Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 669
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Много хубава тема, за съжаление нямам възможност да изчета цялата, за това моля за съвет.
Какъв крем е добър за ползване срещу пигменти петна засилващи се през летния сезон /останали такива след бременност преди години/.
Всяко лято използвам избелващ крем на Орифлейм срещу петна, както и серума към него с защитен фактор 20 - но няма кой знае какъв ефект.
Спомням си, че по време на бременност се мажех с един обикновен крем "Архомин" и от него бяха изчезнали /крема не миришеше хубаво/ и още един "Кокона" май беше. От тогава са минали 6 години, но всяко лято леко си се появяват петната на местата където са се появявали по време на бременността.

Ще съм благодарна да препоръчайте хубав крем!   bouquet
/Съжалявам, но темата е доста обемиста и нямам възможност да я изчета цялата/

http://www.euroshop-24.eu/product_info.php/cPath/5_10_115/products_id/869

аз съм видяла полза само от това и го препоръчвам

# 256
  • Там, където ме обичат
Ползвам Кокона почти месец и половина, полза никаква. Cry

# 257
  • Пловдив

ми то добре че нямаш и обратен ефект при това слънце..........

# 258
Аз вече 1мес ползвам Ахроактив макс, имам ефект доволна съм.

# 259
Момичета, за съжаление не мога да изчета всичко, но се надявам да можете да ми помогнете. След кола маска на подмишниците ми се появиха тъмни петна там. Кола маската беше топла, но не мисля, че ме е опарила. Червенината премина за ден и след това се появиха тези кръгове, срам ме е да се съблека по потник. Много ми е мъчно, че така се загрозих, не зная това пигментно петно ли е, или не? Козметичката нищо не ми каза, случвало се и толкоз!!!

Моля ви момичета, скоро имам официален повод, роклята е разголена, а не мога да я облека в този вид! Пробвах да се гримирам с пудра и фон д. тен, уж водоустойчиви, не става само си омазах дрехите. Моля, помогнете ми. Praynig Praynig Praynig

# 260
memorgana, аз лично не знам с какво би могла да прикриеш петната, но другите дами е възможно и да знаят. Аз ако бях на твое място, бих помислила за смяна на роклята или някакво допълнение към нея, което да скрие петната.
След кола маската ползвала ли си парфюми или дезодоранти и излагала ли си се на слънце?
Много неприятна история  Sad
Дано скоро се оправиш!  Hug 

# 261
КОлко време е минало след кола маската? Не мисля, че може да са пигментни петна. На мен ми се е случвало след кола маска да ми се образуват много дълбоки синини например, много по-тъмни, отколкото други синини от ударено, и не болят, стават от комбинацията на топлината и натиска.  Или смени роклята, или наметни шал на раменете.

# 262
Благодаря ви момичета. От кола маската минаха около 2 седмици. Знам, че е малко времето, но се притеснявам много, петната не ми изглеждат като синина  Cry Cry Cry Наистина вече не болят, малко се пообелих, но не изсветлях и толкоз. След кола маската бях за малко на море, но нито съм се пекла, нито нищо. Мазах се с един антибиотичен крем, който ми препоръчаха от аптеката, давали го на мъже след кола маска. Прибягнах до него, защото болката от претриването беше адска, възпалението също. Хем и казах 1000 пъти на тази овца козметичката да не ме повтаря на едно и също място. Консултирах се с една лекарка и тя каза, че петната НИКОГА нямало да изчезнат!!! Ще измисля нещо за роклята, само мн ме е страх наистина да не си остана така. Първоначално и аз мислих за избелващи кремове, но се сетих, че не са ок за лятото, после прочетох, че и вие казвате така. Сега единственото, което правя е да се пека 5-10 минутки на балкона с надеждата петната да не си личат чак така на малко по-тъмна кожа. Това разбира се е противопоказно за пигментни петна, но ми се струва, че няма как да са, при положение, че са от кола маска. Силно се надявам да са синини и да изчезнат Praynig Praynig PraynigМного съм притеснена. Благодаря ви, че ми помагате.

# 263
Благодаря ви момичета. От кола маската минаха около 2 седмици.
Моя съвет е да не се излагаш на слънце, а да си купиш автобронзираш крем и да мажеш по-светлите участъци! Дано ти минат скоро!  Hug

# 264
Като се замисля, и аз преди доста време сам имала такива петна. Кожата не беше синя,  а кафява. Появиха се след епилация, която беше доста болезнена и след това си спомням, че се пръсках с някакъв дезодорант  ooooh! Болката беше невероятна, идваше ми да ходя с вдигнати ръце.  Laughing
Но петната изчезнаха след около месец - два.
Според мен е хубаво да се консултираш и с друг лекар и не се отчайвай.
Ако не изчезнат сами, то със сигурно ще могат да изчезнат като  им се помогне.
Медицината напредва все повече и повече  Grinning
На твое място не бих се пекла и пръскала с нищо. Бих дала почивка на кожата си и бих внимавала много при следващата процедура за обезкосмяване. Явно кола маската не е добро решение  при теб.

# 265
Момичета аз не съм по тази тема , но мога да ви помогна ...
Имах пигментни петна преди 2 години. Махнах ги за по - малко от месец с едно кремче Мелабел.
Дано да бъда полезна поне на някоя от вас  Hug
Успех

# 266
Имах пигментни петна преди 2 години. Махнах ги за по - малко от месец с едно кремче Мелабел.
Успех
Петната от пъпки ли ти бяха?

# 267
Успех
Петната от пъпки ли ти бяха?

Не, имах инфекция по кожата на лицето която се разпространяваше за минути. Жалко, че не пазя снимки. Гледката беше ужасяваща.
След всички медикаменти кожата ми обгоря и стана на петна.
Изписаха ми този крем. Премахна тези петна + петна от пъпки и няколко бр. лунички  Laughing

# 268
здавейте.реших да пиша защото от 5 дни използвам един продукт и съм много доволна.та може да съм полезна за много други хора с това.
от ученичка имах акне което се усложни с годините много и е по-скоро едро дълбоко акне така да го опиша- не е за козметик.направих грешката да ида и на такъм за да се обезобразя съвсем преди години.останаха петна.и белези както и след това след всяко ново възпаление.с годините възпаленията поутихнаха - не са толкова много но последствията са ужасни и мислех че няма да се оправя.ползвала съм за тези над 10г какво ли не! наистина!кожата ми остана с петна белези много мазна релефна и дори с грим и то много всичко си личеше но по-меко.
та от 5 дни след много проучвания си взех лосион на НЕОСТРАТА който е с 10AHA ЗА 38,30лв - 8% гликолова и 2% лимонена киселина. Трябва да ви кажа че кожата ми стана друга за отрицателно време.Аз обаче се мажа повече от написаното в упътването на своя глава и не ви препоръчвам да правите като мен защото може да имате по-чувствителна кожа.Мазах участъците с петна и белези които са по-голямата част от лицето ми всъщност.Намазвах по два и три пъти дневно без никакво търкане на кожата а само с потупване.усеща се щипане парене смъдене .. има зачервяване отначало.поне при мен. излизам даже на слънце понеже имам дете и се намазвам с крем с  фактор 50 на каротен и отгоре по-лек грим и нямам лющене.просто кожата става по-опъната,светла,бистра,сутрин не е мазна както преди и всички възпаление ми утихнаха моментално - кожата ми се заравни и изсветли.много съм доволна и това е само за 5 дни а опаковката е толкова голяма -200 мл.ще ми стигне за месеци .. макар че точно сега в това време не е много добре да се ползват продукти с гликолова киселина го направих защото бях нетърпелива да вида дали поне ще има ефект. Мисля да го ползвам още 5 дни и спирам.На есен пак.Но продукта ми помогна много и бързо!!!много съм доволна и прятно изненадана.сега малко ми се опъна и кожата и мисля че мога да слагам някакъв овлажняващ крем нищо че в продукта пише че имало овлажняващи съставки .. все пак има и киселина макар и в ниска концентрация.препоръчвам го на всички с такива проблеми като моя-много мазна кожа,с петна и белези от акне и с неравна релефна кожа.пак повтарям че възпаленията ми към момента на ползване ена продукта не бяха като преди години - тоест не са в активна фаза - имах по-скоро дълбоки подкожни пъпки които така могат да стоят и месеци без да мръднат но с това нещо се стопиха сякаш се разградиха вътре и кожата се изравни и избистри.
смятам след този продукт да опитам и другите от тази козметика с по-високи дози гликолова киселина.не мога да си позволя сега да купя цялата серия макар че ще е добре защото имат и за очи и за след пилинг крем и пяна за измиване но по-натам.
успех!  bouquet Praynig Peace

# 269
четох по-нагоре за мелабел и ахромин- това са доста по-леки продукти а неострата е по-силен , доста по-силен! имат крем и само за пигментни петна !
забравих да кажа че ако ползвате неострата лосиона не е добре да търкате кожата си с кърпа и да ползвате други силни изсушаващи измиващи продукти или спирт или такива спиртни лосиони и тоници и скрабове.защото кожата става много чувствителна и може да се раздразни и пресуши.изчаквайте лосиона да действа по-дълго и после ако ще измивате лицето по-внимателно и обезателно крем с фактор 50 за навън!ползвате ли неострата или друга марка с гликолова киселина задължително крем с фантор и да се ограничи употребата през този период на други козметики за лицето освен овлажняващи подхранващи кремове

Общи условия

Активация на акаунт