Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 281
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Миличката Дара, дано е на по-добро място.

Преди години имах куче, което буквално за ден се разболя и умря в ръцете ми, а аз се чувствах ужасно безпомощна. Добре, че мама беше до мен. И тя милата едвам се държеше, опитваше се да успокои мен.
Не искам да си спомням  Cry

За аналните жлези за кучетата знам, при котките как е?
Харитон от време на време (много рядко) пръска някаква смърдяща гадост. Та си мислех дали не са жлезите. Но пък не съм имала проблем при ветеринарите, т.е. не са казвали как е положението.

# 511
  • Варна
Много, много се радвам за Кети, че се е окопитила Hug Поне една хубава новина днес.

# 512
  • София
Разбрах днеска че Мяучо е женско. ThinkingВодих го на вет. и каза че имала запушване на аналните жлези и са  подути и аз до сега не съм разбрал за този проблем и съм я мислила за мъжко.Така че да гласуваме за нея.  bouquet Wink Simple Smile Heart Eyes Praynig
И от мен един глас Simple Smile

# 513
  • София
За аналните жлези доскоро не знаех, че се чистят. Когато Мъро се схвана, най-напред тях почистиха. Мислеха си, че може и от тях да е проблема. Обясниха ми, че котките са много подвижни и пъргави и не е нужно почистване, защото се самопочиствали, но когато котето е дебело и поспаливо се налага.

# 514
Myy, благодаря! Много интересна информация bouquet

Нещо важно за четене, ако до сега не сте попадали на статията - първа помощ при котката, как да разберем,че котката е болна, температура, честото на дишане, пулс и др. полезни неща
http://forum.dog.bg/topic/4043-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D … 1%82%D0%BA%D0%B8/

# 515
Помагнете на Мяучо да спечели конкурса.Гласувайте за него.
Клик ТуК
Разбрах днеска че Мяучо е женско. ThinkingВодих го на вет. и каза че имала запушване на аналните жлези и са  подути и аз до сега не съм разбрал за този проблем и съм я мислила за мъжко.Така че да гласуваме за нея.  bouquet Wink Simple Smile Heart Eyes Praynig

hahaha И сега как се казва?  hahaha
Ми сигурно ще премина на Мяука  Laughing  Laughing Laughing Обмислям да е Кари или Рая ,но още не съм се спрял на точното и незнам дали ще си свикне с новото името.
За аналните жлези доскоро не знаех, че се чистят. Когато Мъро се схвана, най-напред тях почистиха. Мислеха си, че може и от тях да е проблема. Обясниха ми, че котките са много подвижни и пъргави и не е нужно почистване, защото се самопочиствали, но когато котето е дебело и поспаливо се налага.
Ми ние се разминах е с някакво лекарсто само и ми казаха да е на диета 3 дни,само по 200 гр. на ден.

# 516
 Споделям един котешки рай http://uhaaa.com/ocharovatelna-koteshka-kshchurka  Simple Smile.  

# 517
Егати къщата, тя направена май само за котките  Mr. Green

# 518
Трейси, съжалявам, мила! Разбирам болката ти... поне в сънищата ти ще продължава да е с теб Дара и да ти носи любов и радост.

# 519
Милата Дара  Flowers Rose толкова много съжалявам.  Hug
Малка душичка, но беше толкова обичана. Това никак не е малко. Направихте всичко, което е възможно за нея. Поплачи си на воля Трейси, така става по-леко и в един момент ще си спомняш за нея с усмивка. Болката ще намалява с времето. Силна прегръдка имаш от мен мила!  Hug

Радвам се за Кети, че вече има сили да мърка. Явно болката е понамаляла.

Колкото до аналните жлези на котките, аз също не знаех че се изстискват като при кучетата.
Рижко като имаше цистит, доктора направи първо това.
За кучетата знам от горчив личен опит, че пълните със секрет анални жлези могат да бъдат причина за много неприятни състояния, включително и парализа на задницата. Явно и при котетата е така, просто при тях това състояние се случва много по-рядко, защото са по-активни.

А къщата е просто уникална.То това си е котешки рай направо. Чак аз се замечтах.  Crazy

# 520
  • На небето
Егати къщата, тя направена май само за котките  Mr. Green

И аз искам да съм котка, при такава къща.   Crazy

# 521
Трейси мила, толкова съжалявам за Дара! Много се надявах да се пребори горкичкото!  Flowers Rose  В спомените тя винаги ще бъде жива.

Радвам се да чуя, че Кети се възстановява добре! Само така!

Като заразправяхте за женските кастрации, бръснене и големина на белега, се замислих... На Богданка й беше обръснат почти целия корем, а разреза беше поне 15см дълъг  newsm78 Май множко ми се струва, като гледам за какви малки разрезчета (че и лазер) си говорите. MissNellie, и при вас ли са малки? Защо наша мома са я разпрали така обилно? Кастрирахме я преди две години във ветеринарната клиника на Animal Rescue League of Boston, което уж е най-големият и качествен приют в Бостън. След това не сме имали усложнения, на следващия ден се катереше и любопитстваше така че съм доволна, но бая разрез имаше и после й остана белег (бръснаха я лятос за ултразвук и видях че има белег).

# 522
  • София
Дидитка, 15см ми се вижда прекалено много, за котка. Това все едно да са й отворили целия корем.
Не съм гледала женска котка и не знам. Имах женски котки на село, при баба ми, но там не ги кастрират.

# 523
И аз нямам опит с кастриране, нашите на село също никой не ги кастрираше и не бях виждала как изглежда после. Чак сега като се споменаха разрезите се замислих. Общо взето така изглеждаше, месец и половина след операцията - тъмното е белега:

Много ли е?

# 524
Като каза 15 см ми се стори много, но сега като гледам снимката и сравнявам пропорциите, не бих казала, че е фрапиращо по-голям. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт