Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 197
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 480
# 481
Някой знае ли официалната експертиза? Чу, ли се някъде, каква е..
            Аз, не... Thinking
Е, как не си бебето е мъртвородено  .Това официално каза лекар участвал от експертизата
Чрез медиите ЦЦ се бил извинил на всички лекари ,които се били почувствали засегнали.От журналистите прозвуча като ,че ли се извинява на конкретните лекари , а то било по принцип на гилдията .
Пътуващ отказваш да коментираш или не ,последно ?
Стига с това коментирали просташки ,те коментират ,че бебето е -живо ,здраво ,жизнено .
На мен не  са ми ясни много неща ,затова и питам ама на теб са ти ясни ,знаеш фактите имаш и категорично мнение .Изградено на каква база ?
Нали сте наясно ,че като напишете ,че сте мислещи това не означава категорично ,че е така  не е и аргумент в даден спор.

# 482
Експертизите и всичко останало ,няма да се опитвам да коментирам.
Щом не може да се манипулира запис от телефона , как така ще се манипулира експертиза.?Петорна!

Ти явно тия експертизи си ги представяш като някаква проста аритметика? Всъщност аз не вярвам, че е така и мисля, че материята е доста сложна. Затова и съответната експертиза се поръчва на доказани специалисти с много опит - и пак не е сигурно, че те ще направят верните изводи. (Ако пък имат лични причини за това - съвсем.)

Тук някой напомни за експертизите по случая Белнейски - и аз вече не помня колко бяха и все различни. Вкл. и поне една чужбинска.

Та така - аудио записите са едно - те са факт, който трудно може да се оспори. Експертизата е друго - те са опит да се установи какво е станало - с далеч от гарантиран успех.

Цитат
Полицейщина е да нахлуваш като при терористи, за да  задържиш лекари.

А откъде знаем, че това се е случило?

# 483
Добре де, кажете ми - ако записите на разговорите отговарят 1:1 с наистина проведените разговори - вие можете ли да напънете въображението си и да приемете, че говорят за мъртвородено пред 20 часа бебе?

Aз се напъвам, но никак не мога да си представя подобен разговор сериозно. Нахокаха ме, че не съм била сваляла текст от записи. Ами не съм.
Но въпреки всичко да се почетвъртя, може ли средноинтелигентен човек да иска да даде вода и храна на бебе, родено в 25 седмица? А лекар?
Може ли да употребиш израз като 'живо и здраво' пак в същия контекст? Колко здраво може да е? И какво значи 'живо'- в различните страни ако щете има различни условия при които си жив или умрял. Да, ако ходиш по улицата е ясно, че си жив. Но има състояния, които са ни така, ни иначе, и лекарите обикновено употребяват други думи- спонтанно дишане, сърдечен ритъм, мозъчна смърт.
Можеш ли да искаш да удавиш някой, при положение че сигурно има поне 5 други начина да се отървеш от него, недоказуеми,  за разлика от водата в дробовете.
Абсолютно е възможно да тълкуваме едно 'да бе, да' и няколко лоши възпитания.

Ако не друго, то поне от изнесената точка 4 се потвърди със сигурност, че детето е било реанимирано.

# 484
  • Майничка
...Не разбирам само какво са ви черни полицаите в този случай ,имат сигнал от майка ,че лекарите обявяват бебето и за мъртво ,а то е живо имат СРС-та по случайност ,как да реагират да им постелят червено килимче и с хляб и сол да ги посрещнат за разпит ли ?

Абе, май нямат сигнал от майката, май изобщо нямат постъпила жалба, поне имам спомен, че Ц.Ц. каза в началото, че има жалба от майката, а после някой от полицейските началници каза, че няма постъпила жалба от нея. После взе да се спряга жалба от "дядото" по бащина линия и т.н.
Мисля си, че по-скоро санитарката, която е видяла потрепванията е казала някому и е тръгнал слух, а след записите, полицията на местно ниво се е задействала твърде емоционално, затова се наложи спешно декласифициране на подслушваните разговори, та да се обясни тази активност. Иначе не виждам причина, при постъпил сигнал, полицаите да си задържат лекарите за законовите 72 часа, без панаири, на основание получената жалба и потенциалната възможност да укрият доказателства.

# 485
  • София
Извинявам се ако е пускана вече тази статия:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7863& … =2&id=0000301

# 486
Едно е ясно.
Честита Коледа!

# 487
...Не разбирам само какво са ви черни полицаите в този случай ,имат сигнал от майка ,че лекарите обявяват бебето и за мъртво ,а то е живо имат СРС-та по случайност ,как да реагират да им постелят червено килимче и с хляб и сол да ги посрещнат за разпит ли ?

Абе, май нямат сигнал от майката, май изобщо нямат постъпила жалба, поне имам спомен, че Ц.Ц. каза в началото, че има жалба от майката, а после някой от полицейските началници каза, че няма постъпила жалба от нея. После взе да се спряга жалба от "дядото" по бащина линия и т.н.
Мисля си, че по-скоро санитарката, която е видяла потрепванията е казала някому и е тръгнал слух, а след записите, полицията на местно ниво се е задействала твърде емоционално, затова се наложи спешно декласифициране на подслушваните разговори, та да се обясни тази активност. Иначе не виждам причина, при постъпил сигнал, полицаите да си задържат лекарите за законовите 72 часа, без панаири, на основание получената жалба и потенциалната възможност да укрият доказателства.
Полицейския началник отрече да е имало СРС-та, а не че не е имало жалба от майката.
Аз затова и смятах ,че Парцалеса пише неверни неща.

# 488
Добре де, кажете ми - ако записите на разговорите отговарят 1:1 с наистина проведените разговори - вие можете ли да напънете въображението си и да приемете, че говорят за мъртвородено пред 20 часа бебе?

Aз се напъвам, но никак не мога да си представя подобен разговор сериозно. Нахокаха ме, че не съм била сваляла текст от записи.

Т.е. според теб проведените разговори са били различни и някой е извадил само някакви фрази от тях или пък ги е променил? Това е далеч от здравия разум, според мен. По-далеч, отколкото е идеята да се даде на бебето да яде (за което вече май говорихме преди).

Ясно е, че истинските аудио записи ще трябва в един момент да се представят - и ако има големи разлики, те ще лъснат. Кой би се заел да фабрикува такова нещо - че и да го чете пред НС с ясното съзнание, че няма нищо общо с истината и това скоро ще се разбере? Ами че това си е политическо самоубийство...

# 489

Че, то това на някой да не му стана ясно. Peace

Рокси, някой каза ли, какви са другите 3 точки, преди 4-тата, и другите след нея, ама официално.

# 490
Jp, според мен за да бъдат разбрани тези разговори, те трябва да бъдат изслушани, при това след запознаване с всички останали доказателства.
Без пълнота, интонация и контекст могат да значат всичко.
Текстът на експертизата не съм го намерила никъде, предполагам го няма. Това, което цитирах аз, е от страницата на прокуратурата, едно и също е цитирано и във всички онлайн медии.
Ясно е, че истинските аудио записи ще трябва в един момент да се представят - и ако има големи разлики, те ще лъснат. Кой би се заел да фабрикува такова нещо - че и да го чете пред НС с ясното съзнание, че няма нищо общо с истината и това скоро ще се разбере? Ами че това си е политическо самоубийство...
Както каза някой от юристите по назад, както медицинските експерти могат да манипулират експертизата, така могат и МВР, най общо казано. Играта е ужасно заплетена и съм сигурна, че дори започналите я не са предвиждали точно този развой. Но все пак мен лично ме е страх повече от полицейския ботуш. Досега не съм чула страна с диктатура от лекарското съсловие, но за страни под полицейски ботуш- да. Това е личното ми мнение и не го налагам като предсказание.

# 491
        Рокси, някой каза ли, какви са другите 3 точки, преди 4-тата, и другите след нея, ама официално.

Не е - никой не е оповестявал експертизата официално. Само зам-председателят на УС на БЛС говори засега - който се оказва член и неофициален говорител на екипа, извършил експертизата.

Jp, според мен за да бъдат разбрани тези разговори, те трябва да бъдат изслушани, при това след запознаване с всички останали доказателства.
Без пълнота, интонация и контекст могат да значат всичко.

Ми не знам - ако са записани едно към едно, трудно могат да значат всичко...

# 492
Това точно изобщо не е ясно, а даже е сигурно, че не могат да осъдят държавата, тъй като всичките приказки около задържането бяха една доста преувеличена и истерично тиражирана измишльотина. В задържането им не е имало нищо извън протокола и правилата, а както се разбира от СРС-тата - било е и напълно наложително. Всичко това се раздуха до драма и се окрупни от самите лекари и от медиите, което пък наистина няма да е достатъчно да "осъдят държавата".
Виждала съм и тумба задържани джепчийки как пищят и се жалват от "полицейщина", нищо че са ги хванали с ръката в чуждия джоб. Аналогично е и тук. Само дето в случая точно тази част от скандала е политическата поръчка, а не другата с разследването за бебето.

Не ви ли е ясно, че заради тази глупост ,тези лекари могат да осъдят държавата и всички ние ще плащаме?

# 493
  • София
Не съм чела цялата тема!
Мнения много!
 За мен лично цялата ситуация е готеска!....Показва на 100% пародията в Здравеопазването ни и изобщо в Институциите ни!!!

Конкретно за случая: Вярвам на СРС-та, на 100%/имам си основания/..
По мое наистина скромно мнение, горкото детенце се е появило твърде рано за нашия свят и наѝ-вероятно обречено! Смятам, че може би душицата си се е родила жива, но доктора поради ранното раждане просто го е отписал по рано от писаното му .. и го е захвърлил! Има лекарска грешка, дотолкова доколкото не са извикали Неонатолози. Според мен макар в 6-я месец е трябвало да оставят в Божиите ръце, избора, колко да живее.  Макар и 2 часа повече, а се разбира че са били не 2 а 24 часа... Confused Лекарите са длъжни да се борят!  Няма как да се преекспонират думите, които бяха цитирани в СРС-та....а тях...е излишно да ги коментирам!

Само мога да се моля, да няма подобни случаѝ повече, които да обсъждаме!

П.П. Позната от ГО, роди в друг град, защото каза, че именно в тази болница стават все подобни нелепи инциденти...И я наричали "Моргата на родилките" /или нещо от сорта../..

Приятна вечер!

# 494
Jp, върни се по назад в темата и прочети примери за подобни разговори.

За съжаление, че ще осъдят страната ни, съм почти сигурна. Само че за загубените дела в Страсбург и за изплащаните обезщетения от всички нас никой не говори  Confused И никак не малка част от осъдилите България са мургави събратя. Защото и най гнусното престъпление да си извършил ти си човешко същество и имаш права. Поне в цивилизования свят.

Общи условия

Активация на акаунт