Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 325
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Съвета ми е слушай кожата какво ти казва. Киселините са агресивна съставка и всяка кожа реагира различно на тях. АКо е по-дебела и неподатлива, 12% може почти да не се усетят, ако е по-тънка и чувствителна, ще има дискомфорт, щипане, зачервяваме, и ще трябва да се щади доста. Съвета за внимаването със ексфолирането е презастраховане за по-чувствителните случаи. Но кожата ще започне да се люспи най-вероятно, и е хубаво да се отстраняват мъртвите клетки своевременно.  Ако е по-дебеличка, и нормални ексфолианти с едри частици ще са ок, ако н е е, бих заложила на нещо ензимно, по-нежно действат. И за пилинг маските това важи - ако кожата понася добре, няма проблем. Подхранващи и овлажняващи винаги е добре да се нанасят, ще намалят негативните усещания от избелването (люспене, изсушаване). Така че, почни крема, виж как ти се отразява 1-2 седмици, как се чувства кожата, и тогава се ориентирай какво допълнително да добавиш.

# 691
Чудесно, звучи доста разумно и успокояващо Flutter Благодаря отново за съветите и отделеното време!

# 692
  • Пловдив
Вече може ли да се започват избелващите. Все още не смея. Имам един крем, който съдържа хидрохинон от пролетта и чакам да дойде есента и вече нямам търпение.

# 693
Според мен още е рано, твърде слънчево е времето. Аз лично бих изчакала да се заоблачи по-трайно - още седмица-две може би Thinking Хидрохинонът не беше ли обявен за опасен за здравето и забранен в някои държави?

# 694
  • Пловдив
Хидрохинонът не беше ли обявен за опасен за здравето и забранен в някои държави?

Да, хидрохинонът е забранен в България, обаче вече три години пробвам различни други кремове и не става. Затова реших да рискувам.

# 695
Много е слънчев октомври и аз смятам да изчакам още няколко седмици.
Смятам да заложа на Лумискин на Колагена,Клинианс с грозде и вечер Мелабел с тройно действие,дето е само върху петната.И домашните избелващи маски.
Elitta,не се съмнявам,че хидрохинона ще избели петната,но си подготви внимателно схема,по която ще го прилагаш,защото в повечето случаи след спирането му пигментацията се връща и често е по-голяма от първата.

# 696
Моля някой да сподели ползвал ли е избелващия крем на Биодерма и има ли ефект? Предписа ми го дерматолог. Имам кафяви пигментни петна под очите на скулите и не знам как да ги премахна? 

# 697
  • Пловдив

Elitta,не се съмнявам,че хидрохинона ще избели петната,но си подготви внимателно схема,по която ще го прилагаш,защото в повечето случаи след спирането му пигментацията се връща и често е по-голяма от първата.

2 зими съм ползвала крем с хидрохинон и нямам впечатление да са ми се върнали петната от него / за разлика от след гликолов пилинг например/ .
Моите бяха стари обширни  и доста тъмни - в момента са на малки много по бледо кафяви петънца

Според мен единствения недостатък на хидрохинона беше , че ми запушва порите - иначе съм най доволна от него . За съжеление сайта от който го поръчвах вече не доставя до БГ.

Ако някой има информация от къде мога да си го набавя да ми пише на лични
  bouquet

# 698
Aз си взех крем с фактор 50 +, но след няколко дена забелязах, че тъмните петна стават по-ярки и мисля пак да си поръчам крема на Орифлейм - май само с него петната избеляват.  Rolling Eyes А от тези с фактора много се разочаровам по принцип.  Sad

# 699
кой е този крем на орифлейм за избелване и след него трябва ли фактор, на мелабел форте ми се развали дозатора миналата зима само след няколко нанасяния  но мисля да го ползвам някакси съхранявах го в хладилник

# 700
yasmina винаги трябва фактор Simple Smile
В момента ползвам Мелабел форте, но имам на Орифлейм и крем, и концентрат. 
Видяла съм страхотен ефект в/у майка ми от Ори. В сайта го виж, каталог 14 на страница 25.
И сега видях,че са  пуснали нов концентрат.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 20:59 от verchee

# 701
# 702
кой е този крем на орифлейм за избелване и след него трябва ли фактор, на мелабел форте ми се развали дозатора миналата зима само след няколко нанасяния  но мисля да го ползвам някакси съхранявах го в хладилник
От концентрата не съм много доволна, но съм много доволна от дневния крем. Сега е намален в каталога на 13.50 лв и си го поръчах. Има фактор 20. НО както вече писах - и фактор 50+ няма ефект върху моята кожа, така че си мисля, че при мен проблемът не е от слънцето, а вътрешен - или от липса на витамини, или на хормонална основа. Понеже и най-скъпите и силни кремове с фактор 50+ не ми помагат, а като се мажа с този крем на Орифлейм, има видим ефект още с първите нанасяния. Той има избелващ ефект и фактор само 20, но въпреки ниския фактор,когато се мажа с него през лятото, нямам петна. Мисля скоро да пробвам и избелващия нощен на Орифлейм, но като е намален.

# 703
Привет. Hug
Записвам се в темата.
Искам да попитам: Някой ползвал ли е избелващи продукти на Darphin или Clinique и дали сте доволни.
Ноември месец мисля вече е подходящ за този вид козметика.

Иначе почти целогодишно ползвам пудрата на Авен 50-ти фактор и съм много доволна. Хем ми осигурява защита, хем ми позакрива петната.

# 704
Аlexandra какво стана с изследванията, нещо ново? Според мен кожата ти по принцип е силно фоточувствителна (щом имаш и слънчева алергия). Носи целогодишно висок фактор, подновявай през деня, избягвай сънце, харесай си шапки и носи максимално, знаеш си.
Различните избелващи кремове са бавния вариант. По-бързият вариант са лазер(д колкото знам, най-ефективни са фракселните лазери) или химически пилинги. Напълно гарантирано радикален метод няма за  съжалене,  не може да се каже кое ще ти реши проблема, защото понякога едно петно се влияе добре от едно, а не толкова от друго, понякога се налага и серия от процедури. Според ме трябва да се срещнеш с лекар, който предлага набор от процедури и да обсъдите вариантите, + и - на отделните, за да решиш с какво да  почнеш.

оказа се, че всичко ми е в норма... дали че се успокоих... или от това, че от известно време много се грижа за диетата и количеството вода, което изпивам + 50 фактор навсякъде, петната почти изчезнаха...  Thinking

все пак се чудя дали в края на ноември да не предприема някаква пилинг процедура, за да затвърдя малката си победа... и се чудя каква? Мис Нели? ще се консултирам и с дерматолог разбира се... още веднъж благодаря за вниманието...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт