Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 135
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 525
"Гарван гарвану око не вади!"

Това изчерпва горе долу темата.
Да пожелаем на  горно оряховчани крепко здраве...

# 526

Още по-малко вярвам на експертизата - но явно това няма значение вече.
Очевидно обаче  те вярват на СРС-тата.
Доцент Христов каза ,че полицията е реагирала нормално предвид изслушаното.
Щом самите лекари са си мислели ,че бебето е живо и те го оставят да умре какво остава за останалите.
Спасиха ги ,сега ще минат с мъмрене или нещо подобно.
Не тази вечер, Жозефина!!! не се пали излишно, това каза доцента правил експертизата , и да те са лекари-убийци ,защото са мислели ,че бебето е живо и го оставят да умре за да си прикрият грешката.
Не виждам какво основание имат да съдят когото и да било.

# 527
но явно това няма значение вече.
Грешиш - има значение. Експертизата е само едно от събраните доказателства, колкото и категорично да звучи, поднесена в медийното пространство. Престои много работа на разследващите - съпоставки със свидетелски показания на очевидци /не лекарите/, съпоставка с огледа и прочие. Следва да се установи дали има сериозни противоречия, които се нуждаят от изясняване и събиране на нови доказателства. И не става дума за уж очевидните противоречия, които обществото вижда.
Както СРС сами за себе си не могат да бъдат категорични, така не може и заключението на вещите лица.

# 528
Що бе, Илиана, вие се палихте 200 страници, нека се позапаля малко и аз. Може ли да не определяш как точно да се държа, ако обичаш?

П.С. Много назад вървите тоя път, само 35 страници....Несериозна работа...
Ма нищо де, продължавайте да чепкате. Може нечии сценаристи да се вдъхновят... Whistling

# 529
Явно измислиха начин да се измъкнат всички- и полиция, и лекари, и експерти...за врачки не знам, ама свещи взех редовно да паля, хич не ме грее че някой някога евентуално би ми платил 30 хиляди лева за детето ми, изобщо не ме успокоява...бъдете здрави

# 530
Рокси /съжалявам, че пак към теб/, всъщност експертизата не показва, че бебенцето е било реанимирано, а че е имало въздухче в дробовете....може този въздух то само да го е поело, а може и да е било реанимирано.

Съгласна съм със Станислава, че всъщност всички се опитват да си покрият задниците и един не повдигна въпроса защо в страната няма адекватна мрежа за помощ за недоносени бебенца. Д-р Черноокова от Варненската Неонатология към АГ клиниката всяка година дава интервюта, че кувьозите са морално остарели, че не достигат, не имам моменти, в които трябва да прецени кое бебе да извади от кувьоза, за да сложи в него друго, по-нуждаещо се...

За Цветанов: днес сутринта гледах ексклузивното интервю на Бенатова и останах с впечатление, че ЦЦ е на ръба на силите си - много остарял и уморен ми се стори. Бенатова на няколко пъти го пиза защо се налагало да бъдат подслушване лекари и той отговори, че съдия е разписал искането, защото се е разследвала организирана престъпна група...

# 531
  • Варна
Ако може, искам да се включа с една вметка, по повод недоносените.
Преди 15 години, в Плевен, никой не си и помисли да реанимира роденото от мен в 22 г.с.  730 грамово живо бебе. Такива бяха указанията тогава. Всичко родено преди седмия месец се считаше за абортиран плод. Донякъде съм съгласна, че трябва да има една разумна долна граница. Каква точно да е тя, не мога да се произнеса, но ми се струва редно да я има.

# 532
Що бе, Илиана, вие се палихте 200 страници, нека се позапаля малко и аз. Може ли да не определяш как точно да се държа, ако обичаш?

П.С. Много назад вървите тоя път, само 35 страници....Несериозна работа...
Ма нищо де, продължавайте да чепкате. Може нечии сценаристи да се вдъхновят... Whistling
Добре, пали се .
Не пишем никакви сценарии преразказваме казаното от доцента изготвял експертизата.Той каза -да,лекарите са мислели бебето за живо.
И за мен това е начин да ги спасят и не вярвам в категоричността на експертизата.
Мишона разследвани са защото болницата редовно не предоставяла счетоводни документи .

# 533
  • Бургас
Снощи поведението на ЦЦ в парламента си беше цирк. Всякакви тъпотии се измислиха само и само да не говори. Един депутат предложи да говори преди да гласуват и дружно му се изсмяха. Даже и Цачева се хили.  ooooh! Явно е било смешно. Той бил имал право да взема думата, а не депутатите да изискват от него да говори. Е та взе думата, ама друг път. Като гледах репортажа и видеото от парламента се изумих. А каква изненада беше като прочетох статията по случая в дира. Ако и другите статии по случая са толкова верни.....
Въпрос: След като се доказа, че бебето е било реанимирано, значи АГ няма работа да го обвиняват. Отговорност носи педиатъра. Няма нужда са спрягат сума акушери.

# 534
но явно това няма значение вече.
Грешиш - има значение. Експертизата е само едно от събраните доказателства, колкото и категорично да звучи, поднесена в медийното пространство. Престои много работа на разследващите - съпоставки със свидетелски показания на очевидци /не лекарите/, съпоставка с огледа и прочие. Следва да се установи дали има сериозни противоречия, които се нуждаят от изясняване и събиране на нови доказателства. И не става дума за уж очевидните противоречия, които обществото вижда.
Както СРС сами за себе си не могат да бъдат категорични, така не може и заключението на вещите лица.

Не знам, Хърмаяни - ако ще всички да са видели бебе, което според тях е живо (а те сега няма да се скъсват да го твърдят - щом експертизата твърди друго) - това дали има значение, ако аутопсията твърди, че е било мъртво?

Това е като оня казус, дето двама заговорничели независимо един от друг да убият трети и всеки му дал отрова.

Т.е. единият е невинен, защото точно той не го е отровил, но в същото време е и виновен - защото е направил всичко възможно, за да убие.

Северина, за границите горовихме надълго и нашироко. Между 22 и 26 г.с. има доста разлика. Nevena Virolan имаше някои много полезни постове по въпроса.

# 535
Аз мисля, че случая ще се прикрие т.е. всичко е законно, защото и двете страни се "оляха".
Виновни няма!
При всички случаи, подобен случай надали ще има скоро, поне додето утихнат нещата или най-малкото ще се замислят и двете страни.
За мен това беше политика.
Изказването на доцент Христов е голям удар срещу тези лекари, много по-голям от този на полицията.
Да не можеш да разбереш, че бебе е мъртво и да го прикриваш, че е живо?
По-добре звучи, ако се е родило живо и да са очаквали да почине, защото нищо не може да се направи за спасяването му.

# 536
     jp, не всичко се свежда до доказване на умишлено убийство. Очевидците са разпитани, протоколите за оглед са изготвени. Т.е. доказателствата са налични и не могат да се променят. Ние не знаем какво се казва в тях, но от разследващите дадоха индикации, че ще направят нужните съпоставки. Хипотетично са възможни драстични обрати. Аз лично не вярвам да се случат, но времето ще покаже.
    Все още нямам категорична позиция - има или няма престъпление, и ако има - какво престъпление е извършено и кой е неговият автор.

А в твоя казус, единият е виновен в умишлено убийство, а другият - в опит за убийство. Последният по закон се наказва като довършено престъпление /това е съвсем опростено разбира се/.

# 537
Такъв регламент си има, в предишната тема неколкократно го поместваха, там съвсем подробно е описано как и кога се реанимира и кой плод се смята за жизнеспособен. Тъкмо заради това лекарите коментират по телефона, че трябва да го изкарат под нормата, за да не са атакуеми, както и неслучайно по медиите в началото за бебето се твърдеше и теоретизираше, че е 20-22 г.с., чисто манипулативно изхождайки от тезата "от това месо човек не става, какво сте се зачепкали".
Както и тук, на тази графика ясно личи: от 18 до 24 г.с. - 50% шанс за оцеляване, от 25 до 33 г.с. - жизнеспособни; от 33 до 40 г.с. - средни граници за раждане.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/Prenata … ent_table.svg.png

Ако може, искам да се включа с една вметка, по повод недоносените.
Преди 15 години, в Плевен, никой не си и помисли да реанимира роденото от мен в 22 г.с.  730 грамово живо бебе. Такива бяха указанията тогава. Всичко родено преди седмия месец се считаше за абортиран плод. Донякъде съм съгласна, че трябва да има една разумна долна граница. Каква точно да е тя, не мога да се произнеса, но ми се струва редно да я има.

# 538
Какво точно трябваше да обяснява ЦЦ в парламента, при положение, че имаше закон за приемане?
Защо изобщо трябваше да го има цялото това парламентарно призоваване и лалане от пусто в празно за случая, при положение, че текат процедури?

Снощи поведението на ЦЦ в парламента си беше цирк.

# 539
Лично аз вярвам на експертизата. Мисля, че това се дължи на странното поведение на 17-годишната майка и на недомлъвките. Жалко за бебенцето, /ако въобще можем да го наречем така/, че не имало шанса да се роди поне в седмия месец, но никой не знае какво е правила оплакващата се днес "майка" през тези 26 седмици. Била е един единствен път на преглед и то малко преди аборта. Метнахме се дружно върху лекарите, а забравихме за нея. Нали не допускате, че тя е самата невинност!

Общи условия

Активация на акаунт