"Black Swan" на Дарън Аронофски (:

• 6 138
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • Ænima/Albuquerque
Ами да, това звучи по-смислено, но пък прекалено много издава.
Аз лично не бих се наела да напиша резюме.

Иначе новата балерина е проблем за Нина, смятам, че точно тя е катализатора. Peace

# 16
новата балерина ( Мила Кунис ) е неин антипод- един вид Бял ( Натали Портман ) с/у Черен лебед -
Кунис беше секси , контактна , ядеше хамбургери , взимаше екстази , склонна към случайни контакти , неамбициозна - пълна противоположност ,
в хода на филма се виждаше обръщането - Кунис беше чистосърдечното момиче ( ставаше бял лебед ) , а Натали Портман - у нея взимаше връх  другата й душевност - тъмната
относно балетните сцени - Натали Портман само опъваше шия , показаха и едни палци и това беше , очаквах красиви балетни сцени , мащабни или в детайл , определено повече , и то от дубльорки , но не видях - само палци и глава ...явно това е било идеята на Аронофски ,
освен това - липсва някаква цялост в идеята - малко хорор , малко метафори , много реалити - оттук-оттам по нещо .
отново имаше типичните за Аронофски моменти - героите са самотни души , отчуждени , жертва на професията си ,
не ми хареса Венсан Касел и ролята му - евтино ми се видя - ''девствена ли си '',''иди и се докосвай'' , ''би ли чукал това момиче'' и т.н. , както и другите елементарни сексуални намеци и случки .
ролята на Уинона Райдър - клише и излишна - западаща белерина , която не може да приеме , че слиза от сцената , имаше намигване някакво тук , защото Натали Портман открадна червило от нея , а Уинона е всеизвестна клептоманка ..

филмът е доста повлиян от Perfect Blue , което е любимо японско аниме на Аронофски , в което става въпрос ... за двойствената душевност на  певицата Мима , той дори е откупил правата и е използвал една сцена в Реквием , а други детайли има в Черния лебед ...
http://www.youtube.com/watch?v=anlHmGA-Bvs

Черният лебед е някакво продължение , идейно , на Кечистът , на мен Кечистът определено ми харесва повече ..

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 12:18 от rush_rush

# 17
Радвам се, че се е заформила дискусия  Hug

Ще вметна само, че и на мен не ми хареса колко внимание се обръщаше на сексуалността на Нина  Rolling Eyes но явно режисьорът е преценил, че е ключово за историята.

Иначе подобно на rush_rush, и на мен ми се видя много пошло и елементарно.

A това за Perfect Blue не съм и подозирала  Embarassed а си мислех, че Дарън ми е любимец. Трябва да го изгледам явно, защото това поставя под въпрос нещата, които прави.  Rolling Eyes

# 18
Основната идея според мен беше какво може да си причини човек от свръхамбиция. Достатъчно добре беше показано, но му липсваше онова същото, което според героя на Венсан Касел липсваше на главната героиня - искрата, която превръща просто добрия продукт в явление/събитие и т.н.

Дали свръхамбиция? Аз мисля, че тя за пръв и последен път в живота си изпита истинско чувство.

Ами за мен да - какво е желанието да бъдеш "най" освен свръхамбиция? В съчетание с това, което каза Сарк, липсващия пълноценен живот, ето ви драмата. А ако под истинско чувство имаш предвид "I'm perfect" на финала... то нещата са още по-трагични за персонажа.

Сарк, не съм сигурна доколко майката е била определяща - от това, което се видя във филма, тя по-скоро се опитваше да я озапти, но всичко е въпрос на интерпретация, разбира се.

не ми хареса Венсан Касел и ролята му - евтино ми се видя - ''девствена ли си '',''иди и се докосвай'' , ''би ли чукал това момиче'' и т.н. , както и другите елементарни сексуални намеци и случки .

Напълно съгласна, ако идеята е била това да е контрапункт на нейната чисто бяла, фригидна (в технически смисъл, не обидно) душа, пак си е пошло.

# 19
  • Ænima/Albuquerque
Касел имаше за цел да я провокира, по начина, по който е провокирал и вас да смятате, че е пошло и евтино.
Представете си за нея какъв шок е, да искат от нея да прави неща, които иначе не би помислила да каже на глас.
Наистина фригидна, без каквато и да е надежда, че може да поживее, не само да танцува и да стои вкъщи да си оправя палците...

A това за Perfect Blue не съм и подозирала  Embarassed а си мислех, че Дарън ми е любимец. Трябва да го изгледам явно, защото това поставя под въпрос нещата, които прави.  Rolling Eyes

Става дума за една сцена от около 10 секунди, за които секунди Аронофски е платил, за да ползва идеята.
Този факт е известен и си го пише в IMDB дори.
Промениха ли тези секунди усещането ти за "Реквиема", или "Кечистът", или "Пи" или, може би, "Фонтанът"?

Днес отново прегледах "Пи" и установих, че във всеки един филм на Аронофски присъства Mark Margolis, a Stanley Herman играе в Лебеда, Пи и Реквиема, като човека в метрото.
Странно е, като изгледаш всичките му филми за няколко дни, удивително е колко маловажни неща изведнъж добиват някакъв извратен смисъл.

# 20
Мерси за препратките, които не съм гледала.

# 21
Окей, Сарк, ама може ли поне един филм с претенции без а) брутални сексуални провокации (щото пошло в случая = брутално в моите очи) и б) напоследък без хомо-елемент. Нищо против а) или б) сами по себе си, но започват да ми се превръщат в задължителни някак в подобни "сериозни" филми (кавичките не са от ирония).  Peace

# 22
ама може ли поне един филм с претенции без а) брутални сексуални провокации (щото пошло в случая = брутално в моите очи) и б) напоследък без хомо-елемент.

Подкрепям това като забележка към повечето филми напоследък, претендиращи да бъдат силни.

# 23
  • Ænima/Albuquerque
Ъм...де да знам Пуц, нямам наблюдения над хомо-елементите напоследък, а и (както знаеш) нямам нищо против тях.  hahaha
Пък вече за сериозните филми,  явно е субективно.
За мен примерно "Кечистът" беше в пъти по-добър, по-сериозен и по-истински.

*Което за съжаление ме подсеща как беше подценен на Оскарите тогава, това ми говори, че и този ще остане в историята само с номинация.
Стана ясно, че ми се иска да има някакво признание, поне за Аронофски, ако не за Натали.  Blush  hahaha

# 24
Ми и аз не съм пуритан, знаеш, ама като се използва твърде често едно нещо, се банализира и става дразнещо.

"Кечистът" определено ще гледам тия дни, мерси.

За Оскарите наистина не очаквай кой знае какво, само ще се ядосаш  Tired

# 25
сцената във ваната е копирана в Реквиема ,
но в Лебеда има много повече взаимствано - примерно
актриса( тук балерина) с развиваща се шизофрения , в един момент зрителят не знае кое е реалност , кое не е
сцените с халюцинациите, докато тя върви по дългия коридор ,
лицата , които й се смеят в стаята ,
 това , че тя изигра най-силният си момент в шизофреничен пик ,
многото огледала , счупени ...

сексуалните моменти ми дойдоха евтини и манипулативни, гледах във форумите мъжете са във възторг от лесбосцената и маструбацията - всички получили ерекция , някои и еякулация ..

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 10:47 от rush_rush

# 26
  • Ænima/Albuquerque
сцената във ваната е копирана в Реквиема ,
но в Лебеда има много повече взаимствано - примерно
актриса( тук балерина) с развиваща се шизофрения , в един момент зрителят не знае кое е реалност , кое не е
сцените с халюцинациите, докато тя върви по дългия коридор ,
лицата , които й се смеят в стаята ,
 това , че тя изигра най-силният си момент в шизофреничен пик ,
многото огледала , счупени ...

сексуалните моменти ми дойдоха евтини и манипулативни, гледах във форумите мъжете са във възторг от лесбосцената и маструбацията - всички получили ерекция , някои и еякулация ..

Копирана е, да.
И това промени ли филма, сцената толкова ли е ключова?!?
А пък шизофренията е една толкова любима на Холивуд тема... ooooh!
Наистина, не мога да разбера какво искаш да кажеш с тези неща, но сигурно е ужасно да се лишиш с удоволствието от филма, заради вглеждането в детайлите от едно аниме...

Последното изречение няма да ти го коментирам!!!

Пуц, спирам да се надявам за Оскар... като се замислих за "Кечистът"... smile3555

# 27
Portman has admitted in interviews that studio executives included a lesbian scene to attract males to the movie. It's a ballet movie about women, so the studio executives were afraid that men wouldn't be interested. THAT is the real reason that scene is in there. Nina could have hallucinated having sex with one of the guys at the club. Except for that one scene, Nina never seems to be sexually attracted to Lily.

# 28
Portman has admitted in interviews that studio executives included a lesbian scene to attract males to the movie. It's a ballet movie about women, so the studio executives were afraid that men wouldn't be interested. THAT is the real reason that scene is in there. Nina could have hallucinated having sex with one of the guys at the club. Except for that one scene, Nina never seems to be sexually attracted to Lily.

Хитреци  Tired Е, поне добре са я вписали въпросната сцена в контекста, не седи твърде грубо като кръпка.

# 29
  • Ænima/Albuquerque
Rush rush, смятам, че е време да спреш да четеш рецензии и критика, както и да гледаш интервюта, ами да вземеш да гледаш филма и да си направиш свои собствени изводи от него, макар да смятам, че вече е късно!

Общи условия

Активация на акаунт