Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 080
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Бебето сега ли е измерено 700гр.? Те бебетета не спадат ли на тегло около 200 гр.?
Просто вече се съмнявам дали това бебе е било 700 гр. и дали е било в 25 седмица.
200г спадат бебета на по 3-4 кг, живи. Т.е. изразходващи енергия за работа на вътрешни органи, дишане, топлообмен, плачене, ядене и т.н. И това е за няколко дни, не веднага.
Може би, но моето на 2.200кг. спадна с с 210гр. и за 10 дни не наддаде грам.
Затова си мисля, че ако е било живо 24 часа и след всичко това, може да е било по-голямо.
Знам ли?
На никой не му се иска, ако е имало шанс, да се остави да умре и то по този начин.

# 632
Aз лично вече съвсем се обърках, всеки вижда проблем в различно нещо. Лекарите нарочно убили бебето, лекарите го убили с некомпетентност, лекарите са виновни че не са го сложили в креват с одеало ( което не е лекарска работа, ама нейсе). Изобщо важното е да се плюе по личности, че е по лесно.
Толкова е тъпо, че ме е яд, толкова ни е лесно за манипулиране обществото.

# 633
  • София
Какви са условията за адекватна реакция в подобна болница? Дали лекарите не са изкупителна жертва в този случай? От къде се взе това удобно слухнене, точно на тези лекари? Наистина ли се оплака майката или просто я използваха с неизвестни нам цели? Защо журналисти, които в други ситуации си врат микрофоните в далеч по-големи трагедии, не интервюираха поне един от близките и?
Абе, бабешки въпроси. Не ми обръщайте внимание.

Моля те, Бабилия, въпроси! Какви въпроси?! Просто са го хвърлили в кофата, после са го сложили във фризера, после са го из0вадили оттам и са го тикнали в чувал, после пак са го извадили и са го сложили пак в кофата....Не става въпрос за качеството на лечението в България, нито за лекарите, нито за здравеопазването и т.н. - става дума за изроди, които са захвърлили живородено дете и са го оставили 24 часа без помощ. За това става дума! Стига си инсинуирала, стига си ги оправдавала! Ниски им били заплатите за туй вземат на ръка - изроди.

Ти пък престани да раздаваш присъди и то казани така категорично все едно си присъствала! Лекарите са го мислели за мъртвородено (това от очевидци още от предишната тема, т.е. за тях не имало вариант да е живо), експертизата доказва това, а ти какво доказваш?! Сееш приказки наляво  и надясно....

# 634
Ей сега прочетох това:

Цитат
„Ние категорично доказваме, че той се дави в околоплодните води преди да се роди. Нямало е шансове да оживее. Веднага след раждането в проведено обдишване от педиатър", каза доц. Христов
от тук:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=718945

Как плод може да се удави в околоплодни води newsm78 Нали дробовете на всички плодове са пълни с околоплодни води? Нищо не разбирам.

Аз пък не разбирам по каква причина точно този доктор е избран за експерт, вместо да му бъде повдигнато обвинение. ooooh!

"Шефът на катедрата по съдебна медицина в Александровска болница доц. д-р Станислав Христов е катастрофирал пиян в понеделник, съобщава в. “Стандарт“. "
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5359713

# 635
Какви са условията за адекватна реакция в подобна болница? Дали лекарите не са изкупителна жертва в този случай? От къде се взе това удобно слухнене, точно на тези лекари? Наистина ли се оплака майката или просто я използваха с неизвестни нам цели? Защо журналисти, които в други ситуации си врат микрофоните в далеч по-големи трагедии, не интервюираха поне един от близките и?

Моля те, Бабилия, въпроси! Какви въпроси?! Просто са го хвърлили в кофата, после са го сложили във фризера, после са го из0вадили оттам и са го тикнали в чувал, после пак са го извадили и са го сложили пак в кофата....Не става въпрос за качеството на лечението в България, нито за лекарите, нито за здравеопазването и т.н. - става дума за изроди, които са захвърлили живородено дете и са го оставили 24 часа без помощ. За това става дума! Стига си инсинуирала, стига си ги оправдавала! Ниски им били заплатите за туй вземат на ръка - изроди.

Ти пък престани да раздаваш присъди и то казани така категорично все едно си присъствала! Лекарите са го мислели за мъртвородено (това от очевидци още от предишната тема, т.е. за тях не имало вариант да е живо), експертизата доказва това, а ти какво доказваш?! Сееш приказки наляво  и надясно....
Експерта е на друго мнение -лекарите са мислели бебето за живо .
Той е изумен от некомпетентността им да разпознаят дали е живо или мъртво .Аз пък съм изумена от отношението им  живото според тях бебе.

# 636

Направи ми впечатление, че двамата от лекарите, които са направили експертизата и които дадоха интервюта постоянно извъртаха отговорите на въпросите и особено на въпроса - как са констатирали, че бебето е било мъртво още преди раждането.  ooooh!

От многото хистологични изследвания .
Морфологичното обаче не можело да даде отговор .
Идея си нямам за изследванията ,някой разбира ли ?
птица за теб не е проблем ,че тези лекари са мислели бебето за живо и с тази мисъл са го оставили да умре ?Явно за доста хора не е .  ooooh! и букетчета си разменят .

да, има такива, които разбират
хистологични са изследванията от тъканите
морфологични са на органите
и аз чета, че бебето е преценено за мъртво от лекарите, които са присъствали
санитарка впоследствие е решила, че е живо
лекарите, които коментират, го правят от дистанция, а не при лично присъствие

# 637
Не ми е ясно защо букетите не са за моето бебе?

# 638

птица за теб не е проблем ,че тези лекари са мислели бебето за живо и с тази мисъл са го оставили да умре ?Явно за доста хора не е .  ooooh! и букетчета си разменят .

Не извъртай! Не са го мислели за живо. Направили са рутинните процедури за реанимация, изискващи се вероятно при подобни случаи, и след като не са дали резултат, са го оставили. Както вероятно се прави обикновено. И навсякъде по света.

# 639
  • София

Експерта е на друго мнение -лекарите са мислели бебето за живо .
Той е изумен от некомпетентността им да разпознаят дали е живо или мъртво .Аз пък съм изумена от отношението им  живото според тях бебе.

Лекарите НЕ са мислели бебето за живо. Изумили са се от потръпванията, но това е друго. А и кой  експерт (тук признавам, че изпуснах малко нишката). Ако е медицински експерт би трябвало да  е психолог/психиатър или някакъв такъв, за да прецени какво са мислели лекарите, ако е гинеколог - това не му е в компетенцията.

# 640

Направи ми впечатление, че двамата от лекарите, които са направили експертизата и които дадоха интервюта постоянно извъртаха отговорите на въпросите и особено на въпроса - как са констатирали, че бебето е било мъртво още преди раждането.  ooooh!

От многото хистологични изследвания .
Морфологичното обаче не можело да даде отговор .
Идея си нямам за изследванията ,някой разбира ли ?
птица за теб не е проблем ,че тези лекари са мислели бебето за живо и с тази мисъл са го оставили да умре ?Явно за доста хора не е .  ooooh! и букетчета си разменят .

да, има такива, които разбират
хистологични са изследванията от тъканите
морфологични са на органите
и аз чета, че бебето е преценено за мъртво от лекарите, които са присъствали
санитарка впоследствие е решила, че е живо
лекарите, които коментират, го правят от дистанция, а не при лично присъствие
Не е вярно единия лекар е в болницата .
Няма нужда да вадя цитати  от СРС-тата .
птица според теб са го мислили за мъртво според експерта са го мислили за живо .Явно никой няма претенции ,че СРС-тата са манипулирани .

При мъртво бебе всички сте наясно ,че гинеколога няма нужда да взема отношение , че и при живо.

Maidenly
експерт участвал в изготвянето на експертизата беше сутринта в БТВ.

# 641
  • София

Явно никой няма претенции ,че СРС-тата са манипулирани .

Няма претенции, защшото няма дело. Стигне ли до съд, със сигурност ще се направи експертиза и върху СРС-тата. И не е нужно да са манипулирани чрез наслагване или фалшификация - достатъчно е да се окаже, че на мястото на многоточията има допълнителни и неудобни за обвинението фрази, или пък че интонацията говори обратното на думите.

# 642
То и с цитати, и без, е ясно че се разбират по 100 различни начина. Като почнеш от това за кого за хилядата лева, минеш през действията на Дончева, която уж не знаеше, после пък изобщо я нямаше, сега пък се оказа че е реанимирала както си твърди, та стигнеш до храната.

# 643
  • Варна
Изобщо важното е да се плюе по личности, че е по лесно.
Толкова е тъпо, че ме е яд, толкова ни е лесно за манипулиране обществото.

И ми е тъпо, и ме е яд, и недоумявам - колко лесно се прие, че цял екип (и половина) е умъртвил умишлено бебе. Аз отказвам да го повярвам, отказвам дори да го допусна. До доказване на противното. Плашеща и отвратителна би била лекарската некомпетентност, лекарската жестокост, но плашеща и грозна е и лекотата, с която много приеха, че има умишлено убийство.
Наистина ли не разбирате за какво говорят Флип и Хармаяни? И колко ужасяващо е това, което допусна вътрешният ни министър? Дано само не е и знаково.

# 644
  • София
Рокси, даже в две статии по различен начин бяха публикувани участниците в разговора - в една статия пишеше, че от разговора със "Снежка"  няма запис и думите, казани уж от Снежка, били на Кожухаров. После пък се оказа, че говорела Снежка... Който е луд да вярва на неразбираеми текстове, да вярва, само по-леко с присъдите, моля...

Общи условия

Активация на акаунт