Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 257
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 405
Рокси, бях възмутена от четенето на Цветанов и от това че бебе е било оставено да умре, а по-късно разбрах, че това е нов случай на лекарски погром. Изобщо не ми дойде на ум, че това е действително някакво събитие, разбери.

Флип, явно нещо лично искаш да ми кажеш - ЛС. Темата не е за мен, аз просто си излагам мнението, че тези лекари от немарливост са убили дете.

# 406
Judy,презумцията за невинност е ясна.
Въпросът е колко си невинен и след това да те изкарат виновен или обратното, колко си виновен и да те изкарат невинен.
На всички е ясно, че това варира в трърде широки граници и при лекари доста трудно се доказва.
Сега ще разкажа един случай преди години. Не е по-темата, но.
Мой колега го заболява корем, друг мой колега го закарва в болницата. Апендесит. Извикват много добър хирург/съпруг на моя колежка/, вкарват го в операционната и след 5 минути излиза хирурга и казва "Мъртъв е". Не са успели и да го отворят.Умира следствие на упойката.

# 407
Това с упойката е като случая с Елвира, обаче тя е жива, милата и има шанс да се възстанови.

# 408
  • София
Не, Мишона, нищо лично нямам да ти кажа. На постовете ти отговарям в темата, а ако отговорите не те уреждат, няма какво повече да направя.

Снежа,  не разбрах въпроса - в какъв смисъл "колко си виновен"?

# 409
Вече имаме официално законно повдигнато обвинение?

# 410
  • София
А как ще коментирате изказването на Иван Костов, че върху извършилите експертизата лекари е оказван натиск.
Защо се впряга цялата държавна машина да бърше след Ц.Ц.?

Дай този цитат да го видя, моля те.
Натиск за какво?
http://www.focus-news.net/?id=n1473957

# 411
Флип, понеже ме нарече "слънце" и ми каза, че дължа нещо...явно се познаваме отпреди или просто фамилиарничиш невъзпитано. Все тая.

# 412
А как ще коментирате изказването на Иван Костов, че върху извършилите експертизата лекари е оказван натиск.
Защо се впряга цялата държавна машина да бърше след Ц.Ц.?

Дай този цитат да го видя, моля те.
Натиск за какво?
http://www.focus-news.net/?id=n1473957
Неофициалните разговори приемате за достоверни ,СРС-тата -не  newsm78
И аз чух ,че са притискане лекарите правили експертизата да я изготвят по-бързо.

# 413
  • София
Флип, понеже ме нарече "слънце" и ми каза, че дължа нещо...явно се познаваме отпреди или просто фамилиарничиш невъзпитано. Все тая.

Мишона, не съм се държала невъзпитано в нито един свой пост, душице. Нито съм питала кой адвокат какви хора защитава, нито съм правила намеци за чуждата професионална етика. Отговарям по възможност смислено и професионално на всякакви постове и преки въпроси. 

Това, което дължиш, е записано в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на държавата, на която си гражданин. Не съм го измислила аз и не е свързано лично с теб - просто основен закон, който трябва да спазваш. Ето, заповядай:

http://www.parliament.bg/bg/const/

Прочети, може да ти е полезно.

Този диалог за мен приключи, останалите да ме извинят за отклонението, моля.

# 414

Снежа,  не разбрах въпроса - в какъв смисъл "колко си виновен"?
Ето какво значи колко си виновен, според мен.
1. Ако това е криминален аборт-100% е виновен и е подсъдно.
2. Ако е грешка/бебето може да не дава тонове, да не диша или да не може да се установи със средствата с които се разполага и т.н./, но след време проявява признаци на живот е трябвало да повика Плевен, та дори да са 3000 лв./ако това дете е във месеци отговарящи над 25/ и 700гр.
След това друг решава дали ще живее или ще е инвалид. Не генеколога. За мен второто е немарливост и безотговорност и носи административно наказание.
3. Ако бебето е починало в утробата или веднага след раждане. Невинни! Лекаря не е равен на Бог.

# 415
Наистина, Флип, аз съм българска гражданка, но не от мен зависят основните права и задължения на гражданите - а от админстративните уредби на страната. Защото чл. 31, ал. 1 не определя срок, а презумпцията за невинност вади много хора от съда директно на пиацата за нови поръчки, ако ме разбираш.
Явно си частично компетентна, както и масата юристи, които практикуват завършили тук и таме. Или заплатили в СУ да ги обучава ДАниел Вълчев и Огнян Герджиков. Боже!

Същото е и с лекарите с под десетина години стаж, особено новозавършилите - 3000 лв. струва най-слабата специланост и то, ако ходиш на практика при съответното светило. Приемът, пък, става на родовообщинен принцип и, разбира се, ако си понаписал нещо на самия изпит....Готино...и достъпно. Кой е крив? Този, дето яде баницата или този, дето му я дава?

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 15:01 от Мишона

# 416
  • София
Да, Снежа, права си, а това е и задачата на прокуратурата - да обобщи всички събрани доказателства и да прецени не само дали има наказателен състав за повдигане на обвинение, но и какъв точно да е съставът. Има огромна разлика от умишлено убийство до немарливост.

# 417
# 418
  • София
Неофициалните разговори приемате за достоверни ,СРС-тата -не  newsm78
И аз чух ,че са притискане лекарите правили експертизата да я изготвят по-бързо.

Приемам за достоверни СРС-тата и никъде не съм твърдяла обратно /лекарите май също не отричат, че са водили тез разговори/.
Не приемам обвиненението в предумишлено убийство, дотогава докато не бъдат представени доказателства за това!

# 419
http://www.op.vt.prb.bg/detail.php?id=60

Съобщение 232

Публикувано на: 22.12.2010г.

Във връзка с повишения медиен интерес към разследването по ДП №232/2010г. по описа на ОД на МВР-В.Търново, водено срещу ВИНОВНИТЕ ЛИЦА, които за периода от време от 28.11.2010 г. до 30.11.2010 г., в гр. Горна Оряховица, в МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД гр. Горна Оряховица, ул. “Отец Паисий” № 72, умишлено причинили смъртта на новородено дете от мъжки пол, син на Б.Т.Г. ,като деянието е извършено от длъжностно лице, при или по повод изпълнение на службата му по отношение на малолетно лице, което се намирало в безпомощно състояние, ВТОП пояснява,че петорната СМЕ е постъпила по делото на 22.12.2010г.
Точка 4 от заключението й гласи,че „поради проведените реанимационни мероприятия,включващи аспирация и обдишване с Амбу е невъзможно с категоричност при морфологичното изследване да се определи дали плодът е извършвал дихателни движения,т.е дали е живородено.”
Предстои анализиране на експертизата заедно с другите доказателства по делото,събрани до момента.Последващите действия по разследването ще бъдат съобразени с доказателствената съвкупност и със закона.
Напомняме,че досега не са привлечени лица в качеството им на обвиняеми.

Те ти булка Спасовден

Общи условия

Активация на акаунт