Резултат при болест на Даун?

• 128 323
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
smartynka, по принцип се мери в мм, но явно твоя лекар я е записал в см. Над 3 мм , при първото ехо, около 12 седмица се предполага за риск, но съвсем не е задължително. До колкото знам, в 18 седмица тази гънка не се мери, нормално е с нарастването на бебето да нараства и тя. А след определен период бебетата нарастват различно. Още повече това замерване зависи изключително много от опита на лекаря, който го извършва. Не бързай с притесненията. Сега ще ти направят и така нареченото БХС, което може да се очаква да не ти е с много добър резултат именно заради така замерената гънка. Всъщност яко си в 18 та би трябвало вече да си го направила това изследване. Ако много се притесняваш поискай си направо амнио, това е изследването което ще ти даде най-точния отговор.  Стискам ти палци всичко да е на ред!

krassymira , много се радвам за вас и ти пожелавам спокойна и безпроблемна бременност до края!

# 436
Ако е над 5мм,след 16 седмица се смята ,че има риск за Даун ,но по малко ако е .мисля че няма смисъл да се тревожиш.За водите не знам , newsm78.

# 437
Момичета, от около десетина дни забелязвам синьо петно, не много малко, точно на мястото на убождането от амниоцентезата (правих я на 1-ви март). Моля Евита Перон да не казва, че се вживявам, просто питам - при някоя от вас получило ли се е такова нещо?  Thinking Не ме боли, просто се вижда - синьо и разлято, като ударено  Thinking

# 438
При мен няма подобно нещо, може би обичайния съвет, който ще получиш, е да питаш доктора, щом нямаш силни болки и кървене, надявам се да не нещо опасно, има ли вероятност да си се ударила без да си усетила, макар че даже и докато го писах ми се струва невероятно де, или да е някое капилярче пукнато?

# 439
И аз щях да повторя поста на krassymira Peace

# 440
  • в очите на дъщеря ми
Момичета, от около десетина дни забелязвам синьо петно, не много малко, точно на мястото на убождането от амниоцентезата (правих я на 1-ви март). Моля Евита Перон да не казва, че се вживявам, просто питам - при някоя от вас получило ли се е такова нещо?  Thinking Не ме боли, просто се вижда - синьо и разлято, като ударено  Thinking

Може би просто при "убождането" се е получило нещо като натъртване Confused или както са казали , да се е пукнало капилярче, но все пак аз бих посетила лекаря със "съотвения" въпрос Simple Smile.Вярвам, че не нещо сериозно Praynig Пиши какво става. Peace

# 441
  • Бургас
Блонди,аз от най-обикновена инжекция получих такова петно,все едно някой ме е цапардосал,а не убол.Избледнява ле петното? Имаш ли на кой да се обадиш?
Ще се окаже нещо обикновено,не се притеснявай,нещо което засяга само кожата на корема.Бебето ти е добре защитено. Grinning
За пример ще ти посоча една моя случка.Десет дни преди термин си полях корем с вряла вода и получих жестоко изгарянене,но бебето даже не си промени тоновете.
Спокойно,всичко ще е наред!

# 442
Ох, много неприятно е било с изгарянето  Sad Hug

Мерси, момичета, за мненията.  Hug На 16-ти съм при моя док, а на 23-ти при този, дето ми прави амниото, ако не се махне дотогава - ще попитам. Не мисля, че е нищо тревожно, порсто ме изненада, че се появи доста след процедурата и стои вече втора седмица  Thinking

# 443
  • София

Евита е перонСКИ принципСно, иначе аз ако имам някакви притеснения ходя на доктор.
Не бих те обвинила в каквото и да е, ти си бременна жена и няма как да не се шашкаш от такива неща. Няма ти нищо, просто си с по-чувствителна кожа. Щом нямаш контракции и т.н. нямаш основание за притеснение  Peace Peace Peace

# 444
  Здравейте, момичета! Изчетох почти цялата тема. Обръщам се към вас за подкрепа, защото единствено вие може да ме разберете. Много съм уплашена и объркана. Вчера излезе резултата от втория ми БХС, имам висок риск от Даун. Първият БХС също не беше много добър. По думите на доктора притеснителни са стойностите на Бета-хорионгонадотропина. Не съм специалист и нищо не разбирам, но ми прави впе4атление,че на втория резултат има 2 резултата за Даун. Единият е: Вашият риск за болест на Даун е определен на 1 от 10 бременни, а другият: Вашият интегриран риск за болест на Даун е определен на 1 от 260 бременни. Не знам кое от двете е по-стойностното. Днес си записах час за амниоцентеза в Майчин дом по настояване на лекаря (от Пловдив съм). Да добавя, 4е правих и ФМ при двама различни доктори и казаха, че всички параметри са добри и не се открива нищо притеснително. Дано не съм писала много объркано, но се чувствам много зле. Моля ви за подкрепа. Не знам какво да правя. Дали постъпих правилно като записах веднага час за амниоцентеза. Много ме е страх.

# 445
DELTA_V ,бъди спокойна не се тревожи предварително.Може би си чела и за моя случай.Аз имах кръвен тест 1  към 10 за синдрома на Даун.ФМ ми казаха ,че уж бебето е добре ,но при такива резултати задължително се прави амниоцентеза.Аз правих амнио и за свое успокоение ,иначе цялата бременност щях да съм изнервена и това се отразява на бебенцето.Как то и писах ,амниото не е болезнена процедура ,важно да си спокойна.самото боцкане ,поне аз не усетих - падна ми се добър специалист ,хем съм от Бургас,малко неприятно е изтеглянето на вода ,но това трае много бързо.Веднага се прибрах вкъщи и за всеки случай лежах ,пазих се.Резултата ми казаха ,че ще бъде готов до 10 дена ,но аз прочетох из форумите ,че е готов до 5 дена - така че естествено се обадих в София и ми казах че резултата е добър ,плодът е здрав и даже ме осведомили за пола - момиченце.Така че ,аз много много на тези тестови не вярвам - даже хич,прави си амнио да си по спокойна - но се пази . Сега съм в 31 седмица ,ходих на ФМ - всичко е наред - само дето много си хабих нервите и ревах след получения резултат от БХЦ.Стискам палци да е всичко наред при теб и пиши какво се случва Hug Hug Hug

# 446
Делта, правилно си постъпила като си записала час за амнио - само тя може да ти даде отговор. ФМ не може да изключи вероятността за  синдром на Даун, защото има и малки признаци, които не могат да се забележат с ултразвук. БХС-то не го мисли, нищо не значи.
Мисли положително, зареди се със сили и вярвай, че всичко ще е наред.
При хорион-биопсия в плацентата на моето дете две от изследваните клетки бяха със синдром на Патау /несъвместим със живота/, мислех си че няма шанс да е здраво, но грешах - сега е до мен и се усмихва.
Рени ти е обяснила как протича амниоцентезата, най-важното е да се пазиш след процедурата.
Стискам палци бързо да минава всичко и да имаш спокойна бременност по-нататък. Hug

# 447
Аз такъв вид изследване не съм си правила, въпреки, че когато забременях бях на 32.Моя приятелка, която е на 38, сега е бременна с второ и не е правила.Но всеки сам си решава, аз бих заложила по-скоро на ФМ.

# 448
  • София близо до Витоша
Олчи , моите резултати бяха 1:300 а аз съм на 28 години с втора бременност. Мисли позитивно и всичко ще е наред

# 449
Само на ФМ не разчитай - това много зависи от специалиста ,който преглежда  и естественно може  - и да пропусне нещо ,да не забележе нещо - човешко е .Амниото ти дава 99% резултат за Даун ,правилно направила си ,че си се  записала ,а ние ще ти стискаме палци всичко да е наред ,а то така и ще бъде . Hug

Общи условия

Активация на акаунт