Алтернативна козметика 4

• 59 064
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Едно въпросче къч CI:

До колко чисти, еко и био са козметиките на Weleda и The Body Shop?

Първите са сертифицирани, от Натру мисля, и съответно с голяма вероятност да са такива, а на вторите само името е такова, аз съм виждал техни продукти с всякакви клеймове (био, натур и прочие) и нищо общо. Но скоро не съм влизал в техен магазин, може и да се е променило статуквото.

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
JeniB , мъжът ми си слага крем с шепите по лицето Rolling Eyes
в момента има 3 броя и си ги върти  Crazy
ще му взема и от тези, които тук ми бяха препоръчани, ако пак му опъва кожата ще му забъркам нещо  Twisted Evil

# 617
  • МИНДЕРА
Извинявам се че нахлувам  в темата -имам едно питане,реших че мога да използвам масло от гроздови семки за подхранване на лицето.Правилно ли е това,защото прочетох че трябва някакво базово масло ,не трябвало директно да се нанася върху лицето.Май допуснах грешка с тази процедура ooooh!

# 618
Маслото от гроздови семки Е базово масло. Можеш да го ползваш директно върху кожата без разреждане.

# 619
  • МИНДЕРА
Благодаря.От тези масла има ли такива от зюмбюл или люляк и може ли някои аромати да се ползват за електрически ароматизатори?Продават ли се някъде в по-големи количества не само по 10 мл? Crossing Arms Crossing Arms

# 620
Има и люляково, и зюмбюлово.  Peace Всички аромати могат да се ползват - смесваш няколко капки (не забравяй да съобразиш количеството в бременност, малки деца, домашни животни) с вода или каквото пълниш ароматизатора. Не мога да те ориентирам от къде да си купиш такива в България. Може би някой друг ще се включи.

# 621
имам доста да ви чета  Peace

# 622
първо,трябва да се прави разлика между базово и етерично масло  Peace-едните са за мазане директно върху кожата,за основа на разреждане на етеричните и за вътрешно ползване/според вида/,другите/етеричните/са за ароматерапия,за прилагане заедно с базовите във фитокозметика,за парни бани и инхалации...

# 623
  • МИНДЕРА
Използвах стимулант за коса ,смес от няколко масла,добавих и няколко капки ментово масло на химакс фарма.Можете ли да споделите наблюденията си относно марките и тяхното качество,тук предимно икаров и етерика предлагат.Вие какви купувате?

# 624
Едно въпросче къч CI:

Weleda e създадена от д-р Р. Щайнер (антропософ),  и съответно производството е изцяло органик, при това приготвено от билки, отглеждани на принципипа на биодинамичното земеделие.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 21:42 от lady Green

# 625
Едно въпросче къч CI:

Weleda e създадена от д-р Р. Щайнер (антропософ),  и съответно производството е изцяло органик, при това приготвено от билки, отглеждани на принципипа на биодинамичното земеделие.

Какво искаш да кажеш, че производството е изцяло "органик"? Не всички съставки, които използват са органични/био, а да не говорим, че имат продукти, чийто рейтинг на вредност стига до 7 от 10 възможни.
Рейтингът на продуктите на Дъ Боди Шоп е от 2 до 6.
Всеки сам да си прави извода колко "чисти, еко и био" са.  Peace

# 626
Здравейте. Имам въпрос. Направих си маската-масаж с мед вече два пъти, но се чудех, колко често може/трябва да се прави, за да има резултат? Също, моля, препоръчайте ми някоя ефикасна за запушени пори/черни точки за лице. Предварително благодря.

# 627
Не всички съставки, които използват са органични/био, а да не говорим, че имат продукти, чийто рейтинг на вредност стига до 7 от 10 възможни.
Рейтингът на продуктите на Дъ Боди Шоп е от 2 до 6.
Всеки сам да си прави извода колко "чисти, еко и био" са.  Peace

Дай конкретен пример, за кои съставки говориш?

# 628
Дай конкретен пример, за кои съставки говориш?

Ето един пример при това доста потресаващ...

# 629
Ето един пример при това доста потресаващ...
Защо не се чете всичко??? Ето например то си е казано: About the ratings
EWG provides information on personal care product ingredients from the published scientific literature, to supplement incomplete data available from companies and the government. The ratings below indicate the relative level of concern posed by exposure to the ingredients in this product - not the product itself - compared to other product formulations. The ratings reflect potential health hazards but do not account for the level of exposure or individual susceptibility, factors which determine actual health risks, if any.
Така, сега и опасните съставки - гераниол, основен компонент на ... розовото масло! Линалоол - на лавандуловото. Лимонен - тук мисля е ясно. Това са от 28е потенциални алергени, демек ако има хора, с доказана алергия към тях, да не си ги купуват. Толкова! Сега надявам се може да си отдъхнеш и да се оттресеш. Хубав ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт