога на лекаря. И въпреки това си знам, че ако стане нещо, никой няма да е виновен и да поеме отговорност

# 188
Ще приема за лична кауза да пиша след всеки,който твърди че няма осъден лекар или такъв с отнети лекарски права:)

Не разбирам, всички вие сте убедени, че ако отидете в болница, ще получите най-добрите възможни грижи ...
Аз не съм убедена, нито в България,нито в чужбина. Съвършена система няма.

пп. за последния контролен преглед на детето лекарят ми казва "не знам дали ще изследваме антитела,ще помисля дали има смисъл, въпрос на разходи е". Държа да подчертая, че освен местната здравна карта, имам и частна застраховка от най висок клас. Т.е. обяснението с липса на пари или дори с това, че съм емигрант, не важи. След няколко часа идва ухилен и ми казва, че понеже случаят бил интересен се оказало, че от университета правели теста ни без пари.  Та с две думи, не е лошо да знаем как се случват нещата и другаде, защо се случват така и т.н.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 17:46 от Рокси

# 189
  • Бургас
Не разбирам, всички вие сте убедени, че ако отидете в болница, ще получите най-добрите възможни грижи и то без да ги заплащате извън пакета здравни осигуровки, а ако се случи нещо с вас по вина на някое медицинско лице, то ще бъде наказано подобаващо? И сте убедени че факта че няма лекари с отнети лекарски права се дължи на факта, че лекарите в България, за разлика от целия свят, не допускат грешки?
Аз не мразя всички лекари, просто съм реалист и виждам, че няма регулиращ механизъм в тази професия, заради което съм принудена всеки път да се допитвам за препоръчан лекар, да доплащам за здравни осигуровки и да доплащам на ръка- кога на каса, кога на лекаря. И въпреки това си знам, че ако стане нещо, никой няма да е виновен и да поеме отговорност
О допускат, като всички хора. Но това не означава, че цяло отделение ще убие живо дете. И то без причина. Няма нито една причина да се случи това.
Работещ механизъм в здравната система няма. Права си. Но за да го постигнем, трябва да го искаме. на много хора им е по - лесно да бутнат някое левче, за да получат повече от други. Браво. Ние си ги научихме.
Предпочитам да си заплатя за по - качествена услуга. А не да чакам на здравната си осигуровка. Никога не съм дала пари на лекар, извън рамките на цената на услугата. В частна болница си плащам по ценова листа. Медицината не е математика. Няма формула за получаване на най - добър резултат.

# 190
По въпроса за осъдените лекари, ами аз в Интернет открих няколко осъдителни присъди, включително и реална такава:

"ОС Русе ПРИЗНАВА подсъдимата А.Д.М. българска гражданка,с висше образование, неомъжена,неосъждана, работи,за ВИНОВНА в това,че причинила смърт на плода на С.Ю.Ш. ,поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност-упражняване на медицинска професия-лекар,началник на „Р.о.” в АГ комплекс при МБАЛ-Р. АС,представляваща източник на повишена опасност,като нарушила т.1.7 от глава 19 от Наредба № 32/30.12.2008г. за утвърждаване на медицински стандарт „Акушерство и гинекология” на Министерство на здравеопазването /в случай на акушерска спешност,представляваща непосредствена заплаха за живота на плода,причинена от анте- и интрапартална асфикция на плода,не пристъпила своевременно към спешно цезарово сечение по смисъла на §1 т.28 от същата наредба/ и нарушила т.2 от основни трудови задължение,посочени в длъжностната характеристика на лекар,началник на Родилно отделение в лечебно заведение за болнична помощ-МБАЛ-Русе АД /не осигурила своевременно провеждане на лечебна дейност,която съответства на съвременното равнище на медицинските знания и на добрата медицинска практика/, поради което и на основание чл.123 ал.1 от НК и чл.54 от НК я ОСЪЖДА на ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок от днес пред АС гр.Велико Търново."

Извадка от решение на Окръжен съд Враца /от мотивите е/:
" дава основание на съда да направи извода, че от обективна и субективна страна обвиняемата е извършила престъпление против личността, като на 26.08.2005 година в качеството си на началник АГО при МБАЛ – Б. С. е причинила смъртта на плода на Р.П. *** поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност - взела е неправилно медицинско решение и е имала неправилно акушерско поведение, като след приемане на родилката Р.П. в Родилно отделение не е следвало да остави същата за родово разрешение в МБАЛ-Б. С. поради наличие на тесен таз и обстоятелството, че П. е възрастна първескиня, лекувана от безплодие.

Осъществен е състава на престъплението визирано в чл.123 ал.1 от НК."

Има осъдителни присъди  и на Ямболски окръжен съд - по чл. 126 НК - незаконен аборт, на Варненски окръжен съд - за причиняване на смърт, но няма смисъл да темата да се пълни с цитати.
Толкоз по въпроса за липсата на осъдени лекари.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 17:58 от Хърмаяни

# 191
от днес.бг
тъй като затвориха предишната тема .........................
Гарван гарвану око не вади!   
Изобщо не съм и очаквала друго!   Wink
Дали изобщо някой е очаквал лекари да кажат:
"Да,наши  колеги убиха бебе!"   .........

# 192
  • България
Тогава защо 20ч.се чудеха какво да го правят тоя"мъртъв плод"
Ето това ме дразни,заклевам се!
Аз съм раждала там,искаш ли отново да повторя и потретя как тези лекари спасиха детето ми?
Спрете вече да спекулирате,особено щом нямате лични наблюдения!

# 193
Съгласна съм със Сезана, трябва ни Транс Галактическа Експертиза... Peace

краси.мира, беше ли там скъпа,... аз не съм, и немога да твърдя "те убиха бебето".

# 194
Ето и по въпроса за това, че нямало лекар, лишен от права:

"На основание чл. 160 ал.1 НК и чл. 37 т.7 НК ЛИШАВА подсъдиимия  *** от правото да упражнява медицинска професия – лекар, за срок от три години, считано от влизане на присъдата в законна сила, присъдата в тази част да се съобщи на Дружество на анестезиолозите в България с председател И.С. и на Българси Лекарски Съюз."

Общи условия

Активация на акаунт