Алтернативна козметика 4

• 59 047
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
На мен въпросният сайт за проверка не ми е удобен, защото не ми върши работа. Дава ми само някаква бледа ориентация и то за ограничени продукти.

# 631
Сега надявам се може да си отдъхнеш и да се оттресеш. Хубав ден Grinning
Ооо, не се тревожи за мен, аз отдавна не се впечатлявам от тези неща и от такива мъдреци като теб. Нито пък изкуственото ти пожелание за "хубав ден" ще развали моя.  Joy

# 632
Сега надявам се може да си отдъхнеш и да се оттресеш. Хубав ден Grinning
Ооо, не се тревожи за мен, аз отдавна не се впечатлявам от тези неща и от такива мъдреци като теб. Нито пък изкуственото ти пожелание за "хубав ден" ще развали моя.  Joy
Е, извинявай тогава, знам, че знанията няма как да се налеят  hahaha но не търся да впечатля някого тук hahaha

# 633
CI , проблеми ли имаш, че си толкова язвителен? Не си само ти челият и училият. Ако имаш желание, моля, обяснявай добронамерено.  Peace Ще си полезен и лично аз ще съм ти благодарна. Но при подобен тон мен ме е страх да рискувам да питам дори. Забравям си граматиката.  Crazy

# 634
Благодаря за отговорите ви

Weleda използвам вече от години и ми се искаше малко разнообразие

но съм силно разочарована от  The BodyShop
след по-близък поглед продуктите им се оказаха бъкани с химия
езък им за рекламите  и лъжите в тях
каквото купих, отива на боклука

тук има една тукашна шв. еко марка
но не ми харесаха като консистенция
а и ползват слънч. масло, което е против моите принципи за полезност

наскоро пуснаха една френска марка Marilou BIO
май ще ги пробвам и тях
ето примерни съставки на техен крем:

Aqua (water), caprylic/capric triglyceride, glycerin, helianthus annuus seed oil (sunflower seed oil)*, butyrospermum parkii (shea butter)*, dicaprylyl carbonate, glyceryl stearate citrate, citrus aurantium dulcis fruit water, (orange fruit water)*, behenyl alcohol, oleic/linoleic/linolenic polyglycerides, oryza sativa bran (rice bran), prunus amygdalus dulcis oil (sweet almond oil)*, simmondsia chinensis seed oil (jojoba seed oil)*, persea gratissima oil (avocado oil)*, fagus sylvatica bud extract*, tocopherol, xanthan gum, parfum (fragrance), sodium hydroxide, dehydroacetic acid, benzyl alcohol citronellol, linalool.

# 635
изчетох няколко теми за козметика и препарати и се изненадах от мнението, че уреята е една от вредните съставки. имам проблем със сухотата на кожата на краката и точно мазила с урея ми препоръчаха. с какво би могла да ми навреди тази съставка?

# 636
изчетох няколко теми за козметика и препарати и се изненадах от мнението, че уреята е една от вредните съставки. имам проблем със сухотата на кожата на краката и точно мазила с урея ми препоръчаха. с какво би могла да ми навреди тази съставка?
Явно пак някой "спец" е чел от "научно-популярен" сайт, или някоя жена му е казала, че е вредна. Няма такова нещо. Продуктите с урея са незаменими за атопична кожа, поради факта, че при такива заболявания се губи от стратум корнеум, не е само водозагубата. Козметичните продукти съдържат до 10 % урея, а 10-20% - медицински препарати (но това не е козметика!). Срещу атопична кожа има и съставки, които предовратяват ТЕУЗ (ТрансЕпидермална Урея Загуба).

# 637
Дай конкретен пример, за кои съставки говориш?

Ето един пример при това доста потресаващ...

Joy Joy

Кое е потресаващото? Че в някакъв си сайт пише за напълно натурални съставки, че може да предизвикат алергии или да не се понасят добре от всеки. Нито едно от маслата, които описват като опасни, не е доказано токсично изобщо, за всеки организъм. То по тази логика няма нищо, което да става за козметика.

Подкрепям мнението на take a smilePeace

# 638
Здравейте,искам да ви попитам с какво мога да заменя шампоана?Чела съм за миенето на косата със сода,хума и яйце,но честно казано не съм много навита на тези неща.Корените на косата ми по принцип бързо се омазняват,на следващия ден след като съм я измила вече изглежда мръсна.Вече не знам какво да правя. От няколко дена си мия косата със сапунени ядки и шикакай,но ефекта е същия. Искам да опитам и други неща.Какво бихте  ми препоръчали?
  bouquet

# 639
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз преди си миех косата с хума, защото също ми се омазняваше много бързо.
от хумата ставаше и по-обемна.
в един момент обаче много ми се изсуши кожата на скалпа и спрях да ползвам хума.

иначе мокрех косата, хумата я разбърквах на кашичка с вода и втривах в корените. оставях за минута-две и изплаквах.

намери от къде идва омазняването на корените - може да е от сух въздух, ако си все в помещения с климатик, може да е на хормонална почва....

# 640
Здравейте,искам да ви попитам с какво мога да заменя шампоана?Чела съм за миенето на косата със сода,хума и яйце,но честно казано не съм много навита на тези неща.Корените на косата ми по принцип бързо се омазняват,на следващия ден след като съм я измила вече изглежда мръсна.Вече не знам какво да правя. От няколко дена си мия косата със сапунени ядки и шикакай,но ефекта е същия. Искам да опитам и други неща.Какво бихте  ми препоръчали?
  bouquet
с хубав шампоан  Laughing сапуна е ад за косъма, хумата е кисела и не измива.

# 641
с хубав шампоан  Laughing сапуна е ад за косъма, хумата е кисела и не измива.

Хубавите шампоани са скъпи, а и трябва да си доста навътре в материята, за да можеш да направиш най-добър избор.

Здравейте,искам да ви попитам с какво мога да заменя шампоана?

Дъщеря ми е в пубертета и косата и от много суха изведнъж започна да се омазнява страшно бързо. Разбира се купихме шампоан, но дълго време си играх да ровя по сайтовете да чета за всяка съставка, после го сменихме с друг. Естествено не разчитам само на шампоаните. Смятам, че е важно да се регулира храненето, а и детето само намали месото драстично. Гледаме да има повече сурова храна, плодове, ядки и семена. За съжаление със сладкото още не можем да се справим. Акне няма, кожата и не е мазна, макар че порите малко се увеличиха. Колкото до миенето на косата, не ползва само шампоан. Когато имам време през уикенда забърквам хума с един жълтък и десетина капки студено пресовано масло (за коса има на Икаров готова смес, но има и други подходящи), малко сода за хляб (1/2 до 1 ч.л.) и малко хладка вода до получаване на подходяща консистенция. От содата сместа става на мехурчета и шупва, изглежда почти като пяна. Стои намазана ок. 1/2 час и след като я измие с обилно количество вода (хумата се отмива по-трудно), изплакваме с вода, в която има изцеден лимонов сок. Имам наблюдение, че дори миризмата на хума и яйце не е така силна след лимона.

Мога да кажа, че резултатите са съвсем прилични, не се омазнява косата на третия ден, а изкарва почти седмица. Надявам се, че с времето самия организъм ще се балансира и периода на омазняване още ще се скъси.

# 642
lady Green,Благодаря ти за съвета   bouquet

# 643
  • Варна
От няколко дена си мия косата със сапунени ядки и шикакай, но ефекта е същия.
с хубав шампоан  Laughing сапуна е ад за косъма, хумата е кисела и не измива.

След това изказване, много се чудя колко да вярвам на предишните...
Сапунените ядки не са сапун...  
Има специални сапуни за коса...
и те като хумата се ползват за измиване на коси от векове...
такива ми ти работи...

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 10:17 от Пунчик

# 644
  • Пловдив
 Rolling Eyes Като повдигнахте темата за коси...
Забелязах в косата на каката едно място с по-рядка коса и много се притесних. Всъщност се пада над бретона, в средата... точно където разделям косата за две плитки. Предполагам, може да се е получило от съответната разделена на две прическа, с която държи и да спи  Embarassed
Не е някакво ясно очертано, не е съвсем плешиво... Просто косата е наполовина по-рядка от останалата  newsm78
Имате ли идея какво мога да пробвам в този участък?

Общи условия

Активация на акаунт