Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Сенедра, честит рожден ден!!! Леко и безпроблемно раждане Peace

# 286
Честита Нова Година! Бъдете здрави и много щастливи!
Честито и на всички нови мами и на техните семейства!

Алекс да ви разкажа е голям кротушко  поне засега, обаче имаме проблеми с каката - проявява ревност, която се изразява не в някаква агресия към бебето, а в правене на инати към нас, не иска да заспива, вечер са страшни панаири докато се приспим, а беше свикнала да се гушнем и да си заспива, види ли ме да кърмя веднага идва и се паркира с шишето да й давам и на нея и постоянно иска да пипа бебето.
А в момента цялото семейство сме болни с изключение на малчо и само се молим да не го заразим.

За раждането няма да разказвам с подробности, пак в Токуда си раждах, мина леко и сравнително бързо, аз 2 седмици си ходих с разкритие и накрая ме приеха за предизвикано раждане. Имах контракции, които  изобщо не усещах за разлика от първия път. Силните контракции траяха не повече от час и нещо и пак бяха доста по-слаби от първото раждане. Този път нямам и епизиотомия и след раждането просто се чувствам супер, нищо не ме боли, много бързо се възстанових. Явно наистина като са скоро едно след друго ражданията втория път е по-лесно. И този път обаче не се разминах с проблеми с плацентата, преди нали изобщо не излезе, този път не излезе цялата и пак бях с кръвоизлив и ревизия..., но важното е че сега всичко е ок.

# 287
  • ул. "Мечтание"
Нося щъркелова вест с една изненада!!!

SMS от мама mi6eto80:

Имаме си бебе - момиче за наша изненада. Казва се Божидара - 3000 гр, 50 см. Много бързо мина раждането, а Дара се роди в 13 и 30.

Мише, честита ви радост! Сигурно е било голяма изненада.  Hug Да ви е жива и здрава малката госпожица. Много щастие ви желая!  Hug  bouquet

Четох от първа страница линка за подготвителните контракции, ама не ми стига. Знаете ли къде мога да прочета повече за това
състояние??

По-пълна и подробна от тази информация няма да получиш.  Rolling Eyes

# 288
Мишел, пробва ли да се цедиш нощем за да стимулираш лактацията? Пак ще будуваш де, ама май няма как иначе в началото. Sad

Мдамм, цедя, слагам и бебо нагърда ама не ще да пуска нощем. Не разбирам защо - все едно свършва и сутрин пак всичко е ОК. Аз че нямам твърде много кърма че да изцеждам смислени количества след като той се наяде - нямам. Но количествата през деня са напълно достатъчни на бебо, което мен си ме устройва. Въпроса е що нощем не стига. Няма логика. Но според мен ще се регулира с времето.  Praynig  Много благодаря за съветите - определено ме стимулират да не се предавам  Hug

# 289
  • София

SMS от мама mi6eto80:

Имаме си бебе - момиче за наша изненада. Казва се Божидара - 3000 гр, 50 см. Много бързо мина раждането, а Дара се роди в 13 и 30.

Честитооо  Hug Да е жива и здрава малката Дара и много да слушка   bouquet

Честит рожден ден, Сенедра !!! Леко и безпроблемно раждане   bouquet

# 290

SMS от мама mi6eto80:

Честито Hug Да ви е жива и здрава и много да ви радва малката принцеса  Hug

Мен нещо ме боли кръста досега не ме беше болял, нали е нормално това? На моменти ме боли после спира и усещам нещо като менструални болки ама и те са на моменти  newsm78

# 291
Здравейте мами, Честита Нова Година и. от мен Simple Smile,
днес бях на предоперативен консулт и утре живот и здраве ще раждаме  Blush
много ме е страх обаче  Blush стискайте палци, това е май от мен, а да нямам си вестителка, та ако е удобно и някоя ако поиска може да ми стане  Laughing
това е от мен, май ме хвана предродилната треска  Grinning

# 292
здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile

Честита Нова 2011 година с пожелания за здраве, щастие, успех и безброй поводи за усмихнати моменти с най-скъпите си и любими хора и същества!

Момичета следя ви от 2-3 теми, но така и не се престрашавам да се запиша, тъйкато почти сме на финала и сам пропуснала да споделя с вас толкова много емоции и моменти, но реших да намина и да ви поздравя на самия край и разбира се  да споделя началото с вас, ако ме приемете разбира се:)

та да Ви се представя:
казвам се Катя, на 26 години сам, първа бременност с момченце и термин на 24 Януари. До сега изкарах една прекрасна бременност без никакви типични симптоми на бременността( повръщане, сънливост и т.н). На 30.12 ходих на запис на тонове, където биаха записани "много хубави" контракции и доки ми каза да попия малко НО Шпа та да не съм родила бебето с една година по-старо (голям майтап Joy). Та постисках тези дни и попох Но Шпа, че не ми се искаше да разждам в старата година. На 5.01 ще ходим на контролна ЖК та д авидим...

Честити бебчета на всички майки и стискам палци на всички още 2 в 1 скорошни йижи и здражи бебченца!

Благодария Ви за вниманието!

Катето Simple Smile

# 293
Мишето, да ви е жива и здрава Божидара! Много да ви радва много! Бързо възстановяване ти желая!

Кате, добре дошла!

Прибрах се преди малко от двучасова разходка, ама буквално разчекнала се, а мъжът ми и голямата щерка - от ски по същото време горе-долу. Започнахме да се бъзикаме кой колко се изморил и дъщеря ми изтърси "Не е лесно да си мама!", а мъжът ми добави "БГ-мама"  Joy

# 294
  • ул. "Мечтание"
Мери, стискаме палци за утре! Сега ще ти пратя ЛС с номера ми.  Hug
Имаме си май и други мамчета, които са с дата за утре.  Hug
sanima, стискам палци и на теб всичко да мине перфектно!
Чакаме новини утре от двете ви.

Мишел, наистина е странно.  Rolling Eyes Не съм се сблъсквала до сега с такава ситуация и съвет конкретен не мога да дам. Пиши направо едно ЛС на Иви, за да може по бързо да решите проблема. Може и тук да питаш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0;all

Кате, добре си ни дошла! Леки оставащи дни!   bouquet

# 295
Мишел, пробва ли да се цедиш нощем за да стимулираш лактацията? Пак ще будуваш де, ама май няма как иначе в началото. Sad

Мдамм, цедя, слагам и бебо нагърда ама не ще да пуска нощем. Не разбирам защо - все едно свършва и сутрин пак всичко е ОК. Аз че нямам твърде много кърма че да изцеждам смислени количества след като той се наяде - нямам. Но количествата през деня са напълно достатъчни на бебо, което мен си ме устройва. Въпроса е що нощем не стига. Няма логика. Но според мен ще се регулира с времето.  Praynig  Много благодаря за съветите - определено ме стимулират да не се предавам  Hug

Принципно за около седмица трябва да се регулира. Всмисъл ако прежалиш 1 седмица спане и слагаш бебето да суче през 30 мин би трябва да се увеличи . На мен толкова ми трябваше за да регулирам Явор като беше на 3 месеца. Аз толчно заради нощното кърмене се предадох преди време  Confused

Честито на Мишето!Да е жива и здрава Божидара   bouquet

# 296
  • В две тъмни очички
mi6eto80 Честито бебче! Да ви е жива и здрава малката госпожица и мног , много да ви слушка!

Kate84 Добре дошла, макар и на финалната права  Hug

# 297
merrydimitrova -леко раждане и стискаме палци    fingerscrossed    .И аз като теб след 2,3 дни ще събирам смелост   Crazy
Kate84 -добре дошла.

mi6eto80 ,да ви е здраво и румено бебето   .Ама наистина това си е изненада-уж момченце,а то момиченце  baby_neutral

# 298
  • ул. "Мечтание"
Нося ви още една щъркелова вест!  Mr. Green Heart Eyes

Ренче е станала мама на син - Матей! Събитието е било днес 2ри януари в 12:45 часа. Раждането е минало леко въпреки завидните мерки на господина - 3,750 кг и 53 см.

Рени, миличка, честито!   bouquet

# 299
Мишето, честито бебче. Да ви радва и расте здравичка и щастлива.
Ренче, честито и на теб. Да ви радва и расте здравичка и щастлива.

Кате, добре дошла.

merrydimitrova и sanima и ,ако има и други за секцио утре newsm30 newsm30 newsm30 най сладките и послушни бебета.

Общи условия

Активация на акаунт