Новите ви книги - 7

• 46 508
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна/Лондон
На Клавел съм чела само Шогун, няколко пъти, Търговска къща я имам, но все не стигам до нея.
Стилът му е лек за четене, без излишна натруфеност на повествованието, умни диалози и  как да кажа, някаква ритмичност има, не скача от трън та на глог...ако ме разбирате... Laughing
 В Шогун не ми е доскучала или отегчила нито една страница. Peace

# 661
От днес :

# 662
Hug
А какъв стил определяте творбите на Клавел? И аз не съм запозната с неговото творчество, но ми се иска да прочета поне един негов роман.

Клавел хваща една страна и действието на книгите му се развива там, като навлиза в най-дълбоки подробности на дадения етнос, като няма дълги отклонения за описания, а всичко се случва в движение. От неговите творби още повече заобичах Япония и Китай и културата, която носят.
Това е моето скромно мнение, newsm78 newsm78 Някой с повече дар слово може да каже още нещо  Embarassed

# 663
Aз нямам дар слово, но смятам, че трябва да се спомене/прочете и "Цар Плъх"  Peace

# 664
Aз нямам дар слово, но смятам, че трябва да се спомене/прочете и "Цар Плъх"  Peace

Умишлено не споменах имена на книги, защото всички ми харесват. Любовта ми към Клавел обаче се започна точно с "Цар Плъх". Една приятелка ми я пъхна в ръцете, защото знаеше, че обичам да чета  Laughing

# 665
  • Sofia
Тази книга я четох скоро, макар че в много страни се изучава в училище.  Embarassed
Докато я четях сякаш не си давах сметка колко изключителна книга държа в ръцете си.
След прочита идва осмислянето.
Поздравления за избора!  Peace

# 666
  • Варна/Лондон

Умишлено не споменах имена на книги, защото всички ми харесват. Любовта ми към Клавел обаче се започна точно с "Цар Плъх". Една приятелка ми я пъхна в ръцете, защото знаеше, че обичам да чета  Laughing
Сега се сетих, че и Цар Плъх съм чела. Бях на 16-17г. и тогава много ми хареса. Бих искала да я прочета отново, сега на тези години много повече бих я оценила. 

# 667
  • Кьолн
Извинявайте ,че се намесвам в темата ви,но като една страстна любителка на книгите искам да ви кажа,че много ми харесаха на времето "Бел Ами" и "знахар" . Сега нямам възможност да си купувам книги,но дъщеря ми ми носи от библиотеката. Последно е вземала книгата "Птиците" на Дафни дю Морие. За пръв път попадам на книга от авторката. Дано ми хареса!

# 668
Извинявайте ,че се намесвам в темата ви,но като една страстна любителка на книгите искам да ви кажа,че много ми харесаха на времето "Бел Ами" и "знахар" . Сега нямам възможност да си купувам книги,но дъщеря ми ми носи от библиотеката. Последно е вземала книгата "Птиците" на Дафни дю Морие. За пръв път попадам на книга от авторката. Дано ми хареса!

Темата е за всички. Мястото ти е тук, а и говориш за книги. Идеалното място  Laughing Laughing

# 669
  • София
"Птиците" е сборник разкази на Дафни (който аз, въпреки че съм си купила, още не съм прочела). Доколкото знам е хубав! Ще се радвам да споделиш, след като го прочетеш  Hug

Гледам, разразила се е дискусия относно Клавел  Heart Eyes Безпаметно съм влюбена в него, макар да съм прочела засега само Цар Плъх. Невероятна книга. Тъй като нямах нищо негово, след прочита й се заканих, че започвам да набавям една по една, докато не прочета всичко. Като малка, когато много четях от библиотеката на баба, ужасно се страхувах да започна Шогун. Плашеше ме дребният шрифт и дебелината на книгата. Детска ми работа. Ето сега, когато библиотеката на баба е погубена  Cry аз си набавям всичко от начало, та сега смятам да се запозная с Шогун, на дърти години. По - добре късно, отколкото никога  Laughing А след нея - всички останали от Азиатската сага!

# 670
Гледам, разразила се е дискусия относно Клавел  Heart Eyes Безпаметно съм влюбена в него, макар да съм прочела засега само Цар Плъх. Невероятна книга. Тъй като нямах нищо негово, след прочита й се заканих, че започвам да набавям една по една, докато не прочета всичко. Като малка, когато много четях от библиотеката на баба ужасно се страхувах да започна Шогун. Плашеше ме дребният шрифт и дебелината на книгата. Детска ми работа. Ето сега, когато библиотеката на баба е погубена  Cry аз си набавям всичко от начало, та сега смятам да се запозная с Шогун, на дърти години. По добре късно, отколкото никога  Laughing А след нея - всички останали!

Много добре казано това с безпаметното влюбванеLaughing Не се бях сетила.
Шогун е страхотно преживяване. Надявам се някой ден да имам отново време да го преживея, че има толкова книги за четене.  Laughing

# 671
  • на североизток от Рая
  Добро утро!

Гери, , честит имен ден! Бъди здрава и обичана!  Heart Eyes

Вивиан, ще чета от Клавел всичко, ясно е.  Peace Така си го описала, чеее...

# 672
Това ми е новата книга, но хич не ми се иска да я почвам Sad

Дали има вероятност днес да си получа поръчаната книга от store.bg?

# 673
С куриер - да, по пощата - утре работят до обяд, днес мисля - не.
Всъщност зависи и кога е поръчана и откъде към къде пътува. Simple Smile

# 674
  • София

.. че има толкова книги за четене.  Laughing

Ей това е големият проблем  Laughing Че то едно ли е наистина  Laughing Един от големите ми страхове - да не умра, преди да съм прочела всички книги, които искам  Embarassed

Спомням си майка ми, лека й пръст, как ми разказваше колко прекрасна книга е Шогун и как е учила японски с нея  Laughing
Гери  Hug
Нели, чети, чети! Чакаме те в сурията от безпаметно влюбени  Wink

Общи условия

Активация на акаунт