Алтернативна козметика 4

• 59 035
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,исках да попитам имате ли наблюдение по темата за боядисване на косата с индийски билки,например касия за руса коса? Crossing Arms

В "Красива мама" има цяла тема за това. Попитай там. Въпреки че русо не се постига с билки, а по скоро се подсилва цвета с тяхна помощ. Можеш да си боядисаш косата в червено или черно, но русо-не.

# 661
Момичета, една идея от мен за бърз и сравнително безвреден френски маникюр Simple Smile

Ноктите се пилят с фина пиличка, за да добият блестящ вид, има специални, които са единствено за придаване на лъскавост.
Отдолу под нокътя - слагаме бял молив и това е.

Правя го вече 2-3 пъти и то преди работа, и гледам да не ям с ръце след това, че сигурно ще си изям молива. Mr. Green

# 662
  • Варна
Такъв беше първия вариант за френски маникюр на Орифлейм навремето... преди около 15 г.

# 663
Може, може, ама аз не го помня това нещо оттам. Peace

# 664
Здравейте, записвам се при вас да следя темата. Simple Smile
 Конвенционалната козметика съм я свела до минимум. Кремове не ползвам, ползвам зехтин  за лице и тяло, даже малката все иска да се маже и тя, крем не е виждала и сигурно си мисли, че всички с олио се мажат  Mr. Green . За коса зехтина не съм го ползвала, но наскоро открих за себе си маслото от жожоба. Досега само веднъж си правих маска на косата(втрих малко количество в корените за през нощта, на сутринта отмих с шампоан, а на сухата вече коса мацнах по краищата няколко капки), но косата е видим по-жива и блестяща вече 2 дена не мога да и се нарадвам Simple Smile Другата седмица - пак, макар някои да съветват и по-честа употреба. На лицето си(смесена кожа) правя пилинг със ккафява захар и лимон с последващ масаж със зехтин - много добър резултат. Редувам със сода. И една чудесна и лесна маска - брашно от нахут+вода+ евентуално малко куркума - почиства страхотно лицето! Знам, че едва ли това са новости за вас, но аз да си кажа:)

# 665
Воденичка - аз лично за първи път чувам за захарта с лимона - как точно го смесваш?
Зехтинът не ти ли омазнява Т зоната (и аз съм със смесена кожа, но досега зехтин не съм си слагала на лицето...), добре ли действа?
Брашното от нахут с водата - колко често и с каква цел се прави на лицето?
Благодаря ти за идеите, смятам да ги изпълня за себе си  bouquet

# 666
аз да се оплача от 2: 1. крем около очи от маслата не мога явно да понасям - все зачервяване и лютене ми става, а от промишлените боклуци - дори тези от 5 лева са ми ок:( Не знам какво алтернативно средство за по-чувствителни очи може да ми препоръчате?
2. Сега, лятото, се чудя с какво да се мацотим с малкия. Кокосовото масло вече не върви - мазно е, а и ни налитат пчели Embarassed Кои бяха естествените слънцезащитни масла, бихте ли ми припомнили? Нещо за малиново и от ший ми се върти, ама нямат ли и те миризма, която привлича пчели? Hug

# 667
: Кои бяха естествените слънцезащитни масла, бихте ли ми припомнили? Нещо за малиново и от ший ми се върти, ама нямат ли и те миризма, която привлича пчели? Hug

Ален мак, ето тук съм си събрала инфо. Дано ти е полезно и на теб.  Hug
http://www.mama.no-meat.org/en/sun_spf/

# 668
http://www.hera.bg/s.php?n=1446
ето това намерих аз като инфо,но ще се радвам ако някой сподели какво точно е ползвал и как ги е смесвал маслата за по-добър ефект

# 669
аз да се оплача от 2: 1. крем около очи от маслата не мога явно да понасям - все зачервяване и лютене ми става, а от промишлените боклуци - дори тези от 5 лева са ми ок:( Не знам какво алтернативно средство за по-чувствителни очи може да ми препоръчате?
А за Бога защо си го причинявате това страдание??? Че на всичкото отгоре поне за детенцето помислете! Confused Трябва ли да се опечете като на грил или да си докарате алергичен шок, за да стигнете до извода, че аджеба, тези "боклуци от по 5 лв" май не са вредни и не са боклуци?
Натуралните продукти имат свойство да усилват слънчезащитния фактор, но да имат ефикасен такъв???
Уникална тема Joy

# 670
  • Варна
 Joy Еййй ама много ме радват крайните ти изказвания и от тази, и от другите теми, в които те срещам Joy
П.П. Научи се да цитираш правилно, за да не се чудят хората кой, кого и с какво измъчва (това не е заяждане, съвсем чистосърдечно го пиша)

Аз лично намирам за добра идея да се ходи с някакви по-ниски защитни фактори за по-кратко време (на дъщеря ми 2 и ли 4, колкото е от разните естествени масла би и стигнало, защото не изгаря, дори и да не е намазана с нищо), отколкото да се намажеш с фактор 50 и да се печеш цял ден по плажовете и да се опечеш (вместо да се изпържиш)

Аз не го правя (забъркването на разни масла), не ми се занимава - признавам си, обичам да ми е лесно, но в никакъв случай не смятам, че хората, които го правят са смахнати, неинформирани или страдащи, дори напротив - искрено ме радват, следя ги и си крада идеите за мързеливи хора като мен.

# 671
Пунчик, смесвам 1-2ч. л. кафява, ситна захар с 2-3 капки лимон, зехтинът не ми омазнява кожата, но и аз не слагам много, рядко се налага да попивам със салфетка излишъци.Чела съм, че за да попие в кожатазехтинът (и др. от този тип) трябва масаж, понеже молекулите им били големи. Наистина има разлика от просто мазане и нанасяне с масаж. Понякога ползвам за пилинга само захар, а лимона капвам на влажни ръце, разтривам и нанасям, а ако ме мързи за масаж само 1-2 капки зехтин, колкото да овлажни , при лимона. Брашното от нахут почиства, после кожата скърца, все едно е мита със сапун. Колко често? Ами 1-2 пъти седмично, като се сетя.
 По повод сленцезащитните кремове(или масла) - ние от 2 години не ползваме, дори и за 2годишната ми дъщеря, избягваме слънцето през по-голямата част от деня.

# 672
И аз се присъединявам към питането на Avchelinia . В посочения от нея линк има дори и рецепта, но в нея са споменати други масла.
Аз си харесах едно шишенце от 30 мл с масло от малинови семки. Мисля да го поръчам, но е знам дали ще стигне като количество.
За умерено позлване през лятото колко мл са ми необходими за дете? Как да го нанасям? Директно, или да го смеся с базово масло/крем/мляко........Какви да са?
Ако някой си забърква своя рецепта за слънцезащита с масло от малинови семки или има идея за такава,  ще съм благодарна да сподели.
Благодаря предварително.

# 673
Къде се продава масло от малинови семки newsm78 ?

# 674
  • Пловдив
Къде се продава масло от малинови семки newsm78 ?

Ами и аз миналото лято търсих,ама...май в БГ няма.Ако имаш познати от чужбина. PeaceИли по интернет.

Общи условия

Активация на акаунт