Израел-52

• 37 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Аааааа Бубе, воденичките ги чисти милото, нали и той трябва да има участие  Laughing.
Спокойно можеш да му повериш и тази задача Peace.

# 451
Здравейте момичета и момчета!

Някаъде прочетох,че споменавате за хомеопат.Бихте ли дали повече инфо,в смисъл ако искам да ползвам услугите на такъв освен срещу заплащане има ли др.критерии.Аз направих един опит ,но ми казах че хомеопат се препоръчва само ако има хронични оплаквания детето иначе не можеш/или пък трудно можеш да се консултираш с хомеопат.
За сега ползвам хомеопатката ни от бг./заредила се бях с лекарства ,но това не може да продължи вечно.Предпочитам да ползвам хомеопатия,а не осигуряващите спокоен сън на педиатрите тук - антобиотици.Сякаш изписват бонбони...,но както и да е,ако някой знае моял да сподели реда.

хубав ден!

# 452
  • София
Ама пише да се изчистят воденичките а аз нямам идея как става това  Confused И шкембе нямам идея как се чисти пък четох, че в други държави продавали изчистено. От един бивш колега бедуин, знам че ядът шкембе та...
...
Ми направи си го тогава с чисто пилешко месо или пък риба. Става страхотно - досущ като шкембе чорба.

# 453
  • Някъде там...
Е то ако сложа и риба вече е рибена чорба  Tired Искам шкембеееееееееееееее  Cry

Снежи, това което ползвам аз ми е препоръчано от позната.После се рових из нета да търся нещо, което ми е полезно за моите проблеми.Намерих точните капки и си ги поръчах от ибей. Предполагам, че това не ти върши работа обаче. А и това което аз ползвам е повече за мммммм психични проблеми, безсъние, стрес ...

# 454

Снежи, хомеопати тук има, но са доста скъпи. Други критерии, освен заплащането няма. Аз лично бих препоръчала на всеки един да се обърне първо към хомеопат.Ако си с купат холим Макаби и имаш златна карта, можеш да ползваш значителни отстъпки в цената.
Ето тук можеш да намериш малко подробности за Макаби Тиви:
http://www.maccabitivi.co.il/199-he/Maccabi_natural.aspx
Ти къде живееш? 

--

Цитат
защото реално погледнато  в Старият Завет родословието си се води по баща .
Авива, според това което си написала, днес мюсюлманите трябваше да са евреи...
Юдеи, християни и мюсюлмани наричат Авраам "бащата на народа на Израил".
За юдеите и християните това става чрез сина му Исаак, от Сара.А за мюсюлманите той е пророк на Исляма и чрез своя първи син от слугинята на Сара - Агар, е прародител на Мухамад. 
Фактически именно тук става ясно, каква е ролята на Сара.И не случайно тя бива определяна като матриарх на еврейския народ!

# 455
Хора, имам много важно питане:
Някой пробвал ли се е да си донесе чушкопек в Израел? Rolling Eyes  Знам, че такъв "дзвяр" има само в БГ. А на мен много ми липсват печените чушки...Тукашните, които продават са винаги кисели Sick...
Мислите ли,  че ще ми направят проблем на летището?

# 456
  • Някъде там...
Мило, чушкопека тежи сто кила  Confused Аз не съм купувала досега печени чушки, пека си ги в фурната. Ако ми се наложи да правя количество ще ги метна на тенекия  Peace Все си мисля че ще е проблем на летище  Rolling Eyes Като се замисля обаче ти ще влизаш в Израел с него, та проверката ще е в Бг където не отварят куфарите  Rolling Eyes Оф знам ли, накара ме да се замисля...Пробвай, максимум губиш 20-50-100 лева там колкото си струва, луда проверка, разколачване на целия ти багаж, затворена в стая с охрана и заведена до самолета с охрана  Joy (това ми се е случвало, но по друга причина) По лесно е да дойдеш, да идем на шук да си купиш пиперки и да си ги опукаш на тенекия в двора ни Simple Smile Така ще си имат и миризмата на пушек  Peace
Тук чушките са и по мммм огромни, дали ще влязат в дупката???

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 18:26 от Boryana

# 457
Хахахах миналата година, когато се прибирахме в самолета се прибираха и група пенсионери български евреи. ВСИЧКИ имаха в ръчния си багаж чушкопеци  hahaha  hahaha  hahaha.
Представете си физиономите на тези които проверяваха багажите  Shocked  Shocked  Shocked.
Питаха ги  ма как, защо. А нашите им казаха, че в чужбина разбираш, че това е скъпа и нужна вещ  Mr. Green. Та да знаете спокойно може да се пренесе чушкопек като ръчен багаж, поне с полет на БГ еър.

# 458
ее много пишете бе  Grinning

Тали това специално за тебе -   

Бубе , а това за тебе , докато не кажеш кой ти е номера и адреса за ботушите  :е: -  

Цитат
Авива, според това което си написала, днес мюсюлманите трябваше да са евреи...
Юдеи, християни и мюсюлмани наричат Авраам "бащата на народа на Израил".
За юдеите и християните това става чрез сина му Исаак, от Сара.А за мюсюлманите той е пророк на Исляма и чрез своя първи син от слугинята на Сара - Агар, е прародител на Мухамад.  
Фактически именно тук става ясно, каква е ролята на Сара.И не случайно тя бива определяна като матриарх на еврейския народ!

Всъщност , евреите ( в смисъла в който ти влагаш в цитата ти ) са евреи не защото са от Сара , а от сина по обещание , в случая Сара е законната жена ... Не е писано " сина от Сара " ..

По твойта логика( данните изнесени от теб са верни )   не зная как се трактуват децата ,които Авраам има след смъртта на Сара  Thinking
Но както и да е  Peace , ако искаш мога да ти пратя колет чушкопек само свирни  Wink

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 19:56 от *~Aviva~ *

# 459
  • Някъде там...
Анди, ако ще пращаш чушкопеци, прати един и за мен заедно с ботушите  Joy

# 460
Бубе.аз повече се вълнувам за децата,та не ми се ще да рискувам без лекар хомеопат.

МЧ.разбрах че са скъпи.Зълва ми си беше записала час уж при хомеопат към Клалит/и моите деца са към нея/ та отидох с нея за да разбера как стои въпроса с хомеопатите тук.И за мое учудване тя имаше първо интервю с лекар да го нарека координатор,който преценя къде да насочи пациента /в случая детето е с хронична хрема/ и когато се поинтересувах как могааз да заведа при хомеопат децата си ,ми отговориха - само ако е хронично иначе при личния лекар. СЕга аз допускам малко разминаване в казаното ,че докато ми обясни зълвата....но щом е така вероятно ,ще отидем с мъжа ми и ще разжера как да стигна до хомеопат.Макар и тук ,аз дистанционно пак ги лекаувамсамо с хомеопатия и билики ,малко трудно все пак. Разочарована съм защото колкото и пъти да отидем на лич.лекар винаги се застраховат с АБ. и антипиретици.Аз му казвам не ми ги изписвай няма да ги купя ,не ползвам антипиретици за ужас на всички около мен,да не говорим за АБ и така......та това ми е болен проблем.

Иначе живеем тук вече за по-дълго.Преди много пътувахме,но сега синът ми ще е в предучилищна и трябваше да наваксаме със езика.Скоро пак ще пътуваме ,за последно за повече от месец ...Simple Smileи така.

А относно чушките и аз ги пека без проблем във фурната на грил опцията или с вентилатор,няма никакъв проблем.АМА И азс е зачудих  как ще влязат тукашните огромни чушки в чушкопека Simple Smile

# 461

Трябва пак да си преповтарям поста , на един компютър съм с двете ми сестри  и не ме питай как се оправям  ooooh! :35:

Анди, ако ще пращаш чушкопеци, прати един и за мен заедно с ботушите  Joy

Па , колко му е  Joy Днк тест тря ли да давам  Mr. Green Да си ме знаят  така , да не ме запомнят еврейските служби като " онази с чушкопеците "  Laughing  Не , сериозно , как става ? До сега не съм пращала международен колет .   Thinking Laughing

Не'кви други поръчки , моля ?

( Бубе и шкембе ще ти пратя , изчистено , на лентички , прясно прясно от магазина  Mr. Green само ракийката за салатата домашна или купешка ? Аз домашна нямам , но селяни по селата бол, ще извиняваш ако малко синее  Laughing )

АААА да се допълня , не се тревожете , българските чушкопеци ще станат и за израелските чушки , има едни с плаваща преграда за 3 чушки , махаш я и слагаш една  Mr. Green

# 462
  • Някъде там...
Анди, отиваш до български пощи и от там се пращат колети. Праща се на килограм като има списък с неща, които са забранени за изпращане или са с ограничение за количеството. Нямам идея колко е на килограм понеже аз получавам  Grinning Колетите до Израел идват за максимум 2 седмици, като при пристигането си могат да бъдат проверени от израелски пощи (случвало ми се е веднъж) След проверка ти оставят бележка, че те са пипали вътре  Peace
Та ако ще пращаш шкембе, представи си каква смард ще е като пристигне  Sick Иначе майка ми е пращала ракийка, семенца от люти чушки, играчки (плюшени), чаршафи и какви ли не още нещица.Само чаршафите ги бяха отворили и проверили, но огромната кутия с лятната завивка не бяха отваряли...
Снежи, оправихте ли личната карта? Разписвай се по-често при нас, липсваш  Peace

# 463
Авива, мерси за предложението за колет с чушкопек, но с транспортните разходи ще ми излезе камила с рогове. Ще се пробвам да си донеса един при следващото ми пътуване.

Бубе, направо ме върна в детските години с твоето пукане на тенекия. Ние така с тебе и една лютеница може да му врътнем Heart Eyes. Като нищо!

Тали, ще взема да се пробвам и аз като пенсионерите, па ще видим...Ако казваш, че е имало голяма група, значи вече знаят на летището...Ще има доста обяснения , това е сигурно... Laughing
Ментуш, аз моя педиатър го избрах след кратко проучване кой ми е най-наблизо с най-удобно и дълго раб.време...А ти как го избра твоя?.
Как е Ментолчо днес?

# 464

Всъщност , евреите ( в смисъла в който ти влагаш в цитата ти ) са евреи не защото са от Сара , а от сина по обещание , в случая Сара е законната жена ... Не е писано " сина от Сара " ..

Може би не съм го обяснила достатъчно ясно, за което се извинявам Peace. Сега ще се опитам да бъда по-обстоятелствена и ще направя кратък преразказ в свободен стил  Laughing.
Та значи- знаем, че Авраам има 1 жена -Сара.Сара си има робиня - Агар.  Сара и Авраам нямат деца дълго време, затова тя предлага своята прислужница на Авраам. Първото дете на Авраам се казва Исмаил и е от Агар. Второто е Исаак, от Сара.Исаак се ражда, когато Исмаил е на 13-14 години. Агар и Исмаил се държат и много зле със Сара и сина й.Това кара Сара да говори с мъжа си и да настоява той да прогони Агар и Исмаил.Авраам се чуди и мае, не знае какво да прави, съвестта го гризе.
Но Г-д му се явява и му казва да послуша жена си и да направи каквото тя заповядва . Защото Исаак (в случая- сина на Сара) ще продължи родословното му дърво!!!
А Исмаил ще бъде родоначалник на друг народ!

Дано сега да е малко по-ясно... Peace

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 23:42 от Мъничко червеничко

Общи условия

Активация на акаунт