Алтернативна козметика 4

• 59 024
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета  Hug Бях ви поизтървала последните 6 месеца, но наваксах и пак съм тук.
Тъй, значи мисуака(мнение 106) & тук , който ви предложих вместо четка и паста за зъби заедно, не ви се хареса нещо. Що бе? newsm78 Аз го ползвам от тогава. Но не съм зъболекар и  не знам как ми се е отразило. Иначе в началото ми липсваше свежия вкус в устата, но после свикнах. Не че и мисуака няма вкус. Леле, първия път се учудих колко силен вкус има. Но и освежава. И др.работи, но спирам до тук да не досаждам.
За хумата - много ми се ще да ползвам, ма пусто като ме е страх(за паста за зъби напр., да пробвам и това). Особено пък на талодерма хич им нямам вяра. Майка казва, че едно време си е купувала от ямболските цигани - била е на бучки, т.е. изкопана или отчупена и се продава. Пък сега...ползвах за маска за лице - станах на червени петна. Нормално ли е? newsm78 И на талодерма съм ползвала, и други от нашата търговска мрежа. А и аптекарките казват, че не може да се приема вътрешно - все пак миенето на зъбите си е малко вътрешно, нали?
За миенето на косата - от август ползвам само шикакай и амла, от декември добавих и прах от сапунени ядки. Супер ми е на косата. След измиването веднага слагам 3-4 капчици масло от жожоба и се срева идеално. На всичко отгоре преди трябваше задължително да я мия най-много на 3 дена, дори и след раждането, сега и една седмица да стоя - въобще не изглежда мазна. За мен е просто супер, защото винаги ми е била проблем мазната коса.
Последният път обаче пробвах метода на Деси с оцета и содата и също съм доволна. Само не съм сигурна дали реакцията не наврежда и по някакъв начин. Не съм химик, идея си нямам. Тук сляпо се доверявам.
За боядисване - също от август се боядисвам само с къна и после индиго за черен цвят. Отново съм много доволна и не бих заменила този метод за сега с нищо друго.
Отбелязвам, че и аз се притеснявах за финансовата гледна точка, но си излиза горе-долу, колкото нормален (дори не и висок клас) шампоан. Използвам 2 пъти седмично по 1с.л. амла, 2 л. шикакай и 1 л. прах от сапунени ядки. А, никога не ми оставал прах или пясък в косата. Всъщност само веднъж, когато ми свършиха праховете, докато ми пристигне пратката, се опитах да смеля сапунени ядки с блендера. Той горкия слабичък и не ги смля, както "купените"(дето казва сина ми Laughing). И наистина имаше в косата, но пък си беше чиста.
За сега това, очаквам интересни новини от вас.
Хубав ден на всички!

# 181
  • Пловдив

...
За боядисване - също от август се боядисвам само с къна и после индиго за черен цвят. Отново съм много доволна и не бих заменила този метод за сега с нищо друго.
...
Може ли малко подробности по тази точка  Mr. Green
Не, че ми остава време вече за процедурата с къната, но ако все пак успея да си крадна малко време...
Каква къна ползваш? А това с индигото за първи път го чувам  Embarassed За какво става дума  Mr. Green

# 182
А този мисуак он-лайн може ли да се закупи и откъде /не помня това като го коментирахме/? И какъв му е вкуса, да не е лютив и да попречи на хомеопатично лечение?

За хумата - ползвам на Талодерма за маска на лицето и не съм имала проблеми. Обаче определено има разлика с тази на Логона, която беше по-мазничка и по-плътна като се нанасяше. Ама и скъпичка ...

Аз се отказах от къносването, доста време опитвах, но бели коси не покрива, най-много да станат жълто-оранжеви. И с индиго смесвах, спазвах съветите, но ...  Сега ползвам безамонячни бои.

# 183
...За боядисване - също от август се боядисвам само с къна и после индиго за черен цвят. Отново съм много доволна и не бих заменила този метод за сега с нищо друго.
...
Може ли малко подробности по тази точка  Mr. Green
Не, че ми остава време вече за процедурата с къната, но ако все пак успея да си крадна малко време...
Каква къна ползваш? А това с индигото за първи път го чувам  Embarassed За какво става дума  Mr. Green
Що не ти остава време за къната? Защото трябва да стоиш 8 часа с нея ли? Аз спя с нея. Така по-лесно минава времето и не съм ангажирана да стоя вкъщи с нея. Купувам я с индигото - индийска. Иначе е най-добре да прочетеш, ама как да те пратя там като може да ми кажат, че е реклама? Споменавал се е сайтът тук неведнъж - в раздела за грижа за косата много подробно е описано.

А този мисуак он-лайн може ли да се закупи и откъде /не помня това като го коментирахме/? И какъв му е вкуса, да не е лютив и да попречи на хомеопатично лечение?...
Аз се отказах от къносването, доста време опитвах, но бели коси не покрива, най-много да станат жълто-оранжеви. И с индиго смесвах, спазвах съветите, но ...  Сега ползвам безамонячни бои.
Ха сега, де. Лютив ли е? Ами май не. Аз питах моята лекарка-хомеопат, но така и нищо не ми каза (тя май всъщност никога нищо не коментира). Дори им дадох по един със секретарката, но нищо. Не знам какво да ти кажа. Иначе въобще го подминахте като малка гара и не го коментирахте, което ме учуди като знам колко сте нахъсани за такива работи. Ама сигурно се е случило да има нещо в момента по-важно. Няма значение. Аз моите си ги купих от ибея.
За индигото - аз също имам доста бели косми, особено в корените (другото още боя ли има от август, не знам, но е черно). Ако си смесвала индигото, значи си искала да постигнеш някакъв кестеняв цвят. За това не знам. Аз правя само черно. Покрива перфектно корените ми. Преспокойно може да ме объркаш, че съм боядисана с боя. Страшно се кефя, не мога да отрека. newsm44

# 184
Преди почти година разбрах за мисвака и се заглеждам, но още не съм поръчала. Даже умувах дали не мога на двора да си завъдя един храст  Laughing Във въображението ми всичко ще си отгледам, но де да беше така лесно.

# 185
г-жа Претенция не е бил напразен поста ти.. и аз се заинтригувах от тези "четчици", не че съм си купила още, но някой ден ще експериментирам и с тях... Даже тия дни точно се бях сетила пак за тях и реших да им търся името, но ето че ти се включи като по поръчка за да го напомниш...
l`ange , поста ти ме развесели и ми напомни за мен самата... във въображението си какво ли не съм направила.. не че и напрактика не опитвам хиляди неща, но както казваш де да беше така лесно.. но пък не е причина да се отказваме, нали  Laughing

Hug

# 186
Ама пък ако да не казах на мъжа ми миналата седмица що да не пробвам да си бодна една пръчка да видя дали няма да се хване. Те са опаковани и са все едно току-що откъснати, с всичките им сокове.
Еее, знам аз кога да се включа. Wink
П.С. На всичкото отгоре на терасата имам 17 корена домати - аз, дето 1 цвете в саксия не мога да опазя. И ягоди - сина ми вече изяде 2. За лука, чесъна и пипера за разсад да не говорим. Ама много съм горда. Сигурно за някои хора нищо не е, ама за мен е...ехееее, много. Дето като видя червей и бягам надалеч.

# 187
A амла и шикакай от къде може да се купи?

# 188
Пробвай в гугъл да напишеш на бг амла и шикакай, после сравни цените в разл.сайтове и ще разбереш кой е вносителя.

# 189
И аз имам въпроси за миенето на коса с амла и шикакай:
 - Колко време след нанасяне измиваш косата? Виждам, че се препоръчва до 1 час интервал.
 - Никъде не видях на суха или мокра коса се нанася?
Мисля и аз да пробвам тези продукти, много добре ми звучат!

# 190
  • Пловдив
Аз също се боядисвам с къна и индиго. Ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553646.435

Ох, и аз пробвах да си мия косата с шикакай и сапунени ядки, но ми стана ужасна, все едно не съм я мила, една спластена, ужас. Пробвах и с един сапун от зехтин и лаврово масло, но същата работа Sad Защото ми е дълга косата ли, що ли  Thinking Я кажете каква е тайната? Rolling Eyes

# 191
аз пък също минах на безамонячна боя след 3 години къна. може би вие, които се боядисвате в черно ви хваща, но червеното върху много бели коси става гадно оранжево....

# 192
  • Пловдив
Ами безамонячната не е ли пак вредна? Аз понеже кърмя и за това се боядисвам с къна, иначе наистина белите косми стават малко рижави независимо, че я правя тъмно кестеняв цвят.

# 193
Отдавна се ослушвам някой да ходи в Турция да купи от тези клечици за зъбите, виж в и бей не съм се сещала да погледна, но там е такова ровене.
Споделих преди време, че опитвам да мия косата със сапунени ядки и наистина с получава, когато е мека водата. Смесвам ги с малко масло от ший, но мисля да ог заменя с нещо друго, че не е рентабилно. Може би кокосово си мисля. Последните 2 пъти сложих и малко мед. Косата не ства така мека като с шампоан, но не е и отвратително твърда и суха. така че зависи най-вече от водата.

# 194
Ами безамонячната не е ли пак вредна? Аз понеже кърмя и за това се боядисвам с къна, иначе наистина белите косми стават малко рижави независимо, че я правя тъмно кестеняв цвят.
вредна е.
аз покрай бременност и кърмене също къна ползвах. още кърмя.
но се надявам, че не е чак толкова лошо с безамонячна. при мен белите коси са вече повече от 50%. Ген какво да се прави. Черно не ми отива, чисто кафяво също, само червено-кафяво а то не покрива добре бели коси. преди три години бяха по-малко и стоеше леко на кичури, но сега с изцяло бели слепоочия си е кофти вече... то от година е така, но пак до сега издържах.

Общи условия

Активация на акаунт