Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 122
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Мнението на петима специалисти е без значение , защото според общото мнение - "Доктор доктуро око не вади"
Е , не е така!
При такъв обществен интерес и пред реалната възможност да се потърси мнение "отвън" ,никой няма да си заложи името и репутацията.
Още повече, петима лекари да са безусловно единодушни  е много трудно.

ооо, я си спомни "петорната експертиза" по случая Сашко от Сандански!
ООО да. Имам спомен, че прокурора беше изискал експертиза по документи. Дали беше така? Я да си спомним. Защо и беше на прокуратурата експертиза по документи??? И тогава един от "Гилдията" си каза мнението и според мен направи много.

# 226
~Елина~ не съм ги чувала ,много ясно .
Смятате ,че тези разговори са фалшифицирани и Ц Ц е чел несъстояли се разговори ?
Конкретните лекари също се радват ,че имат  " мислещи " колеги и "мислещи " хора
Лошо е ,че тези "мислещите " не осъзнават  колко се вреди на читавите лекари ,защото такива има .
Лошо е също, когато случая се разглежда не в конкретика ,а правителство / ченгета с/у лекари .

# 227
Не обобщавам всички лекари.
Има лекари изключително компетентни, има и лекари доста некомпетентни, има и корумпирани, има и такива на които просто не им се работи.
За съжаление ми се е налагало, доста да постоя по болниците.
В тази връзка, обаче един случай, няма никога да ми излезе от ума.
Как Пирогов( тогава стачкуваше), отказа да приеме 9 годишно дете на Медицинска изпаднало в кома (родителите въобще не бяха случайни).
Пари, пари и пари и власт.
Целта оправдава средствата. Без жертви не може.
Не вярвам в лоялността на лекарското съсловие, зависи кои ще се компроментират и откъде се диктуват нещата.

# 228
Да ,така и предполагах ,лекарите са невинни .
Гилдията няма да се даде току-така ,политическите пристрастия са без значение.
Пътуващ няма какво да се сещам "живо и здраво е"  "Живее му се ама не му даваме шанс"  ,да ама не те просто са се шегували с едно мъртво бебе.
Да , сещай се ,защото разговорът е воден на следващият ден!
Сещай се ,защото простотията на въпросните лекари не ги прави убийци.
Сещай се ,че лекарите имат друго отношение към живота и смъртта. Професия е такава.
Повечето хора повръщат ,извръщат очи , гнусят се ,при вида на кръв и фекалии , а за много от лекарите това е ежедневие.
Не ги оправдавам за начина на изразяване ,но това че е прост не го прави престъпник.
Между другото , ако не сте забелязали , радостта и шегите на чужд гръб са ни национален спорт.
Както  бягането от истината и носенето на отговорност.

# 229
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
~Елина~ не съм ги чувала ,много ясно .
Смятате ,че тези разговори са фалшифицирани и Ц Ц е чел несъстояли се разговори ?
Конкретните лекари също се радват ,че имат  " мислещи " колеги и "мислещи " хора
Лошо е ,че тези "мислещите " не осъзнават  колко се вреди на читавите лекари ,защото такива има .
Лошо е също, когато случая се разглежда не в конкретика ,а правителство / ченгета с/у лекари .

Не, не смятам, че са фалшифицирани. Но и не смятам, че не са.

Знам само това, което видях с очите си - един пълен медиен цирк, в който един самозабравил се раздаваше присъди като топъл хляб без грам доказателство и с абсолютно погазване на всякакви права, а хора му пригласяше с пълна сила. Та така де...

Интересно, защо пък вие смятате, че тези изчетени листчета са съвсем истински?

# 230
Пътуващ изразяването не ми пречи не ми е направило и впечатление .Ти се сещай защо тези разговори са водени на следващия ден за едно мъртвородено бебе .Ако можеш обясни и на мен.
~Елина~ по същата причина ,по която ти вярваш на експертизата .Има сигнал подаден от майката има и СРС-та явно полицаите просто не е трябвало въобще да реагират ,ама на не са" мислещи"  от хора са .
Не съм имала проблеми с лекари и фамилията ми е позната за всички лекари в града ми ,тъй че едва ли и ще имам ама въпреки това не съм от "мислещите" не припявам в хора ,който ми изнася.
Да направят експертиза и на СРС-тата да се докаже ,че цитираните разговори не са действителни ще повярвам на лекарите .
Преди да изнесат разговорите бях на мнение ,че това е някаква политическо-ченгесарска история ,ама после......

# 231
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Т.е. подаден сигнал (май отрекоха последно да е подавала сигнал майката) и прочетени листчета, наречени "СРС" имат същата доказателствена тежест като петорна експертиза?

Хм..

# 232
Илиана, хипотетично си представи следното:

Лекар си, приела си една ученичка със спонтанен аборт (или предизвикан от предния ден, от самата нея), видяла си мъртвия плод, установила си, че е мъртъв, отишла си си у вас и после санитарка ти е звъннала да ти каже, че е "видяла", че бебето е "живо", защото мърда. Решаваш да се обадиш на прекия си шеф и му казваш: бебето е живо, обади се на големия шеф и питай какво да правим. Прекият ти шеф се обажда на големия шеф и казва: Едикойси вика да казваме на родилката, че бебето е живо. Големият шеф пита: Ама то живо ли е...

След задочните питаници по телефона се оказва, че наистина не е живо, но има "онези потрепвания", заради които санитарката е решила, че е "живо". И шефовете започват да се питат:
- Е, какво ще излезе сега. Имаме санитарка, която твърди, че бебето е живо. То няма шанс да се "съживи", но сега, като се разчуе това, че било "живо", какво ще излезе - че сме го убили. Така какво става - че ние сме съучастници, щото ей го на' - то продължава да "мърда"...
- Е какво да правим като мърда, да го удавим в кофа, за да спре, че да не кажат, че е "живо" ли?!...
- Дай да питаме дежурния какво всъщност става с това бебе.

Питат дежурния "живо ли е". Той обаче е шемет и вика:
- Да бе, да, "живо"! Кипи от "живот" направо, даже се чудя дали да не го нахраним... Как ще е живо?! Просто онази блейка е видяла потрепвания и е решила, че е "живо"...
- Добре де, сега "живо" ли е, има ли още потрепвания? Щото нали се сещаш, какво ще излезе с тези приказки, че някой го е видял "живо" - то ще спре, ама после върви доказвай, че не сме го убили... Ако бяхме извикали външен екип, поне всичко, щеше да е ясно, а сега...
- Да ги бяхме дали тези 1000 лв. за екип от Плевен, че сега да се знае как са точно нещата, да имаме свидетели, да ни е мирна главата, а то... с тез приказки, че било "живо"... какво може да излезе...
- Еми изобщо няма какво да се обясняваме - "живо" не живо..., никой не го е виждал "живо", помръдванията не са "живо" и т.н. и т.н.

Е представи си няколко "шума" с липсващи две-три думи от този разговор, написан на хартия с многоточия и без кавички  и получаваш "версията" за "живото" "бебе", дето умряло "без лекарска грижа" и за една бройка изпреварило лекарите, които били намислили да го "давят в кофа" като преди това са "предложили" 1000 лева на майката "да не ги издава".

Естествено, може изобщо да не е така, но няма никакви доказателства и за обратното.
Как ще докажеш обвиненията си за "предумишлено убийство" само на базата на своите интерпретации на части от чужд разговор. С какво се доказва умисъл - с твоите субективни усещания и предположения за намеренията на "убиеца" или с неговите усещания и намерения?

# 233
Не можах да изчета всичко, но какво стана с ДНК-експертизата? Таткото този от затвора ли е?

# 234
По новинарските сайтове пише, че не е готова още. Но всъщност май официално изявление от прокуратурата по въпроса няма.

# 235
Не можах да изчета всичко, но какво стана с ДНК-експертизата? Таткото този от затвора ли е?

Таткото, майката и родата, въобще нямат нищо общо с "играта"...

# 236
  • София
Холограма, готино си го написал, и е вярно. В предишната тема jp напомни анекдота за запетайката в телеграмата "Да не помилва не да се убие", ама никой не я чу. В тази тема писах, че няма по-лесна манипулация от тази на писмения текст, ама никой не ме чу. Дано теб да те чуят.

# 237
Холограмадори няма да те чета, нищо хипотетично няма да си представям .
Ей ,така хипотетично лекарите си казват ,че ако ги хванат ще ги обвинят в предумишлено убийство .
Смяташ ,че са нямали нещо по интересно за правене и са си звънели да се шегуват за мъртвородено бебе .
Голяма фантазия трябва да имам за си представя ей така хипотетично оправдание за всичко казано от тях.Много изпуснати запетайки има явно .Трябва да си много мислящ за да "схванеш" 

# 238
Холограма, готино си го написал, и е вярно. В предишната тема jp напомни анекдота за запетайката в телеграмата "Да не помилва не да се убие", ама никой не я чу. В тази тема писах, че няма по-лесна манипулация от тази на писмения текст, ама никой не ме чу. Дано теб да те чуят.

Вярно е, не чуваме.
Четем, ама не всеки пише след поредния постинг, с който е съгласен. А и не е нужно.  Peace

# 239
Да бе, "вярвам" им.
Бебето е мъртвородено, но колегите им в Горна Оряховица не разбрали това и 24 часа се чудели как да го убият - дали във фризера или в кофа с вода.
Абсолютно

Общи условия

Активация на акаунт