Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 171
  • 1 129
  •   2
Отговори
# 510
  • в страната на чудесата
станислава, аз чудесно знам каква наука се прави в БГ, не се съмнявай. е, може би не точно в областта на АГ. това не означава, че има условия в ГО да с еправи наука - няма ресурс, вкл. човешки (ако мога да се изразя така).
и все пак ми се струва, че твърде лично приемат майките на недоносените дечица този случай. не знам дали е точно това дете би имало шанс да диша ако беше в други условия - на майка, на болница, на обстоятелства. и какво значение има това? аз исках да обърна внимание на лекотата, с която обвиняват няколко човека, защото са си говорили (или кой знае какво) нещо, унизителни арести, артистични четения пред парламента.
не ви ли се струва, че употребяват парламента за трибуна на евтини ПР акции. и сега просто покриват велия цветанов?
и още нещо - защо няма арест, публичен на един нотариус, замесен в измами? а минава ей тъй в новините? защото няма значение за хората дали някой нотариус ще ги остави без покрив ли? може да не цитирам конкретния случай. но прави впечатление как се използват докторите напоследък.
и някой попита защо пишат експертизи на маргините.. ми да ви питам - знаете ли кой ги пази докторите? никой. не знам за маргините, но ако на мен ми се случи подобно нещо - ще напусна преди да ме е отвлякъл някой, или да е посегнал на детето ми. или ще трябва да изпадна в тежката дилема - да помагам на престъпници или да рискувам семейството си. какво ще изберете вие, от които не зависят подобни неща. питам онези, които не са юристи, лекари или други експери, викани от съда за криминални случаи...

# 511
  • Плевен
mishka_moja, разбирам те, аз за това по-рано писах за всички пряко и косвено замесени в случая - лекарите, експертите, ЦЦ, министъра на здравеопазването и т.н. Всички говорят небивалици и всеки гледа да си отърве задника. Вместо след такъв инцидент да се говори например за създаване на звена за транспортиране на недоносени, което между другото националните неонатолози коментират от четири години. Докато в Холандия изнасят статистика, че 50% от родените между 22 и 28г.с. оживяват, като 85% от тях се развиват без увреждания, тук още се опитват да ни убедят че няма смисъл да се спаси бебе родено в 25г.с. И това забележи го правят лекарите. По бих разбрала да го каже Министъра, щото е ясно че пари няма. Тези лекари по-добре да бяха казали, ето борихме се за детето, но не го спасихме, защото няма кувьози, няма медикаменти, няма пари, искаме транспортни кувьози и т.н.

А колкото до това, че приемаме лично нещата, няма как да е по друг начин.
И както Sessilly,каза "от такъв плод човек не става". Може пък да е вярно. Наистина не може да започне да диша, не може да плаче, няма зърна на гърдите, няма плочки на ноктите, няма пигментация на веждите, белия дроб не работи, бъбреците не функционират и какво ли още не, просто организма не е развит. Но пък на мен лекарите в Плевен ми доказаха, че от някои става човек и то какъв! И това български лекари ми го доказаха.
Та за това го приемам лично и няма как някой да ме убеди в противното.

# 512
  • в страната на чудесата
плевен има репутация и възможности на една от най-добрите гинекологии в страната. не знам как е неонатологията и акушерството, но твоят случай може би не е единствен  Peace затова е нужна рефорам, която да затвори отделенията, които не могат да работят по висок стандарт и подобни непроследявани и рискови бременности да се насочват към големи центрове. да, права си, че трябва да с екоментира и говори това. но все пак не може да се примиряваме с мисълта, че във всеки един момент ще трябва да доказваме своята невинност, а не прокуратурата нашата виновност. и това важи за всяка професия и всеки човек.

# 513
  • Край ''синьосиньото синьо море''
станислава, аз чудесно знам каква наука се прави в БГ, не се съмнявай. е, може би не точно в областта на АГ. това не означава, че има условия в ГО да с еправи наука - няма ресурс, вкл. човешки (ако мога да се изразя така).
и все пак ми се струва, че твърде лично приемат майките на недоносените дечица този случай. не знам дали е точно това дете би имало шанс да диша ако беше в други условия - на майка, на болница, на обстоятелства. и какво значение има това? аз исках да обърна внимание на лекотата, с която обвиняват няколко човека, защото са си говорили (или кой знае какво) нещо, унизителни арести, артистични четения пред парламента.
не ви ли се струва, че употребяват парламента за трибуна на евтини ПР акции. и сега просто покриват велия цветанов?
и още нещо - защо няма арест, публичен на един нотариус, замесен в измами? а минава ей тъй в новините? защото няма значение за хората дали някой нотариус ще ги остави без покрив ли? може да не цитирам конкретния случай. но прави впечатление как се използват докторите напоследък.
и някой попита защо пишат експертизи на маргините.. ми да ви питам - знаете ли кой ги пази докторите? никой. не знам за маргините, но ако на мен ми се случи подобно нещо - ще напусна преди да ме е отвлякъл някой, или да е посегнал на детето ми. или ще трябва да изпадна в тежката дилема - да помагам на престъпници или да рискувам семейството си. какво ще изберете вие, от които не зависят подобни неща. питам онези, които не са юристи, лекари или други експери, викани от съда за криминални случаи...
Oтдавна такива като Маргините не заплашват,ами ПЛАЩАТ....
Я си спомнете,кога за последно ДЖИПИТО ви е дало касов бон....
И да не помислите,че мразя докторите ето ви нещо достоверно Simple Smile
1980г. Аз 23,мъж ми на24-деца!!!Синчето на 1,5г. Ангини,бронхити,пневмонии....както си му е реда Mr. GreenПискюла на шапката беше АЛЕРГИЯ,ама от какво newsm78.....Та една нощ,къде 2ч. започва давене ,хълцане не може да си поеме въздух....Няма  моб.тел.,нямаме и стационарен още...нямаме и дребни за уличен....През две пресечки от нас живее лекар-педиатър-пулмолог-алерголог....Мъж ми, както е по гащи и тениска,грабва някаква фанела и търтва....Детето вече почва да синее...След около 10-тина мин. пристигат...докторът по пижама и чехли и с една огромна чанта....само това помня...хваща детето за краката,обръща го надолу с главата и почва да го тръска, при което малкия си поема дъх...Тури му една инжекция и след 30 мин. почна да диша нормално....В този случай ''Бърза помощ'' нямаше да успее ......Най-важното е ,че тогава такива посещения на лекари по домовете бяха абсолютно забранени.Нямаше частна практика и за такова нещо докторът можеше да си навлече бела докато е жив....но не и НАШИЯТ ДОКТОР....Едвам го придумахме да вземе една бутилка вино,за здравето на детето....Та такива мити работи Peace

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 01:19 от susy

# 514
  • Майничка
mishka_moja, разбирам те, аз за това по-рано писах за всички пряко и косвено замесени в случая - лекарите, експертите, ЦЦ, министъра на здравеопазването и т.н. Всички говорят небивалици и всеки гледа да си отърве задника. Вместо след такъв инцидент да се говори например за създаване на звена за транспортиране на недоносени, което между другото националните неонатолози коментират от четири години. Докато в Холандия изнасят статистика, че 50% от родените между 22 и 28г.с. оживяват, като 85% от тях се развиват без увреждания, тук още се опитват да ни убедят че няма смисъл да се спаси бебе родено в 25г.с. И това забележи го правят лекарите. По бих разбрала да го каже Министъра, щото е ясно че пари няма. Тези лекари по-добре да бяха казали, ето борихме се за детето, но не го спасихме, защото няма кувьози, няма медикаменти, няма пари, искаме транспортни кувьози и т.н.
...

С това съм напълно съгласна!
Но при настоящото състояние на здравната система, за съжаление, до това би могло да се стигне само под обществен натиск и то информиран за реалностите. Иначе какво се получава - според правителството (не само това, предходните две също), здравното обслужване на всички е гарантирано, пари има достатъчно, виновен е "материалът", в случая, корумпираните или некадърни доктори, на всички нива - от доболничната до болничната помощ, които точат всевъзможни пари от касата, без да изпълняват задълженията си. Според лекарите - пари няма, всичко е тотално омазано и регламентите са напълно неизгодни за пациенти и лекари, но считат, че е под достойнството им да се обясняват пред пациентите кое и как точно не е наред. Пациентите псуват и едните, и другите, ама повече другите, защото това им е зорът в момента и не диалог, ами елементарно съпоставяне на "версиите" няма.

Susy, по общо мнение, така трябва да действа един лекар, да. Но аз пък познавах лично лекарка, замесена в друг подобен случай, когато , въпреки намесата й съседско дете си отива, сърцето му не издържа. Лекарката, впоследствие и лекарите от Бърза помощ, правят всичко възможно да го реанимират, неуспешно. Прави се протокол, аутопсия и се почва - обяснения, после показания, защото от прокуратурата образуваха дознание или както там се казва срещу нея. Оказа се, че е действала по единствения възможен начин, до дело не се стигна, но я подкараха по друга линия - откъде е имала тези медикаменти, липсващи тогава в аптечната мрежа (от болницата, в която работеше, ясно), защо е съхранявала лекарства у дома си, обяснения, дисциплинарни наказания ... жената си отиде за две години, на 51г.

Познай дали би се притекла така на помощ втори път и дали колегите й, запознати със случая, биха го направили, без да се замислят!

# 515
  • гр. Шумен
Е как ще арестуват нотариус за такива работи? Че те трябва да почнат от Фидоска, чиято кантора беше свързана доколкото помня с такива тъмни сделки (ама тя, горката, не знаела, видите ли, беше адски изненадана, когато го разкриха).
Още когато се раздуха този случай беше ясно на нормално мислещите, че става въпрос за скандал, който цели покриване на разни далавери, свързани със здравеопазването (получи се, здравните вноски тихомълком се преместиха при Дянков да си кърпи бюджета и да го потупват по работо от ЕК). Помните ли, че седмица преди случката в Горна двама лекари от Благоевград бяха арестувани и унизени, защото били издали невярно медицинско на човек, оплакващ се, че е бил бит в полицията. КОй го прецени това медицинско, че е невярно, може би пак специалиста по всичко, дето сега щял да проучва експертизата.
Въобще тече си акция "докторите" и пушек се вдига.
Stanislava, сигурно в общия случай става човек от такова бебе, но аз говоря за конкретния случай (може би не съм била достатъчно ясна). Помните ли, че малкото близначе на 60-годишната Красимира почти месец опитваха да го направят човек. НЕ в ГОрна, в Русе. Не успяха. В интерес на истината ми прави впечетление многото случаи на неоживели или увредени недоносени деца родени преждевременно у нас (покрай Българската Коледа и други благотворителни инициативи се говори за тях). Значи като цяло нещо в системата не е както трябва и докторите са последните, които имат вина за това. Обаче ще си имаме магистрали като кукла...

# 516
Слушате ли експерта ?
Бебето е било мъртвородено ,но според него лекарите наистина са го мислили за живо и са се чудили как да се покрият.
Значи сега са некомпетентни ,но не и реални убийци в този случай .

# 517
плевен има репутация и възможности на една от най-добрите гинекологии в страната. не знам как е неонатологията и акушерството, но твоят случай може би не е единствен  Peace затова е нужна рефорам, която да затвори отделенията, които не могат да работят по висок стандарт и подобни непроследявани и рискови бременности да се насочват към големи центрове.

Но нали точно това е проблемът - че е трябвало да викнат екип от Плевен - а не се е случило. Има ги тия правила и тия специализирани отделения. Не може всяка болница да се грижи за толкова малки деца - това е очевидно.

За документирането и спазването на процедурите - ами вчера Цветанов каза, че раждането на това бебе го няма изобщо документирано в болницата. Да не говорим за статистика, наука и т.н.

За Плевен - и аз съм чувала само добри неща. Затова и не мисля, че е редно да се говори обобщено за "лекарите" в този случай. Както и навсякъде, има различни лекари, различни болници, различно компетентни управители и администратори на тия болници и т.н.

# 518
Слушате ли експерта ?
Бебето е било мъртвородено ,но според него лекарите наистина са го мислили за живо и са се чудили как да се покрият.

Не, кой експерт?

# 519
Доцент Христов, участвал е в експертизата. БТВ, но приключи. Ако може някой по-късно да качи линк.

# 520
Слушате ли експерта ?

Не, кой експерт?
Един от изготвялите експертизата не му чух името, по БТВ го даваха.

# 521

Слушате ли експерта ?

Това е като филм -  какви са тези хора в това отделение, лекари ли са?

# 522
Слушате ли експерта ?

Да, сега го слушах. Е, предполагам, за некомпетентност и опит за убийство на труп никой няма да бъде съден. Което не променя очерталия се морален облик на лекарите, нали?

Още по-малко вярвам на експертизата - но явно това няма значение вече.

# 523
Даа,и аз слушах доцент Христов.
И какво излезе?
Че полицията за пореден път си е свършила работата,а докторите изобщо не знаели за какво става въпрос и какъв им е случая с бебето!   Shocked
По думите на експерта,след като полицията прослушала разговорите следобеда на другия ден, останала с впечатлението ,че се извършва престъпление срещу бебе и веднага нахлули в болницата.Т.е. ,те са направили каквото е необходимо,за да предотвратят престъпление, ако се извършва такова. /това го пиша за тези,дето в предишната тема все питаха защо полицията не направила нищо./
А пък лекарите не разбрали ,че ставало въпрос за спинални импулси /каквото и да значи това/, и решили ,че бебето било живо.
Е,както казах "Гарван гарвану око не вади!"
Не съм и очаквала доктор да каже "Да,докторите са се опитали да умъртвят бебето!"
Или "Не са направили нищо,за да му помогнат,просто са го чакали да умре!"

# 524
Амин, рече краси и отсече. Полицията си е свършила работата е повече от смехотворно твърдение. Mr. Green

Ми ....няма лошо. Тръгваш по билкари, знахари, операция с касапски нож, наместо упойка - чаша първак. Как ти звучи?

Тъъъъъй, и ся квооооо?

Тая помия, която им я изляха в лицето, тия заглавия "Лекари-убийци"????

Искам да скъсат г...а на медиите и държавата от дела!!!

Общи условия

Активация на акаунт