Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 332
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 30
Това, че са ги изкарали некомпетентни, не ги прави невинни. Лекари, които 24 часа не могат да различат мъртво от живо, но за сметка на това се договарят да го изкарат с тегло и възраст, така че да им уйдиса най-добре на версията, и други подобни... най-малкото, което може да се каже за тях е, че са некомпетентни. И това бил цветът в гинекологията на околията...

# 31
Джуди, слънце, нема смисъл да се пънеш, казвам ти го.

ССФ отдаааавна е произнесла присъдата и съм убедена, че дори и експертиза в чужбина да се назначи, тя и тамошните лекари ще обвини с "гарван гарвану око не вади".

Тъй. Тук 200 страници ще ударим ли? Записах се само за да следя отблизо за бройката. Mr. Green

# 32
  • София
Ето така се разрушава държава. И така се създава авторитарност. Винаги започва от разрушаване на доверието в правосъдието.

Излиза някакъв, размахва разпечатки (няма по-лесна манипулация от манипулацията на писмения текст), и сме дотам - няма експертиза, няма разследване, няма съд - не вярвате. Не вярвате на експертизи, щото вече сте замерили когото трябва с камъни, навили сте си на пръстчетата, че въпросният трябва да отнесе натрупаното с години недоволство и желание да има някой - кой ще да е - наказан.  Tired И сега, разбира се, не върви да се изчервите тихичко и да замълчите - инерцията е страшна сила. И точно това  е било добре известно на ченгето, което режисира целия този фарс.

Бяха обвинени публично, макар и не по реда, предвиден в НПК.

Бяха обвинени така, както тече всяко обвинение в една държава, чиито управници целенасочено се стремят към пълна автономна диктатура - чрез медии, подслушвателни устройства и високопарни фрази. Има ли значение за обществото какво ще реши съдът и дали ще се стигне до съд? Вече не. Честито! Първият признак на разрушаването на така наречената демокрация е налице.

# 33
Джуди, слънце, нема смисъл да се пънеш, казвам ти го.

ССФ отдаааавна е произнесла присъдата и съм убедена, че дори и експертиза в чужбина да се назначи, тя и тамошните лекари ще обвини с "гарван гарвану око не вади".

Тъй. Тук 200 страници ще ударим ли? Записах се само за да следя отблизо за бройката. Mr. Green

О, не мисля да убеждавам Иванчо и Марийка, те са непоправими.      Laughing
Изразявам мнение и отправям питане за една неизбежна последица. Те, тез двамцата, цял живот ще си плащат, ма мама му стара, що да плащаме аз и останалите? И кога най- сетне ще се търси лична отговорност за платени обезщетения от държавата за вреди, причинени на граждани?

Ма Флип, той, съдът, от сега е корумпиран, нищо, че до него може и хич да се не стигне или и да се стигне, то с едните голи записчета няма да се докара осъдителната присъда. Но млъкни, сърце. И инерцията, и инертността човешка...

# 34
Тя тази експертиза какво доказва........че тези лекари не могат да различат ЖИВ от УМРЯЛ ли?

# 35
От първа ръка ще ви кажа, че лекарските експертизи се манипулират и то жестоко.  Мотивът най-често е лекарска солидарност, дори без да се познават изобщо замесените имена. Много близка моя приятелка премина през ада, когато убиха бебето  (счупване на вратле при скачане на корем по време на ест. раждане във Велико Търново) и после нищо не се доказа еднозначно. Може би съм предубедена, но е факт, че местните лекари се считат за безнаказани и си позволяват безграничен цинизъм и некомпетентност.

Случаят с горнооряховските лекари се превърна в отвратителен политически цирк и разчистване на сметки, но това не ги оправдава ни най-малко в моите очи.

# 36
Флипче- знаех си, че си другото ми АЗ.  bouquet

# 37
  • София
на медицински експертизи, правени в България, особено по поръчка за доказване или отхвърляне на лекарска вина, не вярвам! и никой здравомислещ човек не би трябвало да им вярва.

достатъчно примери има в подкрепа на тази теза.

# 38
Ми хубаво, вервайте и не вервайте в каквото пожелаете.
Аз само питах кой ще плаща музиката.

....Нямам против и още десетина вносни експертизи. Но нали се сещате, те също ще се платят от нашия джоб. Няма лошо, само дето изходът е твърде вероятно да е същият. Плюс исковете за обезщетение. А ще текат и лихви...

# 39
Тогава какво правим, Джем?

Всички са по дефолт виновни, край?

# 40
Тогава какво правим, Джем?

Всички са по дефолт виновни, край?
Естествено, щом обществото иска разпнат, нек' да му дадат, та дано се кротне.
Без значение е кой е и дали реално е виновен за нещо конкретно, дали е установено по съответен начин. Трябва да има и толкоз. Не всички, хората искат няколко поне.

# 41
Никой няма да понесе отговорност и за този случай.
Хубаво, лекарите не са се опитвали да убият вече мъртвото бебенце в продължение на два дни, а разговорите им изфабрикувани ли са, или не? Защото не ме притеснява друго, а съдържанието на разговорите им. Професионален жаргон, ок, но за какво са говорили щом детето вече е било мъртвоRolling Eyes
Ако се окаже, че тези СРС-та са изфабрикувани, нека лекарите си търсят правата по съдебен път.

# 42
  • София
на ................. не вярвам! и никой здравомислещ човек не би трябвало да им вярва.

Не вярвате - предложете алтернатива. Корупция има навсякъде, и в най-развитите държави, във всяка публична власт. Но, странно защо ли, обществото там не се отказва от правосъдието като последен метод за раздаване на справедливост.

Само вие тука нямате доверие на този метод. Не вярвате на експертизи, ок. На какво вярвате? Хайде кажете. Може пък да измислим нова държавна система заедно - по-справедлива, по-демократична, напълно обективна.

Жоз   bouquet

# 43
"Изфабрикуван" е лаишки термин. Няма как да се обсъжда.
А лекарите имат право на обезщетение във всеки случай, ако не бъдат осъдени с влязла в сила осъдителна присъда.
Разследването следва да се прави професионално, тихо и кротко да се събират доказателства, а не събрани- недосъбрани да се представят на същите Иванчо и Марийка. Обвинения от публична трибуна да се правят едва при свършена /качествено/ работа, а не при започването й.

Вярват по презумпция на пресата, на какво. Пък и ти... До деня, в който те ще са обект на такова въздействие.

# 44
  • Бургас
Ми те 100 пъти обясниха, че потрепванията толкова време след раждане са ги накарали да го слушат и преглеждат. Не се случва на всички да станат свидетели на това. Това е разговор без нито една дума от терминологията им. Дали вярвате, че така си описват случайте, които са важни и има нещо, което може да се направи?
Напълно нормално било да има потрепвания при мозъчна смърт. В предната тема се обясни, че такива потрепвания са нормални и до 72 часа след мозъчна смърт. За мен това е по приемливо. Струва ми се ненормално бебе, с алвеоли, които не работят да оцелее 24 часа. Ми дроба му не работи. Как да диша?
Когато ме оперираха се бъзикахме с докторите. Бях под локална упойка. И чувствах само опъване. И се бъзикахме, че доктора ме опъва, но да не казвам на мъжа си. А и когато пускаха ток по инструментите, ги бъзиках, че отива на садизъм. Опъване, ток, садизъм....Ако беше записано, може да ги съдя за изнасилване докато са ми правили операция.

Общи условия

Активация на акаунт