Баща му му предлага да му купи апартамент, безлихвен заем, но той се ангажира всеки месец да му дава по 500лв , примерно(не знам точните цифри). След първоначалния шок, че като не си платиш тока го спират и че ако не напълниш хладилника в него не се появява нищо годно за ядене, след опити за мрънкане и "разсрочване" на вноската, нещата си идват на мястото. Младежът се взе в ръце, стабилизира си бюджета, дори пусна 2 приятели "на квартира" , да си делят разходите и нещата се наредиха. Десетина години по-късно заплатата му е 3 пъти по-голяма, има собствен апартамент, купен с лично негови пари, има самочувствие на човек, който се справя сам. И е много доволен, че баща му навремето е "тропнал по масата".
И никой нямаше да го остави гладен, ако примерно остане без работа. Но едно освестяване е било необходимо и е дало положителни резултати.
Особено пък на младеж, с напълно безоблачно до момента битие. И по-фрапиращи случаи имам наоколо, но не ми се разказва. Някои са тотално финансово безумие. Да са живи и здрави хората, все повече да изкарват, че иначе ще е страшно!
Препоръчани теми