Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 410
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 300
foreplay, примера със 600 лв, и "самотна" майка пак би взимала детски с тази заплата, защото границата е 350, а в нейния случай делено на 2 - 300. Само че пропускаш момента, че децата може да са две - още по-постижими детски за "самотна" майка, и ще си ги взима дъъълго време - към 18 г., а мъжът който остава инцидентно без работа (според твоя пример) колко време ще стои без работа, най-много 1 година, като тръгне на работа и семейството пак без детски.

Такъв случай е например вдовец/вдовица, които искат да сключат нов брак с друг човек, но не могат да го направят преди наследствените въпроси да са се уредили между наследниците. А това уреждане на наследствените въпроси обикновено е сложна процедура, която излиза скъпо, и не всеки може да си позволи разходите по нея.

Така е, съпрузите се наследяват един друг, което не важи за съжителстващите.

# 301
смятате, че няма случаи на мъже без работа (и с деца, че даже и брак Mr. Green) над година? или смятате, че дори да са и двамата работещи, е невъзможно доходите им да позволяват взимането на детски?

# 302
смятате, че няма случаи на мъже без работа (и с деца, че даже и брак Mr. Green) над година? или смятате, че дори да са и двамата работещи, е невъзможно доходите им да позволяват взимането на детски?
Възможно е, но в много по-малко случаи отколкото при самотните родители.
Добре де - 2години без работа - 2 години да са детските, къде ги сравняваш с 18 г.?

# 303
Върти- сучи, пак обърнахте темата на "За и против брака"

# 304
Възможно е, но в много по-малко случаи отколкото при самотните родители.

точно така. именно понеже повечето случаи са обратни на този който описвам, хората автоматично смятат липсата на брак за механизъм за точене на детски. ами аз се разграничавам от точещите детски "самотни" майки - имам си други причини да не копнея силно партньорът ми да ми предлага брак...

# 305
Съгласна съм, че това не е основния мотив на хората да не сключват брак, но пък се възползват от това-онова след това.
Основния мотив са имотни казуси, главно от мъжка страна, има и обратния вариант, де.

# 306
  • София
Е вие изкарахте, че всичко се върти около имотните и финансови облаги в единия или другия случай. Карате ме да си мисля с тия писания, че мъжът ми се е прежалил да се ожени за мен само защото аз имам имоти, а той не  Laughing  ooooh!

# 307
Arizona, не съм много веща по брачните въпроси, но ми се струва, че по-скоро сключването на брак урежда имотни и материални въпроси. по-точно развода де. но съм ъгласна с клише, че май много взехме да наблягаме на този въпрос и взе наистина да става "за и против брака". а пък темата е за предложението за брак. поставеният в началото въпрос на шанел си е достатъчно провокативно зададен, че да го обръщаме на още по-скандален  Peace

# 308
Казвате, важно било самото предложение и то значело, че за някого аз съм много специална, така ли?!
Приемаме, че любимият ми прави предложение днес, утре аз вече се чувствам изключително специална, до сега не съм се чувствала, но след предложението вече няма как да не се чувствам, нали така?!
След една година, обаче, аз все така продължавам да си се чувствам специална, но решавам, че нещо не ме кефи да се чувствам специална за този човек... Какво правим тогава?
Намираме друг, след известно време той също прави предложение, аз пак съм специална...
И т.н. Та, до кога така?!
Т.е. кога спираш да се чувстваш и кога започваш да се чувстваш специална?
Аз все си мисля, че няма нищо общо с предложението, а с всекидневното отношение на даден човек спрямо теб.

# 309
Казвате, важно било самото предложение и то значело, че за някого аз съм много специална, така ли?!
Приемаме, че любимият ми прави предложение днес, утре аз вече се чувствам изключително специална, до сега не съм се чувствала, но след предложението вече няма как да не се чувствам, нали така?!
След една година, обаче, аз все така продължавам да си се чувствам специална, но решавам, че нещо не ме кефи да се чувствам специална за този човек... Какво правим тогава?
Намираме друг, след известно време той също прави предложение, аз пак съм специална...
И т.н. Та, до кога така?!
Т.е. кога спираш да се чувстваш и кога започваш да се чувстваш специална?
Аз все си мисля, че няма нищо общо с предложението, а с всекидневното отношение на даден човек спрямо теб.
  202uu

А доводи от типа "не щем да декларираме пред всички, че сме заедно и че се обичаме, ние нали си го знаем" ми се струват смешни.

И кое ги прави смешни  newsm78 Защото според мен това си е до тип хора. Има такива, които обичат да си лепват на челото колко са щастливи, има и други, които предпочитат нещата да си остават в по-интимен кръг. Това че не разбираш нещо, защото не ти импонира, не е повод да му се .... присмиваш  Peace

# 310
И тук идва въпросът към омъжените: Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

Сега, ако ще се заяждаме... И аз мога да попитам неомъжените: Ако ви отнемат възможността да се водите самотни майки с всички произтичащи от факта финансови привилегии, ще декларирате ли любовта си, семейството и общите си имоти пред обществото или ще продължите да се спотайвате в ъгъла за едните детски и други отстъпки?  Flutter
Оо, Как'Сийке изобщо не ми е хрумвало да се заяждам, макар че тя темата още с пускането си си беше чисто заяждане. Точно в навечерието на Коледа. Ама поне стана интересно... Аз по-скоро търся истината. А тя, както каза някой, съжалявам, че не се сещам кой, никога не е черно-бяла. Опитах се да бъда максимално искрена и със себе си и със вас в отговорите си, а въпросът ми беше другата страна на въпроса с предложението за брак. Затова искам да благодаря на Рокси, Дидитка и Не се сърди човече, че отговориха на въпроса ми по същество. Техните отговори от позицията им на омъжени жени, за мен са достатъчни да си направя някакъв разумен извод. Всичко останало, извинете, е мерене на пишки не от когото трябва.

# 311
Прави ги смешни това, което е написано след цитата в моя пост  Wink Но да повторя - не искат да се подпишат веднъж, но се подписват многократно под всякакви документи, за да уредят онова, което щяха да имат автоматично с един-единствен подпис. Така че от една страна сключването на брак си е доста практично нещо и улеснява живота в много и неочаквани ситуации нататък  Simple Smile Лично на мен ми е непонятно това бурно отхвърляне на брака като "отживелица"  Joy Кое точно му е отживялото обаче - не разбрах  Thinking А, да - много по-модерно е да живееш без брак и да се хвърлиш в правно чудо при внезапна смърт на партньора, отколкото да си старомоден и със защитени от закона права например  Wink Знам за не един и два случая на съвместни съжителстващи, които внезапно са изгубили партньора си (смърт или раздяла) и водят съдебни битки за това, което (според тях) им се полага.
Имам и пресен случай (колежка в предишната работа), която един ден просто бе изгонена от общото им жилище. Общо, ама друг път, а тя е инвестирала лични средства в основен ремонт. Сега ще води дело бившия й съвместно съжителстващ да й изплати парите, които е вложила в ремонта на неговото жилище.

# 312
Затова искам да благодаря на Рокси, Дидитка и Не се сърди човече, че отговориха на въпроса ми по същество.

И какво не ти хареса в моя отговор? Crossing Arms
А на темата нищо и няма. Аз не мисля, че е скандална...

# 313
Затова искам да благодаря на Рокси, Дидитка и Не се сърди човече, че отговориха на въпроса ми по същество.

И какво не ти хареса в моя отговор? Crossing Arms
А на темата нищо и няма. Аз не мисля, че е скандална...
Лили Лу, точно си мислех, че пропуснах някой, и ето че ми напомни кого Simple Smile Твоят отговор е едно добро решение на въпроса, кой каквото ще да казва.

# 314
  • София
И аз отговорих, но моят отговор беше точно наобратно на всички останали, така че нормално да не е отчетен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт