Израел-52

• 38 291
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Дончовица, ти ли си с тримата евреи дето не са яли от сутринта?

# 601

Joy Joy Joy
Не, аз съм в Пловдив, но за тях става въпрос.
Едва ли обикалят други гладни.

# 602
  • На дивана, под юргана
Честит празник на всички!

Имам един малко странен въпрос, но
някой знае ли дали в София има ресторант
в който се сервира кашер храна?
Звънях в синагогата, в Еврйският културен дом,
в Организация Шалом, но никъде не ми вдигат.

Виж това: http://zionkosher.blogspot.com/
Не знам дали е актуално към момента...

# 603

Mr. Green  Laughing  Mr. Green мискенимм

Таман щях да кажа, че ако някой знае такова място това ще е Илка  Peace.

Честити  празници на които празнува. Събирайте се с добри хора, пийте добро вино и се обичайте   bouquet   bouquet   bouquet!

# 604
Виж това: http://zionkosher.blogspot.com/
Не знам дали е актуално към момента...

Този беше първият, който потърсих, но е затворен от 2 г.

Благодаря!

Много ми е неудобно. Embarassed

# 605
  • София
съвсем набързо, че закъснявам за детската градина - в София НЯМА кашерен ресторант.
евентуално може да се обърнете към Хабад
или към нас - имаме кашерно кафене, което работи при заявка, предлагаме сандвичи и шакшука. и хали за шабат.
пращам ти тел. на лични, ако не сте спасили положението вече.

# 606
  • T"A

Защо евентуално? Това е първото място, към което би трябвало да се обърнат гладните евреи  Mr. Green
А какво е станало с Цион? Някак ми е странно, че в Бетама няма място за ядене...

Дончовица, по тези въпроси наистина е най-добре да имаш предвид Илка, и аз към нея бих се обърнала  Grinning
Надявам се, че сте намерили решение  Hug

Мимкис, аз соево мляко не съм пила, но оризовото не ми хареса. Пробвах и бадемово, когато в чужбинската отчетна пишеха други хора, то беше по-препоръчвано - по-бива наистина, но пак не ми беше достатъчно като заместител и така минах на козе. Козе и сега бих си купувала, ако не беше толкова скъпо!

Бубе, как ти е ръката? И как мина изпитът?
Притеснено ми е за теб с тея застраховки  Sad На мен, ако с нещо ми се подобри живота в Израел, то това е точно със здравното обслужване тук (в сравнение с България), при това аз доста започнах да боледувам, откакто съм тук (или пък повече обръщам внимание на това  Wink)...

# 607
  • София

Защо евентуално? Това е първото място, към което би трябвало да се обърнат гладните евреи  Mr. Green
А какво е станало с Цион? Някак ми е странно, че в Бетама няма място за ядене...

В Хабад имаше кашерен ресторант, басари, но поради "голямото" търсене го затвориха. Нямам идея, ако им се обади човек дали могат да отреагират на момента. Освен да отделят от храната за детската градина  Thinking Или да ни се обадят на нас да проверят дали случайно нямаме налични сандвичи, което рядко се случва, ако няма предварителна заявка.
А за Бетама ще проверя, за да не говоря на изуст и после ще кажа какво и как се е случило  Wink

# 608
    В Хабад имаше ресторант наистина, но много за кратко, италиански кашерен май се водеше Thinking
    В ресторанта на  Бетама, последно бях 2007 и тогава се говореше, че са пред затваряне, иначе е на 3-ия етаж(или беше) Peace
     В Хабад посрещат гладни израелци, но евентуално с пита и хумус, или нещо сухо-бисквити и т.н Peace
      Ментуш, да си призная честно за бадемово не знаех Blush, но не мога да пия и бадемово, ядките са също алерген Crazy Соевото му направи също проблем, засега само оризовото е ок, но не всяка марка.  ooooh!
     Днес за разнообразие в менюто(ориз, картофи) си направих картофени кюфтенца Mr. Green
       Тали, имахме доста солидна сметка за тока и то без бележки и т.н., но другия месец трябва да се преподписва договора и ще видим, нищо не сме решили още Tired
       Честити празници на патерици, на нас ни избива първо зъбче и сме само на ръце ooooh!

# 609
  • Някъде там...
Ментуш, добре е ръката, благодаря  Hug
Днес бях в Битуах Леуми, докараха ми нервна криза  #Cussing out Сядаме ние, подавам си личната карта и тая ми вика: Върнете се след 6 месеца  Shocked Както не бях спала добре, изпаднах в луда криза. Взех да крещя преди мъжо да си отвори устата.Обаче гъската не слуша и самя повтаря да се върнем. Аз и казвам, че вече са минали 6 месеца, вадя паспорти, визи всичко, оная не поглежда изобщо: Не и не  #2gunfire След 15 мин. крясъци оная благоволи да си отвори копмютъра и да погледне, че е вече втората ми лична карта. Сега ще чакам 2 седмици да ми отговорят дали мога да ползвам битуах бриут или не  Tired Правели самостоятелна проверка на семейното ни положение и въз ознова на тази проверка ще бъде техния отговор.
Нямам сили вече, това е твърде много  Tired
Скапан ден  Tired

# 610
Бубе, разби ми надеждите!   И аз все си отброявам месеците до този мечтан момент ама.....ти ми скапа мечтите....

# 611
  • Някъде там...
elinda, не се отчайвай! При мен проблема беше, че съм сменяла лична карта. Първата ми лична карта беше само за 6 месеца и оная оФца вижда, че тази лична карта е нова и решава, че е първата ми. Проблема беше, че тя не искаше да чуе, че е втората ми карта и не искаше да провери в компютъра, не искаше да ми погледне и визите: Не и се работеше днес  #Cussing out Пиша телеграфно понеже все още мноооооооогооооооооо ми се псува та да не ме бамнат  Whistling

# 612
Бубе, не се ядосвай, не е здравословно!   Не си ли свикнала още с бюрократщината?  Я по- спокойно!  Направи си една розова нощ и забрави за "офцата".

# 613
   Bube, битуах леуми са много зле. На нас още не са ни превели детските, забележи, защото компютъра правел автоматично, се оказа, че се е получило следното объркване- изплащат на бившата на мъжа ми, която междувременно също има дете Crazy Мъжа ми беше шокиран колко е зле системата ooooh!

# 614
  • София
... Мъжа ми беше шокиран колко е зле системата ooooh!

Викаш да не се шокираме пък от нашата в Бг.

Така...чета че сте коментирали различните видове млека (соево, оризово, бадемоно и т.н.) ама не мога да намеря за какво сте ги коментирали. Понеже чат пат се занимавам с такива продукти, дали да не помоля пак да повторите въпроса, че и аз да изразя мнение.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт