Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 589
  • 233
  •   1
Отговори
# 195
10 c's, какво се правиш на инфантилна гугутка

стига бе, това ли е обрекло провинциите на вечна бедност и нулево развитие?

Познавам една  м/ународна организация с проекти в Търново. Безумни пари наливаха /сега не знам дали са още там/
Тези хора искаха да стоят в Търново, защото логично там е проекта. Наеха офис, извикаха ЧР техен и почнаха мъките - бяха се примирили, че  кооридинатора им ще пътува от София Shocked, но и асистенти не можеха да намерят. Никакви стандарти не можеха да покрият кандидатите. В Търново! И тези хора са абсолютно безпристрастни - имат си техните си таблички , искат конкретни знания и умения, от зор заман назначиха 1-2ма, после се сменяха не знам колко пъти и накрая май се принудиха да преместят офиса в София, което логично им обрече и проектите.

Просто защото отличниците си плюят на петите към омразната София в момента, в който ги приемат да учат и няма сила, която да ги накара да се върнат в Сливен, или Сопот или където там са умните деца. От моята група нямам колега от провинцията, който да се е прибрал в родния град, след като е завършил. Живеят и работят в София, някои са в чужбина, разбира се.

# 196
  • В Космоса
Хахахах, какви сте смешни.
Тънкообидни, пускащи злъчни и иронични коментарчета... Не мислех, че един умен и интелигентен човек би взел отношение по подобен род теми. В кое ли съм се заблудила?

# 197
[
Но вземете се разходете покрай "столичните" гимназии и ще ги видите.
Парцалесите са облечени като фолк диви, говорят мйеко, грубо и гръмко, гримирани са като жрици на нощта и са неграмотни.
Момчетата са обикновено с бира в ръка, имат странно и безвкусно облекло и стряскащ вид на малолетни престъпници и също са неграмотни.
За съжаление обитават "столичните спални"  до които пътуват дълго, съсипвайки с мъдрите си писания градския транспорт.
Често същите "парцалеси" говорят на "-ме", което вече си е "столично" отвсякъде.
Момчетата с бирата как ги познавате откъде са? На челото им ли пише? Ами ако са "софиянци"?
Пътят ми минава покрай гимназиите, детето ми учи в "известно" училище с гимназиален курс. Ами няма такова нещо - безвкусно облечените неграмотни малолетни престъпници - от провинцията, нормалните дечица - софиянчета. Оставам с чувството, че Вие нямате наблюдения върху децата и произволно ги "укрясявате" така.

# 198
Аз предлагам, всичко да бъде обявено за София. Да станем  град-държава. Барем помръдне нещо в по-широк диаметър.

# 199
Често същите "парцалеси" говорят на "-ме", което вече си е "столично" отвсякъде.
Момчетата с бирата как ги познавате откъде са? На челото им ли пише? Ами ако са "софиянци"?
Пътят ми минава покрай гимназиите, детето ми учи в "известно" училище с гимназиален курс. Ами няма такова нещо - безвкусно облечените неграмотни малолетни престъпници - от провинцията, нормалните дечица - софиянчета. Оставам с чувството, че Вие нямате наблюдения върху децата и произволно ги "укрясявате" така.
Искаш да ми кажеш,че софиянчетата са  и най-добре облечените и "нормални деца"?!Хора забравяте се с вашето самочувствие ooooh!Хората не се определят от това дали са от София или от Етро поле,важното е и акъл да има и никой не може да ме убеди,че в провинцията копаем по цял ден нивата и говорим нечленоразделно.

# 200
Не, опитвах се да обясня на Бабилия, че не е права да твърди, че "безвкусно облечените с бира в ръка и вид на малолетни престъпници, също неграмотни" са непременно от провинцията.

# 201
Аааа и аз като една "тъпа" варненка не чета,а машинално пиша  bouquet

# 202
Волната макаронка и mamma_jenny,
Искам да кажа, че резултатът е напълно закономерен.
Искам да кажа, че София се превърна в безадресен, анонимен град, пълен с отрепки и боклуци, които съответно възпроизвеждат себеподобни.
Искам да кажа, че в "провинцията" останаха качествени хора, които ги е грижа за това, което се случва с децата им.
Искам да кажа, че облеклото не зависи от това къде си роден, а колко и какво има между ушите на родителите ти и какво са ти дали като манталитет и възпитание.
Не знам защо обръщате всичко в битка София и другите.

# 203
Еееее, ние обръщаме на битка София-провинция.

Кой, моля ви се, характеризира хората като тъпунгели, пяна, боклуци, САМО според това къде са родени.
Кой нарича ДЕЦАТА им "себеподобни" (разбирай - тъпунгели, пяна, боклуци).
Кой нарича ДЕЦАТА "парцалеси", "безвкусно облечени с вид на малолетни престъпници, също неграмотни".
Считате, че можем да делим ДЕЦАТА, според това, къде са родени родителите им? Да ги наричаме, поради това с обидни епитети?

По мое мнение, това издава липса на човещина и много, ама много комплекси. Не зная какво сте искали да кажете, но изобщо не прозвуча добре това, което в действителност казахте, Бабилия.

# 204
Понякога се чудя колко свободно време имате. После се сещам, че повечето сте в майчинство.
Тъпи парчета има и тук, и в провинцията - просто количествените им натрупвания на едно място дават ефект върху баланса...

# 205
Не е нужно да обръщаме темата в личен спор.
Достатъчно е да надникнем извън собственото си обкръжение и да видим лицата и вандалските надписи в градския транспорт и във вагоните на метрото, лицата по мръсните пазари и улици, в огромните панелни грамади, да видим и бунищата, които са между тях. Да погледнем във входовете и асансьорите, побрали умотворенията и цинизмите на грамотните ни деца. Достатъчно е да погледнем в училищата, които не се кичат с добавката "елитно" и не са обект на родителски амбиции. Достатъчно е да се заслушаме в разговорите на същите тези деца и тогава картинката е ясна.
Колкото до моите комплекси, отдавна съм ги надживяла. За 55 години човек помъдрява и не обръща внимание на такива незначителни неща. А и те не са предмет на тази тема.
Но като чета все повече се убеждавам, че нашите деца не са неграмотни в смисъл нечетящи, неграмотни са по отношение на разбирането и тълкуването на текстове /дори тези от София/.

# 206
Никога не съм се съмнявала, че процентът качествени хора е по-голям в т.н. "провинция".  А и желанието за доказване е по-голямо Peace

# 207
Не е нужно да обръщаме темата в личен спор.
Достатъчно е да надникнем извън собственото си обкръжение и да видим лицата и вандалските надписи в градския транспорт и във вагоните на метрото, лицата по мръсните пазари и улици, в огромните панелни грамади, да видим и бунищата, които са между тях. Да погледнем във входовете и асансьорите, побрали умотворенията и цинизмите на грамотните ни деца. Достатъчно е да погледнем в училищата, които не се кичат с добавката "елитно" и не са обект на родителски амбиции. Достатъчно е да се заслушаме в разговорите на същите тези деца и тогава картинката е ясна.
Колкото до моите комплекси, отдавна съм ги надживяла. За 55 години човек помъдрява и не обръща внимание на такива незначителни неща. А и те не са предмет на тази тема.
Но като чета все повече се убеждавам, че нашите деца не са неграмотни в смисъл нечетящи, неграмотни са по отношение на разбирането и тълкуването на текстове /дори тези от София/.

Мдааа, метрото, входовете и асансьорите се омаскаряват САМО от децата на провинциалисти, така ли трябва да разбираме и тълкуваме текстовете Ви,  или съм неграмотна, в смисъл на нечетяща. НЯМАМ много наблюдения от училищата, които не се кичат с добавката "елитно", но все си мисля, че в тях се срещат множество диалекти, "столични"  също (ходиме, говориме, млеко ...).  Също така, в панелните грамади не живея само хора от провинцията, освен това, хората от провинцията не живеят само там.
Далеч по-скромният ми житейски опит (не мога да се меря с 55-те Ви години), ме е научил, че хората не следва да се делят по формални признаци - например - къде са родени. Не бих казала нищо добро или лошо за колегите си, родени в София, само заради това им качество. Има и свестни, има и не чак толкова, но си зависи от човека. С "провинциалистите" е същото. Децата, пък, изобщо не биха могли да да се делят СПОРЕД ПРОИЗХОДА НА МАМА И ТАТЕ. Подобно деление е ретроградно, елементарно и "комплексарско", плод на лични лоши чувства, а не на реални факти и обстоятелства.

# 208
  • Пловдив
Просто защото отличниците си плюят на петите към омразната София в момента, в който ги приемат да учат и няма сила, която да ги накара да се върнат в Сливен, или Сопот или където там са умните деца. От моята група нямам колега от провинцията, който да се е прибрал в родния град, след като е завършил. Живеят и работят в София, някои са в чужбина, разбира се.
Може, ама не е общовалидно. Уверявам те в Пловдив има достатъчно специалисти по каквото си поискаш. Особено уверена съм за разни инженерни специалности. Поне 5 фирми знам да се занимават с производство на машини и да успяват. Конкретно фирмата, където моя съпруг е системен администратор въобще не работи за българския пазар, и въпреки кризата са много добре, работят и много съботи, защото не насмогват с поръчките. Няма криза за тях. Специално в Сопот няма работа, тук се спи и се ходи да се работи в Пловдив.

# 209
Специално в Сопот няма работа, тук се спи и се ходи да се работи в Пловдив.
След като си преебахме и погребахме военните заводи и промишленост.

Общи условия

Активация на акаунт