Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 335
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
За децата - винаги съм била на мнение , че искам 2 деца, но сега определено не го желая. Нагледах се достъчно в тези клиники и за миг не си помислих,че искам 2-ро дете. С Александра ще си имам достъчно ангажименти близките няколко години и не ми се иска да създавам още едно дете с подобни проблеми  Cry, аз се чувствам виновна за всичко което й при1инявам  Cry.
Никол, не си виновна. Минах през тези самообвинения, повярвай, безумно е. Никой не е виновен - просто се е случило. Ще видиш, че всичко ще се оправи по възможно най-лекия начин. Мисли позитивно. И кой е казал, че следващо дете ще има проблеми?! Имаме приятели, на които първото дете им е с ДЦП, а второто завърши СУ с отличие, че е и красавица. Така че, в Божите работи не може да се бъркаме.
Марчелка, да си кажа и аз по твоя въпрос. Wink След като направих глупостта с тиквичката, накупих едни пюрета на Хип и незнайно защо реших три дни да давам ориз с нежни зеленчуци. То на всичките пише, че са идеални за захранване. Стриктни схеми реших да не следвам. Прие пюрето със смесени чувства. По-скоро държи да участва в процеса на хранене, като ни гледа как ядем, иска и той. Поне така го разбирам. Учиме се взаимно, общо взето.
И преди щях да пиша, ама забравих - имаме столче за хранене, закачващо се на масата. Само в него седи, супер компактно и удобно е. И на Никола му е по-удобен от големия стол за хранене, защото е мекичък и някак си по-малък.

# 361
Никол  не си внушавай чувство за вина.Изпращам ви много Hug.Ще чакаме добри новини. Hug

# 362
Здравейте!
Никол, стискам палци всичко да свърши по възможно най-добрия начин!  Praynig И ти се оправяй, Али има нужда от здрава и позитивна майка!  Hug
За излизането - и аз съм от либералните, ама сигурно защото мъжът ми никъде не иска да ходи без мен.  Laughing Имам му пълно доверие, защото той самият е имал подобни проблеми в семейството си като малък, което силно му е повлияло. Даже ми е хубаво като излезе, аз релаксирам сама. Но се е случвало само два пъти и се прибира още преди да съм си легнала.

Ние вече сме на почивка, то не е много почивка с две деца, ама пак си е някакво разнообразие. Борката топна само крачетата в басейна, днес нещо не посмях да го изкъпя целия, имаше много хора, но водата е страхотна и топла. Той малко трудно се адаптира, доста поплака наобед, но вече взе да свиква, че не сме си вкъщи. Трябва по-често да го водим някъде да свиква. Иначе се храни чудесно, а откакто въведох кашата на Хип Елда и Круши най-накрая се оправи и от запека.
Лека вечер!   bouquet

# 363
Пепси, аз от поне два месеца го мажа само с чист зехтин, непреварен, че и един-два пъти като нямах зехтин под ръка, с олио. Веднъж като имаше температура и му сложих оцетена кърпа, беше замирисал направо на салата.

Никол, стиснати палчета за утре и от мен. Бъди силна и всичко ще се нареди!

# 364
Никол, всичко ще се нареди и скоро ще се чудиш дали не е време за трето Simple Smile
Пепси, знам я аз тази джаджа, на има чалъм там при завъртането, дето чак днес го усвоих.

# 365
  • В.Търново
Никол,имаш и нашата положителна енергия!Не се отчайвай,трудно е,но мисли позитивно!Сигурна съм,че всичко ще мине и ще остане само лош спомен!  Hug
Много се радвам за Рая,крайно време е детенцето да започне да се успокоява и да минава тази варицела! Peace
По темите:Ние преди 2 седмици въведохме тиквичките с въпросното пюре на Хипп-на Мони не и допадна,но на следващия ден добавих към него тиква и си го хапнахме с удоволствие  HugАз също прочетох за ориза в него,но нали и без това след няколко щяхме да започваме оризовата каша...Не сме имали проблеми,а освен това на нас ни подейства и разхлабващо,имайки впредвид склонността на малката към запек Wink
За излизанията: Моят вечер не иска да излиза-викали са го приятели,но не иска.Свикнали сме да излизаме заедно!Нооо през деня съвсем не е така-ето например вчера,времето беше страхотно и щяхме да излизаме на разходка тримата ,но му изникна "непредвидена среща" забързо и ние си останахме с чакането и без разходка.Бях бясна...Цяла седмица го чакаме,за да излезем заедно на разходка,а той...Инъче партитата с колеги-ами ходи,но нали са в София и аз не разбирам с кого и до колко е бил...Ами няма как,ядосвам се,но навремето аз се скъсвах от партита!Естествено не до 6ч. сутринта! Peace
Сега малко да се оплача и за ситуацията в нас!  ooooh! Вече всички сме болни  Sick Малката не само,че не се оправя,но и става по-зле.Въобще не диша с нослето!Намали сравнително и храната!Утре сутринта сме на преглед,тъй като сегашните лекарства ни бяха "предписани" по телефона!Просто е възмутителна ситуацията с лекарите в нашата околия!Днес звъним да кажем,че няма резултат,а тя казва да даваме панадол и капки за уши.Малката не си дърпа ушите и не реагира,когато ги побутна,та затова и не дадохме тези "лекове".И всичко това без да я види-ужаааас!След прегледа ще идем и на частно,за да чуем по-компетентно мнение.Уффф,писнаха ми тези болести и вируси!Като в омагьосан кръг сме!
Бяхте питали дали малката пие вода-пие по малко,но сега всеки път вътре има по някое разтворено лекарство,горкото,ще забрави истинския вкус на водата.Исках и да ви попитам какво беше съотношението на мед и сода,за да мажа ходилата на малката?Нали беше за хрема?
ЕЕЕх,оплаках се,добре че го има форума!
Спокойна нощ на вас и малките ни бебоци!

# 366
Аз пък до сега не съм се сетила за зехтин. След онзи ужасен обрив от олиото на Себамед, не го мажа  с нищо.Но пък имам една голяма туба домашен зехтин, донесен ни от един приятел сириец.Ползвам го от време на време, ама ми е малко тежък.Тяхното семейство си го прави.Дали да не го ползвам и за мазане  newsm78.Обаче ще го преваря, то силно казано преваря, защото мазнините не завират и ще му сложа малко невен.Дали ще се получи  Thinking

Ех, почти нямам пост, без редакция значи  Mr. Green
За излизането на мъжете.Моя излиза рядко, предимно ако имат банкет от службата, на някой му се родило дете и аз не мога да ида.Преди се нервих и го спирах, но от няколко години се отказах, защото той така или иначе отива.Когато пък не му се ходи, се оправдава с мен, че не съм го пускала  Mr. GreenДразня се обаче за друго.Казва, че отива за един-два часа и ще се прибере и аз го чакам, пък пределно ми е ясно, ченяма да стане тая.Обикновено се прибира по зорите и ми носи истинала баничка и боза  Mr. GreenОт както се е родил малкия, се е случвало само веднъж, и повече не посмя, сам се отказа.Дали не е проговорила съвестта  Thinking

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 21:34 от ketti

# 367
  • малкия йеросалим
Никол бъди силна мила  HugИмаш много прегръдки от нас!
Мilkuz благородно ти завиждам за почивката.Ако не е тайна на кой курорт сте?Аз водих малкият на море лятото във Варна и после на планина за една вечер.Тогава не му се отрази смяната на обстановката.Сега навивам мъжо да си направим кратка почивка,но засега нямам успех. Sad
Да се оплача и аз .Моята голяма кукла се разболява.Цял ден е хремава ,а преди час ми вдигна и температура.Дадох  и Нурофен и сега и спадна.Утре сутринта ще сме на линия пред кабинета на педито.Само се моля да не зарази и малчо  baby_neutralИсках да питам аз майките с две и повече деца как се справяте с децата като са болни.Кетко си спи в детската ,но сега като е с температура искам да я наблюдавам и предпочитам да спи до мен.Обаче малкият спи залепен до майка си и така пък ме е страх двамата да спят глава до глава  Rolling Eyes
За зехтина -аз мажех Жоро първите месеци с преварен.Майка ми го праща от Италия и си преварявах на водна баня по едно бурканче и с него мажех след баня.

# 368
Здравейте момичета кокичета!
Напоследък все по-рядко успявам да драсна някой ред, ама с тая лудница вкъщи  #Crazy или ще се занимавам с дребосъчка или ще пиша домашни с каката.
Никол, изпращаме ти много прегръдки и кураж. Всичко ще се нареди и след време ще видиш как ще дойде желанието за второ, а защо не и за трето детенце.  Hug
Мартеа, и за теб много прегръдки, за Тея и Рая - много целувки - силни момичета  сте вие!  Hug
Относно зехтина - когато Ая беше малка, го преварявах за малко на водна баня. Сега с Никол не съм ползвала. До 6-я месец бяхме на олиото на Себамед, от тогава досега сме на олиото на Бочко и съм доволна.
За бърборенето - Никол доста "говори" - ба-бо, ка, гм, и т.н. Опитва се да говори , докато се плези, ама бърборивостта й е оправдана - и на кака й и майка й не можеш да им затвориш устите.
По отношение на захранването - вървим добре. Хапваме плодови, зеленчукови и месни пюренца. Ядем и каши. Въведохме глутена, а днес и жълтъка. Но имаме друг проблем - категорично отказваме да ядем АМ с биберон. Я изцока 10-20 мл.,я не и почва едно плюене на бибата. Нали се сещате, че е доста трудно да давам мляко с лъжичка  ooooh!, та се чудя кога с какво да го бъркам за да е малко по-гъстичко - един път с плодово пюре, друг път с бисквитки Плазмон, трети с малко каша.
След два дни сме на консултация да видим какво ще каже и педката.
Аааа и друго да ви разкажа - как за 24 часа ми се скъси живота с няколко години. Пускаме на Никол изследванията - кръв и урина. Излизат следобяд резултатите. Кръвта наред, но урината не. Показва масово наличие на левкоцити. Звъня на педката и тя ми каза на следващия ден да пускаме нова урина - или предишната е замърсена или става въпрос за бъбречна инфекция. Изтръпнах. Откъде тази инфекция - нито имаме температура, нито нищо. Следващите изследвания ги направихме в друга лаборатория - излезнаха ОК. Всичко чисто. Другата седмица за всеки случай ще пуснем 3-та урина. Надявам се, че всичко ще е наред. Та така с нашите перипети. За капак май ни мъчат и зъбки - все още сме беззъби.  

Ох, много се разписах. Ставам да бъркам манджата на Никол и да лягам.
Лека нощ на всички!

# 369
Анелия крачетата се мажат с мед и сол.Една голяма лъжица меи и една малка сол. PeaceМама Желя радвам се ,че накрая всичко е приключило добре.

# 370
anelia001, според сестра ми: смесваш 1с.л. мед с 1 ч.л. сол и намазваш стъпалата на бебето. Слагаш малко кухн.хартия и отгоре чорапче, може и две, да не пропусне. И така спи бебето. Аз лично не съм го пробвала. Дано да подейства при вас и да се подобри бебка  Praynig

# 371
Но имаме друг проблем - категорично отказваме да ядем АМ с биберон. Я изцока 10-20 мл.,я не и почва едно плюене на бибата. Нали се сещате, че е доста трудно да давам мляко с лъжичка  ooooh!, та се чудя кога с какво да го бъркам за да е малко по-гъстичко - един път с плодово пюре, друг път с бисквитки Плазмон, трети с малко каша.

mama jeia, напоследък от около седмица и ние имаме този проблем, но само с второто мляко за деня.Кълчене, плюене на биберон, но като види лъжичката и веднага отваря уста.Аз обаче не съм се решила да го замествам за сега това мляко и намерих изход.Слагам го в кошарката, давам му шишето и той сам си го държи и си го изпива.С другите хранения, обаче не е така.Бебешка му работа.

# 372
И ние въведохме тиквичката чрез пюрето на Хипп. Първия ден го прие с огромно недоверие, правеше отвратени физиономии, след което повърна всичко. Втория ден имахме успех  Peace
Частиците вътре мисля, че са от самата тиквичка. Не вярвам да са подправки - няма такива в съдържанието.

За кърменето - с огромни усилия от моя страна кърмих до скоро. Отбиване, цедене, после наново се учихме да се кърмим и така 6 месеца. Постепенно кърмата намаля, а в последните дни почти нямам. Имах огромно желание да се кърмим поне 1 година, но май не се справих много добре  Blush Сега имаме 1 сутрешно кърмене, а вечер изцеждам, за да стимулирам колкото е възможно.

Второто бебче сме го планирали за след около 3-4 години.

За излизанията на половинката: случвало се е 2 пъти по служебни поводи, но ако зачестят определено нямаше да ми хареса  Whistling

Пожелавам бързо оздравяване на всички малки сладки човечета  spoko

# 373
Като се говори за кърмене, да си питам.Колко време ще излиза кърма при стискане на гърдата?Спрях да кърмя във втория месец, снощи в банята като си стиснах гърдите излезе кърма  newsm78

# 374
Като се говори за кърмене, да си питам.Колко време ще излиза кърма при стискане на гърдата?Спрях да кърмя във втория месец, снощи в банята като си стиснах гърдите излезе кърма  newsm78
Синьт ми спрях да го кьрмя след втория месец ,и след 2 години излизаше по мьничко като стисна.При един от редовните профилактични прегледи мамолог ми каза,че до 3 години е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт