Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 130
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 555
Потресаващо е, че при наличието на доказателства от рода на: " Е, умряло е...Ние просто го оставихме...." може да съществува такава наглост и безочие, както от страна на защитниците на " лекарите ", така и от страна на самите " лекари ".

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 10:59 от катюнгелче

# 556
Flip, може и да не е за счетоводни документи, но така се изнасят нещата. Може би, просто за другото нямат достатъчно доказателства или имат, но са засегнати някои хора.
Може да са искали да сринат ГО болница.

# 557
  • София
Снежа, може, аз не вярвам на медии. Просто казвам, че ако е истина, това е много тъжно. Дано от МВР да нямат навика да изпозват СРС за всяко разследване, защото подслушването и следенето на лична корепсонденция са много крайни мерки.

# 558
Далеч съм от мисълта да обвинявам или пък да оневинявам когото и да било.
Пиша само за своите мисли по този миризлив случай.
Слухтене, недомлъвки, предварително заклеймяване на убийци, смрад...
Нормално е вие като майки и аз като майка и баба да сме срещу "убийците", но е нормално да си зададем и още мнооого въпроси.
Какви са условията за адекватна реакция в подобна болница? Дали лекарите не са изкупителна жертва в този случай? От къде се взе това удобно слухнене, точно на тези лекари? Наистина ли се оплака майката или просто я използваха с неизвестни нам цели? Защо журналисти, които в други ситуации си врат микрофоните в далеч по-големи трагедии, не интервюираха поне един от близките и?
Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.

# 559
Най- добрите въпроси бяха зададени от yanast в предната тема- какво може да се направи за родилките и бебетата, за да бъдат с близките си в тези моменти и т.н., както и за по-добрата координация на специалисти и средства, ама...конкретното бебе можеше да е повод да се случат хубави неща за всички пациенти, но просто хората предпочитат да поплюят по ЦЦ и живота по принцип и толкова...

# 560
  • Плевен
"абе, ако не го е искала, те за какво да си дават зор."
Именно и мен това ме притеснява. Пак ще кажа за моя случай, с риск вече да съм ви досадна.
Аз отидох в болницата съвсем сама без един лев в джоба, без да знае и един роднина или прияте, че раждам и без лични документи, нито кръвна група си знаех нито нищо. Случаен лекар ме видя в коридора, заведе ме на ехограф, прегледа ме и след 30 минути родих. Няма да ви занимавам какво се случи през тези 30 минути. През цялото време плакан неистово, защото бях убедена, че раждам мъртво бебе в 26г.с. След като родих даже спрях да плача, изпаднах в някакъв шок, останах в отделението патологична бременност и през цялото време мислех как трябва да отида на работа другата седмица, вече не бременна, само мислех как ще погреба плода си /не бях наясно точно как става/, не исках да го видя дори и постоянно убеждавах акушерката, която остана при мен, че няма смисъл... За, което ще имам грях пред детето до края на живота си.
Но когато след поредица от лекари, които идваха да ме убедят да се кача в неонатологията и да видя бебето, че има някакъв минимален шанс да оцелее, макар в момента без апарати да не може да живее.
Та... отидох след 5-6 часа да го видя. Изглеждаше меко казано потресаващо, наистина един недоразвит плод, правещ плашещи конвулсии. Но вече никой не можеше да ме отлепи от кувьоза и си исках бебето независимо как ще се развият нещата.

Пак се извинявам, ако ви досадих, но след такова раждане жената е в шок и едва ли мисли трезво. А за 5 часа се променят нещата на 180 градуса понякога. Въпроса е как през тези 5 часа и на какво основание някой лекар решава, че е по-добре плода да се обяви за мъртъв?

# 561

В тази връзка за мерките, аз не мога да разбера защо в най-простата портиерна и супер може да е пълно с камери, а в родилната зала или изобщо в критичните зали по медицинските заведения да не може.
 Thinking

Най- добрите въпроси бяха зададени от yanast в предната тема- какво може да се направи за родилките и бебетата, за да бъдат с близките си в тези моменти и т.н., както и за по-добрата координация на специалисти и средства, ама...конкретното бебе можеше да е повод да се случат хубави неща за всички пациенти, но просто хората предпочитат да поплюят по ЦЦ и живота по принцип и толкова...

# 562
  • София

В тази връзка за мерките, аз не мога да разбера защо в най-простата портиерна и супер може да е пълно с камери, а в родилната зала или изобщо в критичните зали по медицинските заведения да не може.
 Thinking

Интересът клати феса - частникът може да си позволи и иска наблюдение, за да си пази собствеността и спокойствието на клиентите си. Болницата нито има пари за видеонаблюдение (те за ремонти нямат), нито пък има пряк интерес да си следят манипулациите... Виж, ако станем като САЩ и съденето на болници се превърне в професия за определени хора, нищо чудно и да се замислят за видеонаблюдение. За собствена защита.

# 563
Докторята забравиха на кой свят живеят! Че искали и извинение! Ха, ха, ха!! Смях в залата - драги зрители!
Щяли да заминат от България, ама виждаш ли стояли защото какво ще правят хората без тях!!!
Боже, боже - те се помислиха за велики, колкото теб! Помогни им да се осъзнаят и да ни лишат от присъствието си! Да, да - точно онези, които мислят много за хората и се чудят какво ще правим без тях - да си ходят зад граница! Страхливци и самозабравили се дерибеи!!! Без извинение!

# 564
 Ружа , аз съм също за поставяне на такива камери. Не мисля, че струват толкова много в сравнение, колко струват други неща. Например този случай/нямам впредвид бебето/.

# 565

Много ме впечатли историята ти! Ако не е неуместно, за коя болница говориш?... Да знам, в случай че ми се наложи да раждам  Wink Laughing

"абе, ако не го е искала, те за какво да си дават зор."

Пак се извинявам, ако ви досадих, но след такова раждане жената е в шок и едва ли мисли трезво. А за 5 часа се променят нещата на 180 градуса понякога. Въпроса е как през тези 5 часа и на какво основание някой лекар решава, че е по-добре плода да се обяви за мъртъв?

Flip, не мисля, че е толкова скъпа такава мярка, че да не може да си я позволим дори ние. Още повече, ползите от нея, та дори и икономически, мисля напълно я оправдават.

# 566

Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.

И няма. Народът е първосигнален - хляб и зрелища.  Една форумка беше казала - замислете се малко, то не боли.

# 567
  • в страната на чудесата
ееех бабилия, бабешки били а? Simple Smile
страхувам се, че няма да има отговори на точно тези въпроси...
колко жалко, че мафани не се включва...

# 568
  • София

Flip, не мисля, че е толкова скъпа такава мярка, че да не може да си я позволим дори ние. Още повече, ползите от нея, та дори и икономически, мисля напълно я оправдават.

Ружа, не е толкова скъпа, но е ненужна, щото пари не генерира  Laughing И 5 лева да е камерката, пак няма да ги дадат. Пак ти казвам - ако и тука всеки пострадал одрънкваше болницата за милиони обезщетение, знаеш ли колко бързо щяха да се омотаят в камери и микрофони...

Бабилия, не само ти си задаваш подобни въпроси, но в темата това се тълкува като автоматични "оправдаванер на лекарите". Аз бях наречена "Защитник на лекарите"... Макар че лекарите изобщо не ме интересуват, защитавам правото, или поне се опитвам. Ама във форума всичко е от просто по-просто - щом не плюеш лекарите, знаеш плюеш ЦЦ и с това се изчерпвам нещата.

# 569
Да, спестяват се гадаенето по форумите, недобросъвестни практики, за близките се открива възможност реално да присъстват на събитието, но без да "замърсяват" или пък да досаждат.
А пък... (в рамките на хумора, де) болниците могат да заработват допълнителни постъпления, като след успешно приключване на процедурите предлагат на заинтересованите да си купят запис за спомен  Wink

Ружа , аз съм също за поставяне на такива камери. Не мисля, че струват толкова много в сравнение, колко струват други неща. Например този случай/нямам впредвид бебето/.

Общи условия

Активация на акаунт