Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 483
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
какъв е вкуса на сините сливи в готвено ядене .И  променя ли се много осезателно вкуса на самото ядене.

И аз не знаех, но за Коледа ме черпиха със сърми с ориз и сини сливи. Ами сладни, не ми хареса. Същото е, предполагам, със стафиди, но разни хора, разни вкусове - на едни им харесва, на други не.

# 346
Хехе - днес надминах себе си  hahaha и то защо? защото в нашия град е цяло чудо, че откриха големи вериги магазини, да купувам разни неща, за да мога да се развихря:)))

Сухарчета от франзела с песто от босилек и кедрови ядки, риба тон, кашкавал, домат и маслини - станаха суперрррррррр newsm44

Пиле фрикасе - от мъжа ми Twisted Evil

Супа пиле - пак от мъжа ми  Outta Joint

Еклери... храна за душата  hahaha

Уффф, забравих да си кача крема  Rolling Eyes

Пеп-4о, нямаш проблем! Той не отказва... за готвене  Laughing

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 22:11 от Benita

# 347
та значи, Бенита  Thinking Thinking докато ти обикаляш новите верига магазини, мъжът ти сготви  Laughing Laughing Прати го у нас утре, че пилето за фрикасе е сварено.  Hug Магданоз да не слага обаче  Naughty

какъв е вкуса на сините сливи в готвено ядене .И  променя ли се много осезателно вкуса на самото ядене.

И аз не знаех, но за Коледа ме черпиха със сърми с ориз и сини сливи. Ами сладни, не ми хареса.

не мога да кажа за сливите, не ги ям  Laughing Laughing но определено променя вкуса на ястията, а аз слагам на такива, в които имат оцет, вино, домати...... за да го смекчи. Вместо лъжицата захар, но със сливи е по-приятен вкуса. Както и преди два дни дивеча с батати и карамелизиран лук.

Илианка, чудни пърленки   bouquet

# 348
# 349
Привет и от мен,аз пак за няколко дни ще дам отчет,но нямам сили всяка вечер да свалям снимки Blush
ЗИЧЕ,джоланчето със зеле изглежда превъзходно Heart Eyes
Aredhel,едвам се навих пак да направя глътни езиците на Лабрекс от твойта снимка Mr. Green Wink
3xi,ччудна питка Heart Eyes
пеп-4o,би ли ми споделила как правиш маслинения пастет,а спаначената супичка е прекрасна,толкова да обичам спанак... Heart Eyes
mery_poppins1,много интересно звучи това с пицата на сач.
megansg,ама и ти хич не си поплюваш,хем много,хем ухайно и ранообразно  bouquet
viv-miv,ммм целувки Crazy Crazy Crazy
Мастерче,  и от твоята супа си грабвам,нещо много ми се хапват супички тези дни Hug
Benita това дето си го пуснала преди малко ме накара да  огладнея жестоко!

А сега до като ви разглеждам моя мъж зад гърба ми седи и учуден ме попита как съм могла сама да си причинявам това всяка вечер,т.е. да ви разглеждам и да не огладнявам Mr. Green

Сините сливи, променят вкуса на манджите и то доста,аз ги обожавам,скоро даже бях пускала,телешко със сливи,много сладни,но на мен ми допада  този вкус Peace
От ме пиле с картофи(снимката е във фурната още),яйчена салата,печени кълки,домати шмеркезе,чушки с боб(хвана ме носталгия по коледа Laughing),баница.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 23:27 от alximika

# 350
алхимика,  не знам ти какво си причиняваш всяка вечер, но аз май вечерях  Blush Blush а печено пиле с печени картофи са ми любими.  Flutter

маслинената паста е горе долу: 200 гр. обезкостени  маслини,  лъжица сок от лимон, 50-60 мл зехтин и скилидка чесън. С пасатора 1-2 мин и готово. Понякога слагам 1 с.л. каперси, друг път - не.

# 351
Отново много вкусно при всички. Grinning Аз малко скромно,но отдавна не съм се разписвала.

-  мляко с ориз

-  сметанова торта

-  свински дроб по селски

-  омлет с гарнитура

-  палачинки.

# 352
Пепчо,мерси  bouquet

Не са ми излезли две от снимките и ще ги пусна сега тук

Лека нощ и спорна седмица на всички ви желая  bouquet

# 353
# 354
  • пак на Рив Гош
Да пусна и аз моя отчет набързо, преди да изчезна на работа Simple Smile
Дес, страхотна питка!
Пеп-4о, подсещаш ме за спаначена супа... досега на съм слагала сирене, но покрай твоята ще взема да пробвам Simple Smile.
Щастлива и влюбена, ммммм, млако с ориз Simple Smile
Тайна, преди няколко страници видях страхотно реване! Много обичам, но досега съм правила само веднъж... преди намнайсет години, още бях ученичка  Laughing
Алхимика, и моят мъж ми се чуди същото всяка вечер  Grinning. Само дето аз огладнявам, но при мен освен темата, са отворени още на табове и Тейстспотинг, Фууд Гоукър и поне още 2-3 блога и сайта (търся си извинения)  Laughing.

При нас в събота беше облачно, с кюфтета  Wink на фурна - картофени и с кайма :

Останалото меню:
- гаспачо с манго

- не бях готвила индийско повече от месец, та затова наваксах с Mandala Chicken (от коледния ми подарък - книга с рецепти на Гордън Рамзи, събрани по време на двумесечно пребиваване в Индия)

- пиУе с кисеУо зеУе  Wink - малко го забравих във фурната  Laughing, а и снимката е ужасна, но не мога да не се похваля с първото ми собственоръчно направено кисело зеле в живота

- и за десерт - ванилов чийзкейк със сироп от нар

Лек ден, момичета (че момчетата нещо се загубиха)!

# 355
  • Русе/София
Benita,marabu,alximika,megansq,karzz,ditsan,Lindita,Venetta,[/color]ilrai78,щастлива и влюбена,Роца,Мастърче,Дес,пеп4о невероятни вкусотии и страхотно представяне на тези кулинарни и сладкарски произведения.Адмирации.
Скромно от мен бисквитена торта със заквасена сметана,мусака и невероятно вкусна гъбена супа

Приятна и успешна седмица.

# 356
Благодаря много за бързия отговор   bouquet Тавичката сигурно се маже с олио преди да се сложи долната част? А с брашно ръси ли се?
Е, да ама този път се изложих - извинявай, просто цял уикенд не съм влизала във форума. Embarassed
Аз не я намазах, понеже ползвам незалепваща на Тефал + при разточването намазнявам самото тесто с олио. Но ако е друга тавичка, определено бих я намазала с олио и наръсила с брашно! Peace

П.П. И да не пропусна да отбележа, че видях големи вкусотии, приготвени през уикенда. Поздравления за всички!  bouquet

# 357
# 358
Здравейте и от мен  Simple Smile
Линдита, страхотно скаридено меню  Hug
Дес, при такава вкусна питка, спами колкото си искаш  Grinning
Бенита, голяма късметлийка си ти с такъв мъж  Crazy
алхимика, богато меню   chef
щастлива и влюбена, весела торта  Grinning
Роца, много изискано, както винаги  bowuu
пеп-4о, илрай78, венетта, меганс, отново само вкусотии показвате   bouquet
Показвам няколко скромни нещица
леща                                                                                     спагети

и страхотните бисквити с овесени ядки на лина каз, които търпят много импровизации, в случая са само с мед, типово брашно, с добавени счукани орехи, овесени трици и пшеничен зародиш (надявам се здравословни  Crazy)

Лек ден!

# 359
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, страхотни сте!  Hug Много хубави неща видях...

Ето и от сутрешните мъфини с крем "Фрио", които прави сина. Наистина станаха невероятни   chef #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт