Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 221
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 465
Добре де, кажете ми - ако записите на разговорите отговарят 1:1 с наистина проведените разговори - вие можете ли да напънете въображението си и да приемете, че говорят за мъртвородено пред 20 часа бебе?

Аз не мога, чела съм ги няколко пъти - няма как да си го представя това ("грехота е", "да бе - живо и здраво е" и т.н.)

И може би резултатът от експертизата не може да е категоричен, но аудио записите съществуват.

Прокурорите са ги слушали, вероятно. И на съда ще бъдат пуснати - евентуално. Каквато и да е целта на евентуалното им манипулиране или избирателно цитиране, то - вярвам - всеки ще се съгласи, че това би било твърде рисковано в малко по-дългосрочен план.

# 466
Прокуратурата във Велико Търново си даде около месец, преди да реши дали да повдигне обвинение, или да прекрати случая.
Нищо ново няма да има до месец.
Нормално е прокуратурата да изучи и провери експертизата дали доказва категорично ,че бебето е било мъртвородено.
Не разбирам само какво са ви черни полицаите в този случай ,имат сигнал от майка ,че лекарите обявяват бебето и за мъртво ,а то е живо имат СРС-та по случайност ,как да реагират да им постелят червено килимче и с хляб и сол да ги посрещнат за разпит ли ?
На мен не са ми черни, Илиана.
Но в шумното оповестяване действията изпревариха мисълта, ама много.

# 467
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Прокуратурата във Велико Търново си даде около месец, преди да реши дали да повдигне обвинение, или да прекрати случая.
Нормално е прокуратурата да изучи и провери експертизата дали доказва категорично ,че бебето е било мъртвородено.
Не разбирам само какво са ви черни полицаите в този случай ,имат сигнал от майка ,че лекарите обявяват бебето и за мъртво ,а то е живо имат СРС-та по случайност ,как да реагират да им постелят червено килимче и с хляб и сол да ги посрещнат за разпит ли ?
Ами това беше и тезата на Цветанов....Прослушали са СРС-тата и са тръгнали да проверяват....А тези СРС-та са били там по съвсем друг повод....
Aми я да помислим.....Ако това са реплики от филм....Какво щяхме да си помислим newsm78......Или Грисъм и Хорейшо да му мислят......

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 21:54 от susy

# 468

Илианче, скъпа. Не са ми черни полицаите.
             Ако на някой в тази тема, още не му е светнало ... едно е Полиция, друго е Полицейщина.

Апропропро: Полиция за мене е свято нещо. Hug
Ами в конкретния случай полицейщина не виждам .Имали достатъчен повод за задържане ,според някой е трябвало да бъде по-нежничко ама  ако СРС-тата не са манипулирани и са ги изслушали не ги виня.
Опозицията писна за полицейски произвол /както и аз преди да прочета СРС-тата/ главния прокурор наредил декласифициране им за да се изясни мотива за задържането на лекарите .
Нищо нередно не виждам.
Обаче ми е чудно как може лекарите правили експертизата да заявяват публично ,че са абсолютно категорични ,че бебето е било мъртвородено , а в нея да не пише точно това.
Чета хистологичните изследвания сочат мъртвородено , от изнесената т.4 пише ,че морфологичните не могат да дадат категоричен отговор.
Какви са тези изследвания ,кое от тях е по-достоверно?

# 469

Обаче ми е чудно как може лекарите правили експертизата да заявяват публично ,че са абсолютно категорични ,че бебето е било мъртвородено , а в нея да не пише точно това.

Да, и аз се чудя. Всъщност от петимата май само един твърди публично, че детето е било мъртвородено - проф. Чернев. Той говори от името на всички или аз съм пропуснала нещо?

# 470

Да, и аз се чудя. Всъщност от петимата май само един твърди публично, че детето е било мъртвородено - проф. Чернев. Той говори от името на всички или аз съм пропуснала нещо?
Да той каза ,че и петимата са категорични и единодушни.

# 471
Освен ,че не виждаш полицейщина , не виждаш и фактите .
Четете си и си пишете, аз се отказвам.
Няма смисъл да се опитваш да събудиш някой , който сънува и буден.

# 472
Къде го четете...
Ако, това, което го четете е официално подадено newsm78,
нито Полиция, нито Закони, нито Държава имаме... ooooh!

# 473
Поразрових се и разбрах,че всъщност експертизата е много проста....Пуска се белия дроб във вода и ако изплува (в него има въздух)значи организмът е дишал т.е бил е жив......ако не изплува значи...не е бил жив....

# 474
Да той каза ,че и петимата са категорични и единодушни.

Не знам дали са го упълномощили да говори от тяхно име, а и явно в експертизата не пише точно това... Явно ще се разбере след празниците каква е работата.

Сега видях, че проф. Тодор Чернев е член на УС на БЛС. Много щеше да е странно за мен, ако излезеше с различно заключение.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 22:13 от jp

# 475
Освен ,че не виждаш полицейщина , не виждаш и фактите .
Четете си и си пишете, аз се отказвам.
Няма смисъл да се опитваш да събудиш някой , който сънува и буден.
Интересно същото мога да кажа и към теб.
От какво се отказваш не знам ,какви факти си въобразяваш ,че знаеш също .

# 476
Законно ли е професорът да коментира експертизата,която е част от разследването,което не е приключило????

# 477
Някой знае ли официалната експертиза? Чу, ли се някъде, каква е..
            Аз, не... Thinking

# 478
Отказвам се да изказвам мнени е по тема , която за теб е ясна.
Още от интервютата стана ясно ,че разговорите са водени в деня след аборта.
Докторите за миг не са отричали ,че са казали това което е на записите и обясниха ,че това е начин на говорене.
С други думи ,много тъпо ,но е така, те са коментирали случая по доста просташки начин.
Това е лошо , но не е престъпление.
Полицейщина е да нахлуваш като при терористи, за да  задържиш лекари.
Без ясно обвинение ,подлагайки ги на унижение- така беше и с ареста на Николай Цонев.
Как се нарича и факта , че арестуван по подозрение за изнасилване се изписва с иницяли , а арестуван по подозрение за лекар с цяло име и снимка?
Не ви ли е ясно, че заради тази глупост ,тези лекари могат да осъдят държавата и всички ние ще плащаме?
А ,че ние ще плащаме усилията с този скандал да се узакони подслушването,  дали е достатъчно ясно.
Експертизите и всичко останало ,няма да се опитвам да коментирам.
Щом не може да се манипулира запис от телефона , как така ще се манипулира експертиза.?Петорна!
Целият този случай е една семейна трагедия . На гърба на едно дете и нейният аборт, някой прави политика ,а лекарите от Горна Оряховица докават ,че образование и възпитание не е едно и също.
Жалко за това момиче ,което надявам се някога да преживее всичко това и да стане майка на здраво дете.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 22:43 от Пътуващ

# 479
ЦЦ се е извинил......

Общи условия

Активация на акаунт