Алтернативна козметика 4

• 59 045
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
За шампоана - комбинацията е амла, шикакай и сапунени ядки - на опаковките им пише как се ползват. Аз слагах по една чаена лъжичка от шикакай и от сапунени ядки, две чаени лъжички амла. Първите две имат измивно действие, амлата по-скоро действа като балсам. Въпреки това косата ми не ставаше мека. Хитринката, която действаше при мен е изплакване с ябълков оцет - в чашка се смесват оцет и вода и се изплаква косата. Миризмата на оцет бързо изчезва. Друго, което също помага е след баня при още мокра коса - втриване в краищата на косата на две-три капки някакво масло /от жожоба, бадемово/. После косата се сресва лесно.

За къната - както писах се отказах. Омръзна ми цялото това бъркане, чакане, нанасяне, пак чакане и най-накрая оранжев цвят там, където е бяло и червеникаво на останалата коса  ooooh!. А аз точно червеникав отенък не искам. Безамонячната боя засега ми върши работа.

# 196
Здравейте, момичета  Hug Бях ви поизтървала последните 6 месеца, но наваксах и пак съм тук.
Тъй, значи мисуака(мнение 106) & тук , който ви предложих вместо четка и паста за зъби заедно, не ви се хареса нещо. Що бе? newsm78 Аз го ползвам от тогава. Но не съм зъболекар и  не знам как ми се е отразило. Иначе в началото ми липсваше свежия вкус в устата, но после свикнах. Не че и мисуака няма вкус. Леле, първия път се учудих колко силен вкус има. Но и освежава. И др.работи, но спирам до тук да не досаждам.
За хумата - много ми се ще да ползвам, ма пусто като ме е страх(за паста за зъби напр., да пробвам и това). Особено пък на талодерма хич им нямам вяра. Майка казва, че едно време си е купувала от ямболските цигани - била е на бучки, т.е. изкопана или отчупена и се продава. Пък сега...ползвах за маска за лице - станах на червени петна. Нормално ли е? newsm78 И на талодерма съм ползвала, и други от нашата търговска мрежа. А и аптекарките казват, че не може да се приема вътрешно - все пак миенето на зъбите си е малко вътрешно, нали?

Видяхме, прочетохме, но като го няма в БГ или в някой сайт да ми го доставят директно... Simple Smile В ибей за един мисуака, не ми се регистрира Simple Smile
Хума има и за пиене. На мен са ми носили от Франция 2 - едната ставаше за пиене, другата -не. Има различни видове хуми - бели, розови, зелени. Може би, не си избрала подходяща за твоята кожа и/или си я държала дълго на лицето.  Peace

# 197
Мда, и аз мисля дълго си  я държала или нещо не е била читава .
Ако се държи по дълго до изсъхване изсушава кожата.

# 198
аз ползвам зелена хума ,напоследък само с един жест минавам с кашичка хума лицето и изплаквам веднага -така хем не ми изсушава много,хем почиствам без да ползвам друго

# 199
  • София (Възраждане)
Здравейте, чудя се дали има безвредно средство за интимна хигиена с лактобацили, търся алтернатива на Лактацид, Фемина, който ползвах преди години и бях доволна, уви мноого боклуци има в него Sad

# 200
И аз имам въпроси за миенето на коса с амла и шикакай:
 - Колко време след нанасяне измиваш косата? Виждам, че се препоръчва до 1 час интервал.
 - Никъде не видях на суха или мокра коса се нанася?
Мисля и аз да пробвам тези продукти, много добре ми звучат!
Извинявай, че чак сега пиша, но предния път отговора ми се изтри, сина ми се събуди и...
Та...колко време? 1 час? Не знам къде го пише това, но при мен пише около 5 мин. - аз докато се поизтъркам, това-онва. В началото миех веднага, пак се измиваше. Нанася се на мокра коса, като шампоан. Мокриш, нанасяш, изчакваш, измиваш. Много е важно мисля, да се слагат 3-4 капки масло(от жожоба напр.), сресва се по-добре, не се къса.
За твърдата коса...хм, сигурно до сега сте използвали само шампоани. Аз от малка съм свикнала и с дом.сапун, и с жълтък и кис.мляко, и с оцет да си мия главата. Дори ми беше странна косата като беше мека Laughing
За оранжевия цвят на къната по белите коси... Паля, ти червена ли я искаш косата или кестенява? Ако сложиш малко или повече индиго към къната, няма ли да стане такава каквато ти искаш?
Не че навивам, но може би ако пробваш различни варианти, може и да стане. Голям кеф е, няма съмнение!
За хумата - пробвах 2-3 бг марки. Но явно наистина съм стояла много - по 15-20 мин. Ами сигур толкоз е пишело на опаковката. Аз как ще преценя без инфо колко да стоя?! newsm78
За интимен шампоан- преди бях станала маниачка. Дори пяна си бях купила от щатите за път. Сега нищо не ползвам (вярно е, че трудно отвикнах). Някъде бях чела, че се нарушава киселинността на влагалището, която е много важна (естествено има защо, щом тъй сме направени). Дори и с лактобацили да е, пак не виждам смисъл. Може би, ако има проблем, да. Но ако всичко е наред - просто вода според мен е достатъчно. Водата е най-хубавото нещо.
П.С. Споделих с фризьора, който ме подстригва ( и боядисваше преди) с какво се боядисвам вече. Ей така, мислих си, ще му стане интересно от професионална гл.точка. Да, ама не...Като ме емна тоз ми ти човек, даже и подробности не научи. Какви сме били глупави, тя черната къна колко токсична била, аз знаела ли съм какъв цвят е къната (ами моята е червена, казвам), ама то след къна всички знаят нищо не хваща, (ами викам мен на, ме хвана), той бил учил толкоз време как действала къната (как, питам), да съм си платила и аз като него, съм щяла да науча, и т.н, и тн.... Бреее, викам си, тоз човек ще ме зареже с наполовина подстригана глава. Ама разгеле, довърши си работата. Повече не съм стъпила там. Държеше се сякаш е голям производител на химии всякакви. ooooh!

# 201
  • София (Възраждане)
Относно водата като достатъчно средство за интимна хигиена съм абсолютно съгласна, при мен обаче има проблем и се налага. Впрочем водата като най-мощният разтворител изобщо, е достатъчна и за обща хигиена, чела съм че миенето със сапун е редно да е веднъж седмично за да се поддържа добър имунитет newsm78

# 202
  • София
Здравейте!
От вас имам рецептата за репелент отблъскващ и кърлежи. Но не съм си го записала, а вече махнах първия кърлеж от мъжа ми. Има ли някой да сподели нещо изпробвано? Моето  пръскало докато го използвах миналото лято не сме хващали кърлежи, но и бяхме по-разумни Simple Smile Използвах го и за дезодорант и за след ухапвания от комари...

Имам едно доста медицинско питане .
Търпя от години едни себороидни петна по лицето ми, които се появяват при силен стрес и после по половин-една година стоят, дори се разрастват и накрая спонтанно изчезват. Обаче сега сърбежът е непоносим на моменти. Не ми се ходи на лекар (хомеопат), реших, че ми трябва някакъв природен кортикостероид. Има ли такъв?
 Как се изкушавам да се намажа с кортикостероид, вече не кърмя, ако знаете как искам да стана и аз човек  Joy
(човек, в смисъл: ходещ на дерматолог и изпълняващ фантасмагористичните им рецепти)
Мазала съм с кокосово масло, сусамово и подобни, няма никакво подобрение.

# 203
Относно водата като достатъчно средство за интимна хигиена съм абсолютно съгласна, при мен обаче има проблем и се налага. Впрочем водата като най-мощният разтворител изобщо, е достатъчна и за обща хигиена, чела съм че миенето със сапун е редно да е веднъж седмично за да се поддържа добър имунитет newsm78

Кисело мляко? Може и по капсулка пробиотици (лактобацили) да изсипеш в него.

търся си ник, провери в аптека съдържанието на TOPIALYSE SENSITIVE.

# 204
търся си ник, a опитвала ли си с маслен извлек на жълт кантарион в зехтин? Помагал ми е за всякакви кожни проблеми, дори и упорити, също така заличава белези. Много отдавна не съм го ползвала но мисля това лято да си направя.

Ето малко инфо тук: http://marfieta.wordpress.com/2007/06/12/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Peace

# 205
  • Пловдив
Маслен извлек от зехтин и невен?

# 206
Паля, ти червена ли я искаш косата или кестенява? Ако сложиш малко или повече индиго към къната, няма ли да стане такава каквато ти искаш?
Не че навивам, но може би ако пробваш различни варианти, може и да стане. Голям кеф е, няма съмнение!

Кестенява искам. Имам останало индиго може и да пробвам. Благодаря!

търся си ник, за кожни проблеми помага и масло от пореч - и вътрешно и външно приемано.

# 207
Аз си чакам сапунените ядки, амлата и шикакай.
Много са ми полезни вашите съвети за косата.Дано и при мен се отрази добре. Hug

# 208
Та...колко време? 1 час? Не знам къде го пише това, но при мен пише около 5 мин. - аз докато се поизтъркам, това-онва. В началото миех веднага, пак се измиваше. Нанася се на мокра коса, като шампоан. Мокриш, нанасяш, изчакваш, измиваш. Много е важно мисля, да се слагат 3-4 капки масло(от жожоба напр.), сресва се по-добре, не се къса.
Благодаря за отговора! Тъкмо влязох да правя поръчка за билките Simple Smile На сайта им пише около половин час, че е добре да се изчака, затова питах, за мен е много време. За маслото също ще имам предвид.

# 209
  • София (Възраждане)
А за много суха кожа на ръцете какво може да се използва? Имам и суха екзема заради прекалена дехидратация Sad

Общи условия

Активация на акаунт