постоянно си пипа ушите

• 16 374
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • у дома
Два прекарани гнойни отита имаме  Tired И при двата започна да си пипа ушите, чак след перфорацията. Аз знам, че това е признак на зъбоникнене. Консултация бих направила ако има Т, безпричинен плач повече от 30 мин. /при първия отит така започна всичко/, обилна хрема. А ако ушето е възпалено повярвай -нещата се случват много бързо  Tired

# 16
А нормално ли е при чистене на ушите на бебчето понякога да има жълто по клечката, както при нас големите? Не е съпроводено с пипане, дърпне или други оплаквания.

# 17
  • София
Защо да не е нормално? И при бебетата има ушна кал. На моя син като малък (4-5 месеца) едното му ухо секретираше повече.
Почиствам единствено ушната мида.

# 18
А нормално ли е при чистене на ушите на бебчето понякога да има жълто по клечката, както при нас големите? Не е съпроводено с пипане, дърпне или други оплаквания.
В малки количества - разбира се.  Peace
Ако нещо те тревожи - попитай личният лекар. Peace

# 19
Естествено, че е нормално.

Моят син е много бял, първата му бенка излезе на 7-8 месеца някъде.
Като попитах наблюдаващия му педиатър - "Това нормално ли е?", тя ме погледна полуучудена, полуразвеселена и ми отговори "Но той си е човече, как да не е нормално!".
Та така и с ушната кал, миризмата и консистенцията на акото след захранването и куп други неща, които ни се струват, че са неприсъщи за бебетата.

# 20
Дъщеря ми си дърпаше много ушите като бебе. Не след дълго разбрах, че го прави най-вече когати и се доспи. Нямаше признаци на болка, или дискомфорт, и не съм се тревожила.

Защо да не е нормално? И при бебетата има ушна кал. На моя син като малък (4-5 месеца) едното му ухо секретираше повече.
Почиствам единствено ушната мида.
И при моите две деца беше така.

# 21
Моят син си пипаше ушите много усилено когато му никнеха зъби. Питах тогава педиатъра и той ми каза, че е нормално да го правят и че бъркали източника на болка и нещо в този род. Мисълта ми беше, че тогава ми каза, че ако болката е в ухото не би ми позволил да го пипна (по ухото).  Peace

Колкото до ушната кал - ами нормално е и те са хора и те имат ушна кал като всички нас.  Grinning

# 22
За пипането на ушите е по-добре консултация с педиатър, но ако детето не е болно, най-вероятно няма друг проблем. Моето дете също много си пипаше и дърпаше ушите по едно време, но педиатърката каза, че така изследвали света и гледали какво ще стане, като си пипат ушите - чуват по-различно. Каза ни, че някой деца в опитите да променят възприятията дори  нарочно се удряли по главите  Laughing Добре, че не сте от тези случаи Simple Smile

# 23
И според мен няма място за притеснение, защото ако я болят ушичките няма да се пипа.  И при нас всяко ново зъбче е съпроводено с много нервно дърпане и бъркане в ушичките.

# 24
Моята бебка си дърпа ушите когато и се спи и като и никне зъбче

# 25
Според мен е от зъбите и ако няма друго притеснително в състоянието на детето, аз бих изчакала до следващата консултация, където ще обърна внимание на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт