Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 591
  • 233
  •   1
Отговори
# 150
Бих подпомогнала Трещи с удоволствие, но нямам време да чета цялата тема, защото бързам за фирмен купон. Но ако темата оцелее до утре, с радост ще разясня на недотам кореняк-софиянците за дълбоките и непреодолими класови, расови, интелектуални и културни различия между нас.

"класови, расови, интелектуални и културни различия между нас."......Ще тръпна в очакване до утре!   Laughing

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 17:08 от Danaq123

# 151
Бих подпомогнала Трещи с удоволствие, но нямам време да чета цялата тема, защото бързам за фирмен купон. Но ако темата оцелее до утре, с радост ще разясня на недотам кореняк-софиянците за дълбоките и непреодолими класови, расови, интелектуални и културни различия между нас.

"класови, расови, интелектуални и културни различия между нас."......Ще тръпна в очакване до утре!  ooooh!
Ирония в провинцията не отглеждате ли (не арония)  Laughing

# 152

"класови, расови, интелектуални и културни различия между нас."......Ще тръпна в очакване до утре!  ooooh!
Ирония в провинцията не отглеждате ли (не арония)  Laughing

В провинцията нищо не вирее....не е ли си София... smile3555

# 153
  • София
И аз щях да се бутам в отбора на кореняк софиянците, но за съжаление имам издънки в родословието - пра-баба ми по майчина линия е холандка от някакво дребно холандско село (горката женица с кой акъл е дошла тука  Laughing ), а пък единият ми дядо е от село Бояна (нищо, че в последствие е станало квартал на София, по негово време си е било село, че и кокошчици си гледаше човекът...). Та аз съм полу-провинциалистка, така да се каже. Сигурно затуй съм толкоз грамотна и образована  Mr. Green  hahaha

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 17:07 от Клише

# 154
И аз щях да се бутам в отбора на кореняк софиянците, но за съжаление имам издънки в родословието - пра-баба ми по майчина линия е холандка от някакво дребно холандско село (горката женица с кой акъл е дошла тука  Laughing ), а пък единият ми дядо е от село Бояна (нищо, че в последствие е станало квартал на София, по негово време си е било село). Та аз съм полу-провинциалистка, така да се каже  Mr. Green

"полу-провинциалистка" - малеее, срам! Аз, ако съм на теб, само с наведена глава ще ходя вече  Laughing

# 155
И аз щях да се бутам в отбора на кореняк софиянците, но за съжаление имам издънки в родословието - пра-баба ми по майчина линия е холандка от някакво дребно холандско село (горката женица с кой акъл е дошла тука  Laughing ), а пък единият ми дядо е от село Бояна (нищо, че в последствие е станало квартал на София, по негово време си е било село). Та аз съм полу-провинциалистка, така да се каже  Mr. Green

"полу-провинциалистка" - малеее, срам! Аз, ако съм на теб, само с наведена глава ще ходя вече  Laughing
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Честно, ще ме уморите вече! Joy Joy Joy

# 156
Е, това е по-гадно от провинциалистка. Нешо като кръстоска между кралски пудел и каракачанка.

# 157
  • София
Е, това е по-гадно от провинциалистка. Нешо като кръстоска между кралски пудел и каракачанка.

А, баш! А ти знаеш ли туй как се скубе....  hahaha

# 158
Софиянци масово се женят за варненки, а останалите насухо софиянки се вземат с корави селяни. А може би е обратно, останалите на сухо софиянци се женят за варненки?
Не е ясно кое е причина, и кое - следствие.

# 159
  • София
Малко късно се включвам в темата, но заглавието ме заинтригува.
Изхождайки от 2-годишните си наблюдения във форума, не намирам корелация между грамотността, географската локация и произхода (думата звучи смешно за България  Mr. Green).
Единствената зависимост, която съм забелязала, е между поколенията. По-старите са по-грамотни, което е логично следствие от деградиралата образователна система. Акумулираният ефект е наслагване на неграмотността от родители/учители към деца/ученици.

# 160
Софиянци масово се женят за варненки, а останалите насухо софиянки се вземат с корави селяни. А може би е обратно, останалите на сухо софиянци се женят за варненки?
Не е ясно кое е причина, и кое - следствие.
Е, мъжете търсят по-влажен климат, нормално  Simple Smile

# 161
В една друга тема, по повод на тестовете на ПИСА и много лошите ни резултати, някои се питаха, дали не са правени тестовете предимно в провинцията, прескачайки елитните гимназии (които и да са те). Пък, тя каква стана сега...

# 162
Малко късно се включвам в темата, но заглавието ме заинтригува.
Изхождайки от 2-годишните си наблюдения във форума, не намирам корелация между грамотността, географската локация и произхода (думата звучи смешно за България  Mr. Green).
Единствената зависимост, която съм забелязала, е между поколенията. По-старите са по-грамотни, което е логично следствие от деградиралата образователна система. Акумулираният ефект е наслагване на неграмотността от родители/учители към деца/ученици.

Абсолютно подкрепям.  Peace
Някои доста се впрегнаха...   Joy

# 163
В една друга тема, по повод на тестовете на ПИСА и много лошите ни резултати, някои се питаха, дали не са правени тестовете предимно в провинцията, прескачайки елитните гимназии (които и да са те). Пък, тя каква стана сега...

Днес в съвсем случаен разговор разбрах, че в момента Германия е потресена от техните резултати на същите тестове - трагични били. Как не се сетих да питам дали нищят разликата столица-провинция или просто търсят начин да подобрят образователната си система? Много съм загубена! ooooh!

# 164
  • София
не, бе, те нищят разликата западни и източни провинции! а и доколкото зная, там има разликии между образователните програми дори в два съседни квартала.

Общи условия

Активация на акаунт