и все пак ми се струва, че твърде лично приемат майките на недоносените дечица този случай. не знам дали е точно това дете би имало шанс да диша ако беше в други условия - на майка, на болница, на обстоятелства. и какво значение има това? аз исках да обърна внимание на лекотата, с която обвиняват няколко човека, защото са си говорили (или кой знае какво) нещо, унизителни арести, артистични четения пред парламента.
не ви ли се струва, че употребяват парламента за трибуна на евтини ПР акции. и сега просто покриват велия цветанов?
и още нещо - защо няма арест, публичен на един нотариус, замесен в измами? а минава ей тъй в новините? защото няма значение за хората дали някой нотариус ще ги остави без покрив ли? може да не цитирам конкретния случай. но прави впечатление как се използват докторите напоследък.
и някой попита защо пишат експертизи на маргините.. ми да ви питам - знаете ли кой ги пази докторите? никой. не знам за маргините, но ако на мен ми се случи подобно нещо - ще напусна преди да ме е отвлякъл някой, или да е посегнал на детето ми. или ще трябва да изпадна в тежката дилема - да помагам на престъпници или да рискувам семейството си. какво ще изберете вие, от които не зависят подобни неща. питам онези, които не са юристи, лекари или други експери, викани от съда за криминални случаи...
затова е нужна рефорам, която да затвори отделенията, които не могат да работят по висок стандарт и подобни непроследявани и рискови бременности да се насочват към големи центрове. да, права си, че трябва да с екоментира и говори това. но все пак не може да се примиряваме с мисълта, че във всеки един момент ще трябва да доказваме своята невинност, а не прокуратурата нашата виновност. и това важи за всяка професия и всеки човек. 
.....Та една нощ,къде 2ч. започва давене ,хълцане не може да си поеме въздух....Няма моб.тел.,нямаме и стационарен още...нямаме и дребни за уличен....През две пресечки от нас живее лекар-педиатър-пулмолог-алерголог....Мъж ми, както е по гащи и тениска,грабва някаква фанела и търтва....Детето вече почва да синее...След около 10-тина мин. пристигат...докторът по пижама и чехли и с една огромна чанта....само това помня...хваща детето за краката,обръща го надолу с главата и почва да го тръска, при което малкия си поема дъх...Тури му една инжекция и след 30 мин. почна да диша нормално....В този случай ''Бърза помощ'' нямаше да успее ......Най-важното е ,че тогава такива посещения на лекари по домовете бяха абсолютно забранени.Нямаше частна практика и за такова нещо докторът можеше да си навлече бела докато е жив....но не и НАШИЯТ ДОКТОР....Едвам го придумахме да вземе една бутилка вино,за здравето на детето....Та такива мити работи