Алтернативна козметика 4

• 59 041
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • близо под тепетата
Да ви споделя и аз какво ползвам.... сода с вода, мисля че Lady Green го беше препоръчала Rolling Eyes

Само че аз си правя разтвор от вода със сода в една бутилка от 0,5л., хубаво го разбърквам, за да се разтвори содата и като си намокря косата, си я поливам с този разтвор като хубаво търкам в корените. СЛед като съм нанесла навсякъде, оставям я така, докато процедирам с душ-гела и после само я изплаквам. Препоръчва се след това да се полива с оцет, вместо балсам, но ако е мазна косата, се пропуска тази стъпка (моята е такава, така че се ограничавам само със содата  Peace)

Засега не мога да кажа нищо, тъй като ползвам това от седмица, т.е. мила съм я 2 пъти по този начин... но не я чувствам мръсна...ах имам и пърхут, а сега гледам е понамалял малко(но може и да е заради смяната на сезона)...

# 646
аз нямам пърхут,но периодично себореята ми обхваща почти целия скалп,та я подтискам с кисело мляко+сода-мажа в корените,изплаквам обилно,мия с мек шампоан/опция!/,изплаквам с малко разреден оцет
косата ми е суха с мазни корени,т.е мазен скалп и много лек и мек косъм,а така постигам поне 3 дни добър вид Simple Smile
също така мия със сода/но мажа с кашичка директно скалпа/ и изплаквам с разреден оцет- когато искам да пропусна шампоана-много често я мия така,и дори прическата ми е по-добра/косата ми става малко по-твърда и къдрите ми се задържат по-дълго/

# 647
за пърхут пробвали ли сте с масло от чаено дърво?
имам въпрос, надявам се CI да се включи.
До колко реално опасно е наличието на нано-частички в някои козм. продукти. Кои съединия / с нано- размери/ са по- рискови? Ако някъде вече е писано, ще съм благодарна на препратка.

# 648
чаено дърво в носа при настинка,в аромалампата,за вагинални промивки ...ми е ОК,но в шампоана или в маска ми идва силно за кожата на главата,тя пресъхва,опъва се,има страхотен ефект за пърхот,но моето не е пърхот и може от там да ми идват проблемите  newsm78

# 649
От няколко дена си мия косата със сапунени ядки и шикакай, но ефекта е същия.
с хубав шампоан  Laughing сапуна е ад за косъма, хумата е кисела и не измива.
След това изказване, много се чудя колко да вярвам на предишните...
Сапунените ядки не са сапун...  
Има специални сапуни за коса...
и те като хумата се ползват за измиване на коси от векове...
такива ми ти работи...
Няма човек, който да знае всичко, и благодаря за забележката, не бях обърнал внимание (обърках ги със сапунени стружки) и сега прочетох за тези неща. Интересно! Иначе под сапуни се разбират алкални соли на висши мастни киселини, така че колкото и да са специални, все ще премиват. Или няма да са сапуни Grinning а твърди форми на други пенители. Хумата кондииционира косъма, свивайки го, а миещия ефект е чрез адсорбция.

# 650
За пръв път чувам, че хумата не става за миене на коса.

# 651
http://www.weleda.co.uk/baby-bath-care/calendula-shampoo+bodywas … 00ml/invt/105001/

това е моят шампоан

мъжете ми имат доста пърхот и ползват един с боров катран от еко-био-магазина

# 652
  • София
Здравейте момичета!
От доста време ви чета и сега имам въпрос, понеже издирвам луга за баща ми. Можете ли да ми препоръчате някоя?
Аз открих тази: http://bg-cosmetics.com/productdetails.aspx?v=1&pv=18&id=5 Как мислите дали е истинска и чиста?

# 653
  • близо под тепетата
Уф...нещо този разтвор от сода с вода не ми действа добре на скалпа и изведнъж ми се увеличи пърхота, пък и снощи не успя да ми измие косата от пудрата за обем и се върнах към бебешкото шампоанче Rolling Eyes

Купих си преди време трици за лице и много ми изсушаваше кожата, но бях доволна-изсушаваше ми и пъпките Simple Smile сега си мия лицето с един серен сапун(купих го в Турция) и доста ми изопва кожата, но после като сложа крем и е ок....

Mamagemelar, я сподели това за чаеното дърво? Thinking

# 654
  • Варна
Ако правилно съм схванала прочетеното в тази тема Къна и билки за хубост - Customized decision содата е за пречистване на косъма от наслагванията на разни продукти и не е добра идея да единствено средство за измиване, а по-скоро за пречистване през 1-2-3 седмици. Обаче още се опитвам да схвана многото информация, която изскача там напоследък и не гарантирам, че е така. По-добре да си прочетете и вие.

# 655
Относно измиването на коса съм доволна от измиването със сода и изплакване с вода с ябълков оцет и от този шампоан също http://www.faithinnature.co.uk/Hemp-Shampoo/PID/7.
За содата - има хора които използват само нея като измиващо средство и твърдят че все по-рядко им се налага да си мият косите.
 Peace

# 656
Здравейте момичета!
От доста време ви чета и сега имам въпрос, понеже издирвам луга за баща ми. Можете ли да ми препоръчате някоя?
Аз открих тази: http://bg-cosmetics.com/productdetails.aspx?v=1&pv=18&id=5 Как мислите дали е истинска и чиста?
На Института по Обща и Неорганичния Химия към БАН е.
http://www.seastars-solilug.com/ Аз съм чувала много добри отзиви за кремовете за лице, предполагам, че всички продукти са им добри.

# 657
  • София
Писано ли е тук за сирийското магазинче на пазара Красно село?

Сапуни произведени само от раситтелни масла и добавки естествени етерични масла.
Има и отделно етерични масла, както и къна поне 3 вида мернах.

Не са скъпи, има огромен избор. Има и сапун с връв за окачване, много е готин Simple Smile
2.50 беше сапунът с масло от черен кимион в голям грамаж Simple Smile

Магазинчето се намира на гърба на пазара, спрямо бул Гоце Делчев. Гледа към улицата.

# 658
търся си ник, в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616582.new#new
се обсъждат сирийските сапуни и масла , включително и  личен опит на момичетата с тях.

# 659
  • МИНДЕРА
Здравейте,исках да попитам имате ли наблюдение по темата за боядисване на косата с индийски билки,например касия за руса коса? Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт