Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Пате, пратих ти покана във ФБ днес, поне мисля, че на теб беше.

# 556
Здрамейте,мъжът ми ми донесе лаптопа,та сега имам малко време да намина,но всеки момент трябва да ми доведат малката,по-късно ще намина пак...
Само да помоля за парола за албумчето ви,да пусна и аз снимчици на Дара.

# 557
Адис, , milena_sl, Alexsa, Санима, merrydimitrova честити бебоци  , да са ви живи и здравви  !
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

СТРАХОТНОО!

Аз да се отчета! Днес бях в Шейново бебо е слезнал доста ниско доки ми направи инструктаж какво да правя като тръгне. 3045 грама сме 50 см дълги.  Heart Eyes

# 558
Честито на Алекса, Санима и Мери!

# 559
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА   bouquet  НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

# 560
Да са ни честити Магдалена Санимска, Симона Меридимитровска, Тея Бебешонделска, Елиза Миленска и Голям Юнак Балкански Алексин Grinning Hug Grinning

На Елина - честито пораснало детенце!

Да ни е весела и късметлийска темата цяла година - най-леките раждания и най-хубавите бебета!

За Бебешонделче - вече си представям как на 3 год Тея си има ФБ страница и не ти дава оторизация за приятел и се налага да и хакваш акаунта Wink Остани си все такава шматка!

# 561
  • София

Аз да се отчета! Днес бях в Шейново бебо е слезнал доста ниско доки ми направи инструктаж какво да правя като тръгне. 3045 грама сме 50 см дълги.  Heart Eyes

Бравооо, май моментът наближава Wink Hug А и сте с добри мерки. На мен на 30.12 доки ми каза че бебка е 2800, май сме малко по-малки според ехографа, ама нали е относително, не се притесних особено Wink

# 562
Честити бебенца, истински снеговалеж в синхрон с времето  Simple Smile

Привет Az i ti,
Дали можеш да определиш къде по-скоро е болката дали самото зърно, ареолата (тъмния кръг с Монтгомъровите жлези) или по-скоро гърдите... Удобно ли е да попитам колко кърмения имате приблизително за 24 часа? Усещаш ли слизането на млякото (не всички го усещат и това също може да е ок) и как би го описала като усещане? Случайно да ти е хладно, когато започвате кърменето?
Надявам се скоро да се почувстваш по-добре!
Благодаря,Ivy
Мога доста точно да определя мястото на болката - в ареолите, но само на някои места (единственото, което не мога да кажа е, дали болката е от самите жлези на Монтгомъри или от вените, които минават от там). Със сигурност не ми се препълват гърдите (отдавам го на редовното кърмене и сравнително ранното закърмване - с баткото започнахме едва в края на третия ден от раждането), въпреки че не ги изцеждам. Помня какво беше миналия път с препълнени гърди, видях и някои майки в болницата - проблемът категорично не е от там. Смятам, че и с подаването на зърното се справям - и това го имаше като проблем първия път в самото начало, но бързо се справихме. Бебето засуква добре (обхваща с устичка и част от ареолата), суче кротко и спокойно. Позата е отработена при предишното кърмене (до 11.5 месеца) и се оказа, че не се забравя. Пробвах и футболната поза - получава се що-годе добре, но не усещам облекчение.
Основната болка се явява при засукването, много остра и силна. Постепенно охлабва, до почти пълно изчезване, поне от едната гърда. Другата бебето ухапа снощи (загриза върха на зърното при ваденето му с натискане ъгълчето на устните) и е страшно болезнена по време на кърменето до самия край. И все пак е по-слабо, отколкото в началото. Когато бебето захапе гърдата, болката е неимоверна! Забелязах, че частично се облекчава, когато притискам с пръсти болезнените места в процеса на кърмене (мисля си, че опъването на кожата причинява допълнителна болка).
Иначе се кърмим по 8 пъти приблизително, но най-често на два пъти при всяко кърмене - тя заспива на гърдата и не успявам да я събудя по друг начин, сменяме памперса, и, ако има желание, се кърмим отново. Понякога се налага да засуква няколко пъти, защото заспива. Всяко засукване е болезнено, но първото е най-жестоко... Последно кърмих на по-здравата гърда и след закърмването нямаше болка до края и на втория път. Бебка се нахрани добре и спи щастливо.
Болка обаче имам и сега...

Привет Az i ti,
Много се радвам, че си успяла да избегнеш препълването на гърдите! Много жени установяват, че бебетата им са различни, както като темперамент, така и в начина, по който сучат. Прекрасно е, че имаш и богат предишен опит, който несъмнено е улеснение със следващото бебе. Усещаш ли гърдите малко по-напрегнати непосредствено преди кърмене? Когато опиташ да и предложиш да суче малко по-рано, преди да се е разплакала от глад, болката дали е по-слаба? Това, че при смяна на позата се получава що годе добре, както и "Основната болка се явява при засукването, много остра и силна."  ме навява на мисълта за нещо свързано със засукването, не че е задължително да е така разбира се. Можеш ли да погледнеш дали бебето успява да изплези добре езичето си извън устичката и дали на връхчето изглежда като сърчице? Когато бебето плаче обърнала ли си внимание дали има по-силно изразена извивка на небцето си? Би могла да прегледаш и тази тема дали не е нещо свързано с това. Казваш, че "Бебето засуква добре (обхваща с устичка и част от ареолата)", а устничките дали са обърнати леко навън?

Възможно е в началото на засукването да не успява да поеме добре гърдата и скоро след това да успява да я намести в устичката си. Ако искаш обърни още веднъж внимание на вариантите за по-широко отваряне на устичката, които ти описах или други, за които се сещаш.

Когато се поставя пръстчето в ъгълчето на устичката, за да се прекъсне кърменето, пръста ти може да опита да задържи и леко отвори венците на бебето (внимателно, за да не се наранят) и да задържиш така, докато си убедена, че зърното е на безопасно място извън устичката. Възможно е да отнеме известно време да се възстанови, но е много възможно и вече да е отшумяло.  Heart Eyes
Ако смяташ, че кожата се опъва твърде много, намазването и с нещо омекотяващо (без областта, от която бебето ще суче), както и намазването с малко изцедено млекце или кремчета за зърна БЕЗ отмиване, дали няма да облекчи дискомфорта? Добре е да не се прекалява с измиването на гърдите, особено с измивни средства, тъй като това допълнително може да изсуши кожата и в някои случаи води до нейното нараняване.

Съвсем обичайно е новородените бебчета да сучат по описания от теб начин, те са още много мънички и в повечето случаи в рамките на едно кърмене може да посучат, да задремят за малко и това да се повтори 2-3 пъти дори.
Правилно ли разбирам, че те боли и след като се е насукала? Отшумява ли болката скоро след като сте приключили с кърменето или може би си стои постоянна, или нещо друго?
Ти имаш доста опит и вероятно повечето от тези неща си ги знаеш. Стискам палци скоро да се установи кое е това, което ти причинява тази силна болка.  bouquet

адис отговорих ти на ЛС Hug
Момичета ще пиша и на останалите малко по-късно днес   bouquet

# 563

Бравооо, май моментът наближава Wink Hug А и сте с добри мерки. На мен на 30.12 доки ми каза че бебка е 2800, май сме малко по-малки според ехографа, ама нали е относително, не се притесних особено Wink

Оо да ! ехографа е ... много несериозна работа хихихих!

# 564
Добре дошли на новите бебета Simple Smile!

Искам и аз слон да родя Naughty!

# 565
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ПРИНЦЕСИТЕ.ДА РАСТАТ БЕЗГРИЖНО,А НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ                                                                           Някой да ми припомни какво е усещането при контракциите,че се опитвам от вчера да се сетя ама нъц.Нещо не мога

# 566
Санима да ви е честита малката  Маги!
merrydimitrova да ви е честита бонбонка Симона!

bouquet  bouquet

Изчакай до другата седмица, че да се засечеме там  Peace Какво ти казаха да си носиш ? Crossing Arms

# 567
  • София, Лагера
Здрасти мацки!

Бебешондел, честита щерка!!!
 [/size] Hug

Чери!  Hug (писах ти на лични)

Миш, аз си имам лохии - 17 дни вече. Не са обилни като първите дни, но просто дразнят  Twisted Evil

Во, Тервел спадна със 170 грама на изписването.

Хахахах, това с млякото с канела е яко! Затова съм раждала така леко, пия го от години!

ох, нямате изчитане. След малко ще почета още и ще пиша пак.  Wink

# 568
Стискахте, стискахте, че като се отприщихте....  Heart Eyes
Честити нови бебета! Да са живи и здрави, сучещи и спящи Simple Smile
Бързо възстановяване на мамите и само положителни емоции!  Hug Hug Hug

# 569
  • София
Момичета да ви питам нещо за болничните  Hug
Имаше ли определен ден от седмицата, в който нанасят болничния в НОИ, в справката ми излиза за м.декември, че си ме осигуряват на заплатата, а моя болничен започна от 03.12 newsm78 Според мен не трябва вече да ме осигуряват на нормалната заплата, а да ми изплатят болничния...

И още нещо - относно 15-те дни бащинство... За него трябва ли някакви специални документи да се попълват или става само с молба за отпуск? И то в такъв случай от НОИ ли се изплаща или от работодателя и по какъв начин?

Благодаря ви предварително за отговорите!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт